Šta je novo?

E2180 umesto D915?

bogdan63

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2007
Poena
300
Mala pomoc. Hteo bih da zamenim proc ali su mi trenutne finansije ogranicene. Dali vredi menjati Intel D915 za E2180? Koliko bi dobio u performansama u igrama? Grafika je ASUS 8800GT, maticna Gigabyte 965DS3, 2GB/800Mhz, Chieftec 620W... Ili da se strpim pa da uzmem nesto jace?

Slobodno uzimaj E2180, naročito pošto imaš jaku grafičku koja traži brz CPU. Kada ga klokneš na recimo 3GHz biće više nego duplo brži od tog D915 a pritom će manje da se greje...

Veruj mi, ulaganje ti je minimalno, a rezultat će ti biti maksimalan.

P.S. Nema šta mnogo jače da čekaš. To jače i nije mnogo jače, a puno više ima da te košta. A obaška, dobra je šansa da te nove (Penryn?) CPU-ove koji nam dolaze uskoro nećeš u tvoju ploču moći ni da bocneš... Dakle kupuj E2180 i uživaj!

Poslednja izmena:
Raznisljam o tome jer znam da bi PC radio puno bolje ako ubacim bolji proc. Npr. Bioshock se vrti sa 30 frejmova i vise ali u pojedinim momentima zna da secne (na max podesavanjima) sto sa ovom grafom nebi trebalo da se desava. Hteo bih taj problem da resim ali sam se prilicno istrosio ovih dana (a ko nije?). Razmisljam otprilike kao i MM da taj proc bude kao privremeno resenje a na leto da uradim generalni upgrade (proc+mat.ploca).

Ja sam sa 820D (odlicno me sluzio dve godine) presao na E2160 (koji je trebao da bude prelazno resenje, i ostao na njemu).Izuzetno zadovoljan, mogu ti reci da je razlika ogromna.

Hvala na sugestijama. Odustao sam od kupovine E6550 i uzecu iduce nedelje E2180.
A kad se ukaze bolja prilika uzeti neki quad i drugu maticnu. Mozda ce do tad da zazivi i DDR3.,):trust:

ma nemojte da przite coveka i taj 965 ce sasvim lepo da klokne taj CPU, posebno sto za 2180 ne treba nista posebno... i kao da je velika razlika izmedju recimo 2.8 i 3.2 (ako ce on verovatno da izvuce i vise ako ima dobar CPU)

Vrh Dno