Šta je novo?

E2180 i GA-P35-DS3R v1.0 ...

Covek je clan od septembra... A kada bi lupio search na tu temu sa bilo kojim parametrom, ne bi dobio nijednu temu...

Poslednja izmena:
Ja imam slican problem kao i NeukiSeljak, nece preko 265 da mi ide, jel onda ok da ga teram na x10 ? (DS3 i E2180 u pitanju)

a sto ne bi bilo ok ? pa u tome i jeste cela fora sto mozes 10 da teras...Probaj ti 7x 420 pa vidi sta se desva, samo namesti memoriju da isprati, a da ne ode previsoko...

:)

Moram da prijavi 9 x 360 na 1.35V

Cini se da me memorija zadrzavala (PQI 1GB 800Mhz x 4) sad je na 867Mhz i trenutno testiram ali cini mi se da je stabilno.

Uh 60% povecanje :) Ne mogu reci da nisam zadovoljan!

Edit:
Ipak nije bio stabilan, na 9 x 340 1.35V kao stabilan
na 9 x 380 1.50 isto tako cini se radi solidno. (temp par stepeni manje od 60c)

Poslednja izmena:
:)

Moram da prijavi 9 x 360 na 1.35V

Cini se da me memorija zadrzavala (PQI 1GB 800Mhz x 4) sad je na 867Mhz i trenutno testiram ali cini mi se da je stabilno.

Uh 60% povecanje :) Ne mogu reci da nisam zadovoljan!

Edit:
Ipak nije bio stabilan, na 9 x 340 1.35V kao stabilan
na 9 x 380 1.50 isto tako cini se radi solidno. (temp par stepeni manje od 60c)

skini ut3 demo, igraj se, ako sve radi sat vremena - stabilno je :D Ako krene da staje, zamrzava i sl. Onda je memorija nestabilna, ako se resetuje onda je memorija jako nestabilna ili je CPU...To lako eliminises, dodas naona za CPU pa ponovo, ako insta drugo bar se igras ;)

Koliko je brzi E6550 oc na 3.5 GHz od E2180 oc na 3 GHz?

brzi je u svemu, koko para tolko i muzike...a da li je to mnogo brze ili malo brze - subjektivna je stvar. Nece ni svaki 6550 na 3500MHz za svaki dan da radi...

Poslednja izmena:
Da, takodje treba imati plocu koja moze da izgura FSB od 500MHz.

Nekoliko pitanja .... mislio sma da uzmem e6550 , ali cini mi se da mi je sasvim dovoljan i e2180(a stvarno bi mi dosli tih 6o-ak eur za ostale komponente)...
u pocetku bi bio na default-u a posle bi verovatno dosao klok (dok steknem malo znanja i eventualno uz nekog ko to radi ) ... e sad imam neka pitanja :
Citao sam da se intelima ne moze promeniti mnozilac ... da li je to tacno (tj da je zakljucan , moze li se "otkljucati")
Proc bi stavio na GA-P35-DS3P....
I josh jedno pitanje ....
Odakle se menja mnozilac (ako je moguce) ili frek magistrale .... iz BIOS-a ili iz Windowsa ?
I josh jedno pitanje :D da li bi ovaj procesor bio dovoljan da gura npr. Colin McRee(kako god da se pise :D ... nem pojma :D ) Dirt na fulu sa ovom plocom koju sam naveo ... 2600XT(512 GDDR4).... prvo na default-u da li bi mogao ... a kako bi radio sa klokom na nekih 2600Mhz ili eventualno 3000 Mhz mada mi to nije potrebno ( za sada :D )

I josh jedno pitanje :D da li bi ovaj procesor bio dovoljan da gura npr. Colin McRee(kako god da se pise :D ... nem pojma :D ) Dirt na fulu sa ovom plocom koju sam naveo ... 2600XT(512 GDDR4).... prvo na default-u da li bi mogao ... a kako bi radio sa klokom na nekih 2600Mhz ili eventualno 3000 Mhz mada mi to nije potrebno ( za sada :D )

Nazalost nece da moze, Dirt je jako neoptimizovana igra i kada sam je probao na [email protected] i X1950pro u 1280x1024 na high dobio sam 10-15fps, a kako je X2600XT sporiji od x1950pro situacija moze da bude samo gora, nepomaze tu ni DDR4 ni DDR5 na kartici jednostavno igra je neoptimizovana doduse radi u 1024 na medium.

Množilac može da se menja. Menja se iz BIOSa. Frekvencija može da se menja i iz BIOSa i iz Windowsa, korišćenjem programa koji dolazi uz ploču (uz gigabyte dolazi easy tune).

Da li će ta igra raditi sa najvećim detaljima, ne zavisi toliko od procesora koliko od te grafičke.

Procesor se izuzetno jednostavno overklokuje, dovoljno je samo FSB da promeniš na 300 (i podesiš množilac za memoriju) i najverovatnije ćeš imati 3GHz bez podizanja napona.

Poslednja izmena:
Nekoliko pitanja .... mislio sma da uzmem e6550 , ali cini mi se da mi je sasvim dovoljan i e2180(a stvarno bi mi dosli tih 6o-ak eur za ostale komponente)...
u pocetku bi bio na default-u a posle bi verovatno dosao klok (dok steknem malo znanja i eventualno uz nekog ko to radi ) ... e sad imam neka pitanja :
Citao sam da se intelima ne moze promeniti mnozilac ... da li je to tacno (tj da je zakljucan , moze li se "otkljucati")
Proc bi stavio na GA-P35-DS3P....

E2180 ce ti biti dovoljan a tu razliku ulozi u vishe rama/ bolju karticu / napajanje...
To otkljuchavanje je nekad bilo na Barton procesorima ( ako se nevaram ) a na C2D procesorima je otkljuchan mnozilac ali samo na dole :)

I josh jedno pitanje ....
Odakle se menja mnozilac (ako je moguce) ili frek magistrale .... iz BIOS-a ili iz Windowsa ?

Mnozilac se menja u BIOS-u a moze i preko Clockgeneratora iz Win-a ali ja bi ti savetovao da se drzish BIOS-a :)

Vidi ovako: ta kartica ima 128 bita i ti nemozesh da iskoristish svih tih 512 MB memorije nikako !!
Na 128 bita sve iznad 256 MB je bacanje para !!!
Chak ima i 8500 GT kartica koja ima 1 GB DDR2 memorije i 128 bita :wall::wall:
Za te pare koliko koshta ta 2600XT lepo kupish Palit Sonc+ 8600GT ( 105 € ) ili Gainward 8600 GT GS GLH ( 130 € )....

A Colin Mcrae Dirt je jedno veliko neoptimizovano djubre i necesh ga glatko poterati ni sa duplo skupljim karticama....

Ma ja Dirt u svakom slucaju necu igrati :D jer me ne interesuje ... nego znam da je dosta zahtevan ... A nisam hteo da stavljam krajsis:)D ne znam kako se pise) ... e sad znam da nije tema za to ... ali kolko vidim svi ste za 8600 ??? .... mnozilac je otkljucan samo na dole, znaci ne moze da se stavi da bude 1o npr. posto je po defaultu 9 ako ne gresim ? e sad da li je bolje veci mnozilac i manji FSB za istu frek ili obrnuto ??? .... dovoljno mi je 2 Gb (2x 1Gb- geil ultra dual 800Mhz) sasvim (neko je napomenuo gde da ulozim razliku ) ... a napajanje sam stavio Chieftec GPS-450AA-101A sto je sasvim ok ... e sad da li ima neka graficka za ove pare (~120e) a da je 256 ili vise bitna ???
_____________________________________________________________________________________________________________________

E sad me interesuje moguce ostecenje prilikom overkloka (posto sam vec rekao da sam pocetnik :D ) ... sta moze da se desi ..... i ukoliko sta pogresim to moze da se desi

I sto se tice garancije ... negde sam procitao da se gubi ukoliko se overklokuje , da li je to tacno .... a negde sam video da je garancija do npr. 1,5 v ... sto znaci ako ga overklokujemo na 5000Mhz :D bez podizanja napona on je idalje u garanciji :D ???

ne brini za garanciju
nece mu se nista desiti
a i ako crkne ..
odneses ga i kazes prodavcu da ne radi ;)

@PABLO:

8500GT sa 1GB rama sluzi da bi mogao da prikacis Apple cinema display i da koristis native rezoluciju u punom komforu, znaci ne za igre, vec za desktop te rezolucije ode vise od 512VRAM-a samo na 2D prikaz ;)

ne brini za garanciju
nece mu se nista desiti
a i ako crkne ..
odneses ga i kazes prodavcu da ne radi ;)

U principu ako mi crkne a nece da mi daju novi ... nemam komp :D ....salim se .. jeftin je (relativno) tako da se brzo moze skupiti za novi ... za jedno mesec do dva ... :D /...

ALI MENE INTERESUJE : sta moze da se s**** prilikom kloka

E da i zaboravio sam ... nista mi odg. sta je bolje (ako zna neko ... nek podeli svoje znanje sa mnom :D ) veci mnozilac manji FSB ili obrnuto

Poslednja izmena:
A to vrlo brzo ... meni verovatno ne odgovara .. posto ne ocekujem da ce izaci pre februara ... a i nebih bash uzimao te prve verzije ... uvek ima josh nesh da se doradi ... a ova je tek promovisana pre nedelju dana ..... da ne skrecemo vise sa teme ..

Nazad
Vrh Dno