Šta je novo?

e2180+budjava asus P5B

zoksula

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
27.04.2004
Poena
319
Kupio sam P5B i ovaj procesor.Cilj mi je bio 3.2 ghz odnosno 8*400.
Medjutim sada kada sam stavio novi bios...ploca nece da ide vise od 333 mhz pa sam
stavio na 333*9.Mozda je P5B losa ploca.

Da li postoji velika razlika izmedju 333*9 i 375*8 (433*7 nece...hoce memorija ali nece ploca )

Sta sve treba da se uradi da se dobije veci fsb osim povecavnaja napona na severnom mostu i na fsb-u i ono c1e i eist?

Ili dal naprimer gigabyte p31 ili neka druga ploca cene oko 70E moze da postigne tih 433*7.Znam da neke ploce imaju problema i da nece da rade

Ili promeni proc na neki iz e6xxx serije ili plocu za neku koja ima NB Strap podesavanje. Koliki ti je max FSB?

To je ok za default napon. Digni napon na procesoru pa vidi dokle ce da ide. Probaj 1,4~1,45V.

Ma nema sanse da fsb na ploci nece preko 333. Mozda je wall na procu (mada bi i to bio rekord). Jel moglo fsb 400 pre promene biosa ?

Ma nema sanse da fsb na ploci nece preko 333. Mozda je wall na procu (mada bi i to bio rekord). Jel moglo fsb 400 pre promene biosa ?

Moglo je 400...sada nece.Vratio stari bios nece.

Mada je to sada najmanji problem.
Problem je sto kada ukljucim CoreTemp kompjuter se resetuje...
A isto tako se ponasa program koji najcesce koristim.

A svi ostali programi rade ok.....

Tako da je ovaj upgrade bio potpuni promasaj,Vec 5 dana se zezam oko ovoga a nisam dobio nista.

Poslednja izmena:
Nesto te zeza, jer te ploce fino idu, evo moja ima max. fsb od 390MHz. A i cinjenica da si vec imao 400MHz ide tome u prilog.

Nazad
Vrh Dno