gileip
Slavan
- Učlanjen(a)
- 18.12.2005
- Poena
- 360
Dotična kombinacija, sve radi super na 340 x 8, dozvoljava da se PCI-E zaključa na 100 i sve šljaka bez ikakvih problema! Nema potrebe za dizanjem voltaže, čak i Kingston radi bez problema na 816MHz,koliko je podešeno! Čim se digne preko 345 i postavi PCI-E na 100MHz, on ili vrati sve na default ili postavi vrednost PCI-E na auto!? Uspeo sam da ga podignem i na 375 x 8 (mora da se postavi PCI-E na auto,drugačije neće da promeni vrednost za magistralu) i diže sistem bez problema, radi sve normalno, ali posle nekog vremena samo pukne Orthos, isto važi i pri 350 x 8! Mislim da nije ni do procesora, ni do memorije, već da je problem u PCI-E brzini, izgleda da ploča povećava tu brzinu na više od 100MHz i da onda sistem pravi probleme! Takodje problem imam i sa instalacijom Windows Viste na PATA disku, Maxtor 40GB, ali to mi i nije neki veliki problem jer taj disk samo po potrebi uključujem! Revizija biosa je F6. Postoji li način da se ovo prevazidje ili je uzrok ploča, pa zato i problemi! Molim sve one koji imaju ovu ploču da mi odgovore koji je najveći stabilan bus speed koji su ostvarili na ovoj ploči i koji su bios pri tome koristili? I još jedna bitna stvar, prilikom testiranja u Sandri(poslednja verzija) i Evrestu(takodje poslednja verzija), možda zvuči glupo, ali je 100% stvarno(ako neko hoće mogu i da mu dostavim rezultate), mnogo bolje rezultate sam dobio na 340 x 8, nego na 350 i 375 x 8??? Prosto ne mogu da verujem, ali mi se i čini da se sistem guši na tim većim frekvencijama?! Pozdrav i hvala!