Pozovi telefonom ili idi u policijsku stanicu u tvom gradu u odsek/odeljenje za strance i oni će ti reći šta ti je sve potrebno.Pozdrav. Imam status stranca sa stalnim boravkom, ličnom kartom za strance, i preduzetnik sam paušalac. Ističe mi lična karta 18. marta, treba da obnovim boravak/ličnu kartu i radnu dozvolu. Znam da je procedura pojednostavljena u posljednjih par godina ali ne mogu nigdje da nađem tačno spisak šta treba da radim ako obnavljam, pa bih molio pomoć ako neko ima iskustva ili neophodne informacije na jednom mjestu. Ono što sam našao u propisima je da se zahtjev za produženje radne dozvole podnosi najranije 30 dana prije isteka prethodne, i da se lična karta obnavlja ako postoje uslovi.
""na novom telefonu sam pokusao da ga "uvezem", ali iz nekog razloga nisam uspeo"", da li je taj neuspeh izgledao tako što si ušao u aplikaciju na novom telefonu, zadao pin, kliknuo na dodaj ID preko backup-a (povratite rezervnu kopiju ID- izaberi svoju datoteku), i kad si dodao, ništa se nije dešavalo nego je opet stajalo na istom-(povratite rezervnu kopiju ID- izaberi svoju datoteku) ?Ja sam menjao telefon, prvo sam napravio backup na starom telefonu i na novom telefonu sam pokusao da ga "uvezem", ali iz nekog razloga nisam uspeo, pa sam se nakacio na eupravu u ConsentID aplikacija i tu sam isao na Upravljaj parametrima za ConsentID i tu sam kliknuo na Opozovi, e od tada ne mogu vise da se logujem sa Consent-om, ni na starom uredjaju, a ni na novom. Posle toga mi pise Немате активну мобилну апликацију ConsentID. Uvukao sam ja u novi telefon backup i vidim nalog, ali nista ne stize da odobrim, ni na starom ni na novom telefonu. Nadam se da nece morati da se ide po poste po novi sertifikat. Licna karta nema cip.
To mogu sve u pošti da završim vezano za l.k?Ako hoćeš da koristiš sertifikat sa lične karte, kao najviši nivo pristupa, treba ti čitač karte.
Logovali smo se sa sertifikatom.
Poziv je stigao za firmu. Isto je za prekoračenje brzine za 20km/je. E sad ne znam da li može samo da se plati kazna ili mora da se izjašnjava ko je vozio?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari