Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Već sam pisao ovde, pa ću da ponovim.
Jedini način da se stupi u kontakt sa njima je preko naloga na X ( exTwitter)
Par puta sam tako rešavao probleme koje su imale moje kolege.

Što je najzanimljivije, isto sam to pisao, mojoj okolini i meni su na mejlove uvek odgovarali u vrlo kratkom roku. Ne znam u čemu je fora.

Vezano za ConsentID do sada sam regularno radio backup ID I prebacivao -restore na novi telefon, međutim sada neće. Selektujem fajl ali ne desi se ništa. Pokušavao sam da ubacim u neki drugi folder da nije u downloads ali neće, bilo koja varijanta. Android 16 Oneplus 12 telefon....

Покушај да селектујеш фајл у хедеру фајла, са леве стране, а онда да га учиташ дугметом селект (или тако нешто већ).

И мене је исто то зезало, тако сам решио. Бангава апликација.

Покушај да селектујеш фајл у хедеру фајла, са леве стране, а онда да га учиташ дугметом селект (или тако нешто већ).

Tako sam i radio i nece.... Čekiran fajl tako sa leve strane i u gornjem uglu Select i nista. Kao da nisam selektovao.... Pitao AI kaže moze da bude da nece backup restore na androidu 16 da aplikacija nije nesto podesena da ucita iz file managera... pokušao da napravim i folder ConsentID pa backup i tu stavim fajl, kao sto i pravi na starom telefonu gde ga kreira i opet nece. Opasno me nervira.

@hedgehog Kako si logovan na eUprava / eID nalog? Opcija "Pokreni uslugu" se uredno pojavi nakon što se loguješ sa ConsentId ili sertifikatom iz lične karte, a nema kad se loguješ samo sa username + password.

@shamanNS
Sa sertifikatom, ali u ime pravnog lica.

Продужио сам возачку дозволу, на старој је била слика са наочарима на новој су узели слику из личне карте без наочара.
Шта се може урадити.
Не возим, највероватније нећу ни возити, дозволу видим чисто да имам.

Da li je neko koristio ovu uslugu za izjašnjavanje?Изјашњење о управљању возилом у време саобраћајног прекршаја

Meni neće nikako da prikaže ono "pokreni uslugu" samo stoji opis usluge.

Meni je pre neki dan stigao dopis, ali nisam otvarao da priznam, video dopis o priznanju ili plati odmah pola. Šta koji moj da ga priznajem. Jesam tada bio na tom putu, nema šanse da sam vozio 28 preko ograničenja, to baš retko radim, ali kako to sada da im dokažem?! Platio kaznu.

Mogu kasnije da probam da se logujem na taj deo za priznavanje. U svakom slučaju mora sertifikat/Consent.

Продужио сам возачку дозволу, на старој је била слика са наочарима на новој су узели слику из личне карте без наочара.
Шта се може урадити.

Slika sa naočarima je obavezna isključivo ako oftalmolog napiše da bez istih ne možeš da voziš, onda moraš i da ih imaš na glavi u slučaju policijske kontrole.

А ако немам слику са цвикерима а полиција ме заустави?

Ako te zaustave sa cvikerima, to ne može biti prekršaj - nosiš ih od prekjuče, ili su cvikeri bez dioptrije, šta god. Policajac nije veštak.
Samo obrnutio je prekršaj - ako imaš ograničenje, i imaš uredno izdatu vozačku sa naočarima na slici, moraš ih imati dok voziš.

Da. Kada sam išao na lekarski pregled za polaganje vožnje, na pregledu su mi rekli da imam malu dioptriju i pitali da li želim da mi se to upisuje u vozačku. Rekao sam da ako ne mora da ne upisuju, tako su i uradili. Ali mi je lekarka rekla da će mi verovatno naočare biti potrebne za par godina. Tako se i desilo. Sada vozim isključivo sa cvikerima, a nemam upisano u vozačku. Nikada nisam imao nikakvih problema prilikom zaustavljanja policije i pregleda dokumenata.

Definitivno vise ne radi backup file za ConsentID na androidu 16. Pokušao i na drugom telefonu nece. Jedino da se od pocetka prijavi na eupravu pomocu citaca licne karte i od pocetka generise novi ID za Consent,.ili da se ide do poste ko nema pib licne ili citac licne.

Kreiranje backup-a definitivno radi na mom Šljamsung sa Android 16.
Mislim na backup i restore, da ne bude zabune. Backup se formira, ali nece restore od tog istog backup-.a. Onda zavisi i od brenda. Na Xiaomi i Oneplus definitivno nece restore na android 16, dok je na ranijim verzijama androida to radilo normalno.

Restore backup-a nisam testirao. Nisi mi toliko drag 😂😂
Iako imam cert u LK i mogao bih u slučaju da neće restore da radi da kreiram nove ConsentId podatke mrzi me 😂😂

Restore backup-a nisam testirao. Nisi mi toliko drag 😂😂
Iako imam cert u LK i mogao bih u slučaju da neće restore da radi da kreiram nove ConsentId podatke mrzi me 😂😂
E to sam mislio, pa sam editovao moj prethodni post. Mislim na backup i restore. Formira se backup, ali nece restore na android 16. Pa mozes probati bezbolno ako imas Clone App na Sljamsungu. Probas sa kloniranom dal hoce restore. Mislim meni je ConsentID radio na oba telefona ranije, nije kolko znam bilo ogranicenja.

Pa mozes probati bezbolno ako imas Clone App na Sljamsungu.
Eee bato nije ti ovo Ćomi pa da tek tako kloniraš bilo koju aplikaciju. Šljamsung nema "Dual apps" nego samo "Dual Messenger" funkcionalnost = samo chat aplikacije koje su na njihovoj "whitelist" mogu da se kloniraju.

Eto, obrisao sam i probao sam restore i kod mene radi i to.
Radi i backup zip kreiran 2023. sa starijom verzijom aplikacije i backup kreiran ranije ove godine i backup kreiran danas.

Vidim da im malo brljavi samo unos password-a da ne bude omogućeno dugme ako je kursor u polju za unos pozicioniran na kraju. Radi kad se nakon upisa password pomeri negde u sred unetog texta 😂😂

Screenshot_20251230_141240.png

Screenshot_20251230_141328_Files.png

Poslednja izmena:
Eto, obrisao sam i probao sam restore i kod mene radi i to.
Radi i backup zip kreiran 2023. sa starijom verzijom aplikacije i backup kreiran ranije ove godine i backup kreiran danas.

Vidim da im malo brljavi samo unos password-a da ne bude omogućeno dugme ako je kursor u polju za unos pozicioniran na kraju. Radi kad se nakon upisa password pomeri negde u sred unetog texta 😂😂

Pogledajte prilog 521047

Pogledajte prilog 521048
Ipak je to Samsung. Hvala na potvrdi 👍

Ako ti ConsentId app neće trebati za potvrdu potpisivanja dokumenata u "Cloud-u" već isključivo za login i ako te mrzi do Pošte da ideš po nove podatke možeš da se snađeš sa onom varijantom koju sam ja spominjao ovde na temi više puta: da uzmeš keystore fajl iz backup-a i importuješ ga u certificate storage od Android OS i kad se loguješ na eID / eUprava / štagod biraš opciju login pomoću sertifikata.

Verovatno ćeš morati keystore.p12 fajl da importuješ na kompu sa Windows-om pa exportuješ ponovo jer se mnogim Android telefonima nešto "ne sviđa" oko original fajla koji je kreirala ConsentId aplikacija pa odbijaju import / lupetaju da ispravan password nije dobar...

Poslednja izmena:
Ја сам покушао ово што си написао, али ми није успело. Али, свакако ми ради на телефону.

Meni je pre neki dan stigao dopis, ali nisam otvarao da priznam, video dopis o priznanju ili plati odmah pola. Šta koji moj da ga priznajem. Jesam tada bio na tom putu, nema šanse da sam vozio 28 preko ograničenja, to baš retko radim, ali kako to sada da im dokažem?! Platio kaznu.

Mogu kasnije da probam da se logujem na taj deo za priznavanje. U svakom slučaju mora sertifikat/Consent.
Logovali smo se sa sertifikatom.
Poziv je stigao za firmu. Isto je za prekoračenje brzine za 20km/je. E sad ne znam da li može samo da se plati kazna ili mora da se izjašnjava ko je vozio?

Ako ti ConsentId app neće trebati za potvrdu potpisivanja dokumenata u "Cloud-u" već isključivo za login i ako te mrzi do Pošte da ideš po nove podatke možeš da se snađeš sa onom varijantom koju sam ja spominjao ovde na temi više puta: da uzmeš keystore fajl iz backup-a i importuješ ga u certificate storage od Android OS i kad se loguješ na eID / eUprava / štagod biraš opciju login pomoću sertifikata.

Verovatno ćeš morati keystore.p12 fajl da importuješ na kompu sa Windows-om pa exportuješ ponovo jer se mnogim Android telefonima nešto "ne sviđa" oko original fajla koji je kreirala ConsentId aplikacija pa odbijaju import / lupetaju da ispravan password nije dobar...

Meni ne reaguje, ne dodjem ja ni do koraka da trebam da upisem password za restore. Ali svakako iscitacu temu pa cu videti. Hvala

Pogledajte prilog 96921.mp4

Verovatno ćeš morati keystore.p12 fajl da importuješ na kompu sa Windows-om pa exportuješ ponovo jer se mnogim Android telefonima nešto "ne sviđa" oko original fajla koji je kreirala ConsentId aplikacija pa odbijaju import / lupetaju da ispravan password nije dobar..
Uspeo sam da tvojim postupkom, na računaru pa vraćanjem sertifikata na android. Super je 👌 ne treba mi više Consent.

Prilozi

• IMG_20251230_225433.jpg
    IMG_20251230_225433.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 28
ne treba mi više Consent.
Trebaće ti možda nekad ako ti zatreba da menjaš vozačku i još neke druge eUsluge na eUprava koje zahtevaju da se neka dokumenta i/ili sam zahtev koji se šalje digitalno potpiše.
Jer u postupku potpisivanje je i odobravanje potpisa pomoću ConsentId aplikacije.

Svakako vidi na kompu kad ističe taj sertifikat i odmah napravi podsetnik za par dana pre toga pa da znaš da odeš da odradiš obnovu ConsentId ID-a.

Za sad si makar rešio pitanje logovanje.

Slika sa naočarima je obavezna isključivo ako oftalmolog napiše da bez istih ne možeš da voziš, onda moraš i da ih imaš na glavi u slučaju policijske kontrole.
Osim ako nosi sočiva, što je apsolutno medicnski normalno i ispravno, tako da slika lagano može da bude bez naočara, a u slučaju kontrole, ak nosi sočiva, dobro je da ima naočare u fioci 😃 Kod Grka je bilo, a verovatno je i dalje, pravilo da moraš da imaš rezervne u fioci 😃

Ako te zaustave sa cvikerima, to ne može biti prekršaj - nosiš ih od prekjuče, ili su cvikeri bez dioptrije, šta god. Policajac nije veštak.
Samo obrnutio je prekršaj - ako imaš ograničenje, i imaš uredno izdatu vozačku sa naočarima na slici, moraš ih imati dok voziš.

Upravo tako i ne upisuje se svaka minimalna dioptrija kao što je @Tilek napisao 😃

Kada sam išao na lekarski pregled za polaganje vožnje, na pregledu su mi rekli da imam malu dioptriju i pitali da li želim da mi se to upisuje u vozačku. Rekao sam da ako ne mora da ne upisuju, tako su i uradili.

On topic 😃

Шта се може урадити.

Normalno je da povuku sliku sa novijeg dokumenta 😃

Nazad
Vrh Dno