Šta je novo?

E-uprava Republike Srbije

Ili ima nalog kreiran na taj JMBG (što će se videti kad se pokuša kreirati novi nalog, pošto ne može više od jednog naloga za jedan JMBG) ili je neko drugi kreirao nalog za svoj JMBG a naveo greškom? njen broj telefona.

Viđao sam svakakvih ludačkih kombinacija JMBG + mail + broj mobilnog telefona. Tipa kad mi dođu iz komšiluka da kukaju kako ne mogu da upišu dete u vrtić.

Ona ima kozmeticki salon, ali ona tvrdi da se on vodi na sestru da ona nema nista s tim papiroloski, ne znam da li to ima veze...

Da nije pre par godina registrovala kola preko agencije?
Pozdrav

Jeste sad poslednji put kad je registrovala.. zasto je to bitno?

Zato što su u nekom ranijem periodu, agencije same otvarale naloge na eupravi na ime klijenta, da bi mogle da završe posao. Poreska sad vidi da korisnik ima nalog i pošalje mu rešenje na eupravu.
Pozdrav

Pokusavam na racunaru da se ulogujem na http://servisi.euprava.gov.rs/autoskole/ uz pomoc elektronskog sertifikata sa LK preko firefox-a. Na starom racunaru sve radi kako treba, na ovom novom sam instalirao neophodne sertifikate i programe ali logovanje ne prolazim, kruzic se vrti i nista se ne desava. Da li je problem do browsera ili treba jos nesto da se instalira ?

Pa probaj drugi browser, kako mi ovde da znamo šta ne valja tu kod tebe.
Jesi li izabrao pravi sertifikat za logovanje? Browseri keširaju sertifikate, kad nešto isprobavaš uvek ugasi browser, pa ga pokreni ponovo - nije dovoljno samo da otvoriš novi tab ili uradiš refresh stranice.
Pozdrav

Pokusavam na racunaru da se ulogujem na http://servisi.euprava.gov.rs/autoskole/ uz pomoc elektronskog sertifikata sa LK preko firefox-a. Na starom racunaru sve radi kako treba, na ovom novom sam instalirao neophodne sertifikate i programe ali logovanje ne prolazim, kruzic se vrti i nista se ne desava. Da li je problem do browsera ili treba jos nesto da se instalira ?
Firefox se ne voli sa e upravom,probaj Edge.

Ok, hvala, pretpostavljam da to može sa bude problem.

Kad god me nešto od tih e-uprava servisa zeza, chrome/incognito tab i proradi.

Imam grešku na endpointu
GET http://127.0.0.1:8081/GetID
neki servis mi ne radi, nekako rekao bih da je to servis za čitanje tokena ali ako ima nekog ko se više u ovo razume, pomoć je dobrodošla :)

Sada sam pogledao, prilikom poziva ovog endpointa ofnosno pokušaja logovanja sa sertifikatom gasi mi se servis 'Software protection' koji je zadužem za rad sa sertifikatima i preporučljivo je da se ne disejbluje.

Paozdrav, kako i naslov kaze napravio sam glupost i dva puta sam uplatio novac ministarstvu unutrasnjih poslova (pasos) na isti jmbg broj, a ne na dva razlicita, jedna transakcija je isla preko e-uprave,a druga skeniranjem uplatnice koja je generisana na sajtu e uprave i placena preko aplikacije banke. Kako su mi rekli ostala je nerealizovana ova uplata sto sam platio aplikacijom banke. Moje pitanje je kako pravilno da trazim povrat novca, da li je neko imao iskustva sa ovim? Svaki savet je dobrodošao!

Mozda grešim, ali je ovako bilo, ako skoro nešto nisu menjali:
Treba da odeš u SUP, pokažeš uplatnice i jednu će ti na poleđini overiti da nije iskorišćna. Onda se s tim, bar kod mene, javljaju u republičku Poresku upravu koja donosi rešenje i vraća uplaćeni novac na tvoj račun.

Ponavljam, nisam siguran da je i dalje tako.

Od pre par godina, slična situacija samo je lična karta bila u pitanju. Od MUPa tražio potvrdu da novac nije iskorišćen i onda u poresku podneseš za povrat novca.
Ovo moje je bilo na NBg i potvrdu sam ja morao da nosim u poresku

Pozdrav...Da li je neko imao slican problem sa zakazivanje ili sam ja nesto lud? Registrovao sam se i kada odem na zakazivanje termina ne mogu jednostavno da odaberem tu opciju iako sam obelezio zakazani termin.

Prilozi

• 20240729_160716.jpg
    20240729_160716.jpg
    573.7 KB · Pregleda: 69
Pozdrav...Da li je neko imao slican problem sa zakazivanje ili sam ja nesto lud? Registrovao sam se i kada odem na zakazivanje termina ne mogu jednostavno da odaberem tu opciju iako sam obelezio zakazani termin.
Proveri samo da li si kliknuo na belo ili sivo polje termina?Imao sam istu situaciju,gde nije htelo da mi zakaze,posle sam tek provalio da su termini bili zauzeti i sva polja siva ,tek kad sam nasao belo polje onda je moglo na zakazi :)

Paozdrav, kako i naslov kaze napravio sam glupost i dva puta sam uplatio novac ministarstvu unutrasnjih poslova (pasos) na isti jmbg broj, a ne na dva razlicita, jedna transakcija je isla preko e-uprave,a druga skeniranjem uplatnice koja je generisana na sajtu e uprave i placena preko aplikacije banke. Kako su mi rekli ostala je nerealizovana ova uplata sto sam platio aplikacijom banke. Moje pitanje je kako pravilno da trazim povrat novca, da li je neko imao iskustva sa ovim? Svaki savet je dobrodošao!
Kolega je po slicnom pitanju isao u poresku upravu po pare, pa sutra dan opet jer nije pogodio radno vreme kada i rade, ali on je uporan lik

Ja sam u junu imao pogresnu uplatu na racun MUP-a, nisam dobro generisao uplatnicu na eplati portalu... :rolleyes: :LOL:
Poslao sam email na adresu [email protected] sa objasnjenjem i dokazima, oni poslali zahtev za povracaj koji treba da odnesem u lokalnu filijalu uprave za trezor ili da potpisem elektronski i posaljem na email, sto sam i uradio, reko' brze ce to emailom ici...
Nakon toga oni poslali u filijalu u mestu gde je izvrsena uplata, zakacili i moj email u cc i cekam evo vec od 16.6, bas juce sam poslao email sa pitanjem sta se desava, treba li ja mozda da odem nesto do filijale itd., oni opet prosledili taj moj email u lokalnu filijalu i ja opet zakacen u cc...:D

Prodje bezmalo mesec i po dana, mada nije frka, odmori su sada itd...:)

Isteklo vreme za edit, pa pisem novi post...

Jutros me zove momak iz lokalne filijale uprave za trezor i objasnjava da su tek 16.7(jula)poslali zahteve za refundaciju, jer su u medjuvremenu morali da dobiju potvrdu i od MUP-a da postoji pogresna uplata i da dobiju info sta je, koliko i kome uplaceno...
Mada su meni tu specifikaciju, tj. "pregled naloga po zadatim kriterijumima" poslali na email cim sam ih kontaktirao...
Danas mi vec legao jedan deo koji je uplacen Zavodu za izradu novcanica i kovanog novca, datum naloga jucerasnji(29.7), kakva koincidencija, a bas juce ih kontaktirao... :D Ostao je jos deo koji je uplacen na racun Budzeta Republike Srbije.

Eto, u mom slucaju, oko mesec i po dana traje povracaj sredstava za pogresnu uplatu, sve od kuce zavrseno, mozda bi islo brze da se ode kod licno, mada sumnjam....

Imam pitanje u vezi sa izdavanjem (obnavljanjem) pasoša za dete. Planiramo da putujemo početkom septembra, a njegov pasoš ističe 9.2.2025. Po pravilu, trebalo bi da mu pasoš ističe najmanje 180 dana nakon izlaska iz države. Na eUpravi nema ni jedan termin u avgustu za NBG, da li je moguće samo otići tamo da se čeka dok ne dođemo na red? Ili eventualno na drugoj opštini da zakažemo, što nam ne odgovara?

Možeš i jedno i drugo: i da čekaš na red na NBG, i da zakažeš na nekoj drugoj opštini, a možeš i da probaš bez zakazivanja na nekoj drugoj opštini.
Zašto ti ne odgovara zakazivanje na drugoj opštini?
Pozdrav

Zato što mi je opština NBG pred nosem :) Izbegavamo kolima da idemo bilo gde ako ne moramo, pa mi je to neka poslednja opcija...

@daxyco Pa nisi trebao da čekaš sad pred odmor, već si trebao to ranije da uradiš, recimo u januaru kad nema gužbe.

Poslednja izmena:
Pa malo mi je nezgodno bilo jer dete uskoro puni 3 godine, a ako vadiš pasoš za dete mlađe od 3 godine, važi 3 godine, ako je preko 3 važi 5. Najbolje je bilo da mesec dana ranije pokušam da ugrabim termin (otvara se uvek 30. Dan za zakazivanje online), ali kad smo prošli put podnosili zahtev bilo je bukvalno kad god da poželiš termina. A i putujemo za 4 nedelje, nije baš da sam dan pred put shvatio da nema pasoš dete.

I dalje za 7 dana naprave pasoš?

Bonus pitanje: ako zahtev predam pre 3. Rođendana deteta, a izdaju ga nakon 3. Rođendana, koliko će biti važnost pasoša? 3 ili 5 godina?

@daxyco Neka me neko ispravi, ali mislim da ljudi sa malom decom imaju prioritete u izdavanju dokumenta??? Pozovi telefonom da proveriš.

Nema veze kada će stići, rokovi se računaju od momentu izrade dokumenta, odnosno kada je podnet zahtev.

Isto tako imaš mogućnost da podneseš za izdavanje dokumenta po hitnom postupku, tad stiže za 48 sati.

Vadili pasoš za sina, 14 mjeseci, supruga išla da podigne i čekala 2 sata red, ako nemaš dijete sa sobom niko te ne j**e 5%.

Kolege, ukoliko je doslo do promene licne karte, aplikacija za potpisivanje u klaudu vise ne radi? Sta da uradim da ponovo pocne da radi? :D Pise da je Elektronski sertifikat u klaudu aktivan, ali Aplikacija vec nije..

Screenshot 2024-08-05 at 21.49.26.png

Screenshot 2024-08-05 at 21.48.28.png

Niva lična karta, novi sertifikat, novi potpis u klaudu

@njikolaj jesi li probao da ponovo kreiraš parametre za ConsentID? Skoro sam ih rekreirao i odabrao razlog promena uređaja (što jeste tačno, premestio sam ga na drugom telefonu).

Nazad
Vrh Dno