Šta je novo?

e sad..

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
znam da je suludo u sred utakmice pitati navijače da ti ukratko objasne kako se igra fudbal ali ipak da pokušam (a moderatori ako smatraju da tema nije prikladna, neka obrišu,pa ću probati na nekom drugom mestu)

Dakle, kako bi ste nekome ko ne zna ništa o OC,a hteo bi da malo ojača komp, korak po korak objasnili kako da sam overklokuje Procesor - AMD Sampron 1.66 Ghz.

Šta da radi, šta da ne radi, šta da izbegava,gde da klikne,šta da upiše isl..

Zahvaljujem

30-tak čitanja

niko da napiše nešto..

tako sam i mislio
izvinjavam se :wave:

udjesh u BIOS pod broj jedan....
u stvari pod br jedan napishi koja ploca,koja memorija,na koliko trenutno radi i tako to...

Pa onda cemo dalje valjda lako...A do tad ce se valjda josh neko ubaciti u pricu

evo

(Nisam uspeo da nađem info o ploči, ali sam skoro siguran da je u pitanju ABIT)

Procesor - AMD Sampron 1.66 Ghz
Grefika - ATI Radeon 9550
HD - Maxtor 80GB 8
RAM - 512 MB
Nvidia nforce2
chieftec 350w
windows xp

naravno da kapiram..
ali eto, zamisli da je nekome informacija potrebna što pre i da nema vremena da čita tih milion postova .

Predlažem da moderatori ostave ovde link sa nekim Uvodom u OC, ili OC for dummies,ili tako nešto, da mi sa glupim pitanjima ne bi smarali one koji već debelo vladaju materijom,već da možemo u startu da se informišemo i eventualno zainteresujemo.

😉

ali eto, zamisli da je nekome informacija potrebna što pre i da nema vremena da čita tih milion postova

Ako hoces da odradis OC na brzaka a da bude kvalitetno i trajno, to nema.
Treba ti dosta predznanja i mnogo strpljenja...i da citas i citas i citas, pa kad sve sazvaces, ako ostane nesto nejasno, onda pitas...

udjesh u Bios,pritisnesh ctrl+f1 i onda nadjesh FSB i to pomalo dizesh,pratish temperature,testirash,drndash se i tako u krug,znaci nemoj odmah sa 1.66 da zviznesh na 2.0 nego polako...
To ti je onako najkrace moguce...

Pa onda kad stignesh do neke brojke odakle nece moci dalje,uzmesh javish se ovde za dodatne savete kako ishta...

to Shiki!
možeš li da mi kažeš da li ima nekih rizika ako krenem i koji su?

to Shiki!
možeš li da mi kažeš da li ima nekih rizika ako krenem i koji su?

Pa može se desititi da ti se ne digne...windows, to znači da si negde zabrljao (preterao).
Kad dižeš FSB takt moraš spustiti takt memorije i HT množilac.
Ako te mrzi da se bakćeš sa čitanjem postova o klokovanju, onda lepo zamoli nekog ko se razume da ti odradi stabilan klok i rešen problem a ako si baš rešio to sam da napraviš moraćeš uraditi onako kako Emaniac reče
Citiram:
Treba ti dosta predznanja i mnogo strpljenja...i da citas i citas i citas, pa kad sve sazvaces, ako ostane nesto nejasno, onda pitas...

Zahvaljujem Zooo. Biće da će biti najbolje rešenje da zamolim nekoga.

najbolje reshenje nikako nije da ti neko uradi jer onda opet necesh znati,nego kreni da se edukujesh po tom pitanju ako te to stvarno zanima,a ako ocesh iz ciste radoznalosti onda pozovi nekog,plati mu pivo i nek se igra🙂

i ja sam za,dobijesh i garanciju-drzi vodu dok majstori odu,radice i na 2.5 ali ne znam koliko( mereno u sekundama):d

Poslednja izmena:
ja imam LC 550W, bice dovoljan za tvoj hardver...

Nazad
Vrh Dno