Šta je novo?

E ovako mali ali delikatan problemcic!!!

bgillegal

Čuven
Učlanjen(a)
14.08.2003
Poena
620
E ovako od kako sam snimio Win XP plus..imam sledeci problem.
kada pritisnem na start>programs>i posle bilo koji jezicak npr accessories...ili tako nesto..znaci kada pointer predje preko njih trebalo bi da postoji neko kasnjenje pre nego sto se otvori podmeni..a meni odma otvara i tako sa misem kada pretrchim preko jezichaka pocne hard da radi ko lud otvarajuci svaki od jezichaka..strasno...kako da usporim taj odziv...da mi se posle sekund ili malo vise tek to otvara...🙂 aj ko me svati nek pomaze.

bgillegal je napisao(la):
E ovako od kako sam snimio Win XP plus..imam sledeci problem.
kada pritisnem na start>programs>i posle bilo koji jezicak npr accessories...ili tako nesto..znaci kada pointer predje preko njih trebalo bi da postoji neko kasnjenje pre nego sto se otvori podmeni..a meni odma otvara i tako sa misem kada pretrchim preko jezichaka pocne hard da radi ko lud otvarajuci svaki od jezichaka..strasno...kako da usporim taj odziv...da mi se posle sekund ili malo vise tek to otvara...🙂 aj ko me svati nek pomaze.

Mozesh to da "regulishesh" na sledeci nachin ali nije bash to shto ti hocesh 😉
desni klik u taskbaru pa properties>Start Menu>Customize>Advanced>Open submenus when I pause on them with my mouse

mozes do resiti u performance options
tamo gde podesavas da li se ikone prikazuju sa maksimalno boja, fade efekti i to
ne zanam sad napamet a koristim win me

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop\MenuShowDelay
1000=1sec, pa upisi koliko zelis.

Zanimljivo je da je skracenje odziva jedan od omiljenih tweak-ova, i obicno ne pravi nikakve probleme ( npr. ja drzim na 400 ). Da li je to neka slabija masina ? Ili malo memorije ? Kao da znatno previse kesira na disk...

stavio sam na 400 nema razlike onda na 2000 opet isto... jel treb da resetujem kad promenim vrednost ili treba odma da se primeti?

E drapin fala mnogo...ne znam sto ovo XP plus stavlja na nulu? ali tih 400 je sasvim ok valjda je default...by the way fala!

Pa stavlja na 0 da bi bilo brze 🙂
Kad imash slabu mashinu sa malo rama, onda je to problem 😉
mislim da svako ko zna za to ovde drzi na 0 🙂

Nazad
Vrh Dno