Šta je novo?

E-mail od M$ je virus!!!

• Začetnik teme Začetnik teme srki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

srki

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2003
Poena
619
Dobio sam danas poruku od M$ u kojoj je bio virus W32/Torvil.A.
Poruka je bila od [email protected] uradjena tako kao da je bas od M$ i imala je atachment u txt.formatu koji nisam mogao da otvorim jer ga je nod 32 vec blokirao.U sustini cela prica je bila kako je izasao taj virus i dali su adresu kao od M$ da se ide tamo i skine nova zakrpa za taj virus.
Nemojte otvarati poruku nikako jer potrazio sam malo vise informacije na google ali mi se samo pojavili saitovi od NOD 32.Nemogu da verujem da ostali Antivirusi ili nemaju updejt za njega ili se on drugacije zove.
U svakom slucaju M$ ne salji e-mail.

Sta si se bre istripovao, to ti Billy D Boy cestita Bozicne i Novogodisnje blagdane! 🙂

Ja koliko znam microsoft ne salje mail-ove, i na to su upozorili na njihovom sajtu....

zar jos ima naivnih koji veruju da neko emailom salje update-ove???

e!?!?!??!?

🙂

pa, ja svakog dana dobijem bar nekoliko tih "M$" mailova, koje uredno brisem direktno na serveru!

uzgred, srki, ukljuci prikazivanje extenzija, pa ces videti da taj attachment verovatno nije .txt, nego .exe, .com, .pif...

Kako bre simpson updateuje XP tim mailovima pa kad mu prsne, on ih sachuva pa opet update na svezem winu 😀😀😀

Ja sam vec upoznat sa tim da M$ne salje email ali nemam sa cim da ih brisem na serveru tako da ih sve primam kod mene.
Zoni:Ja sam video da pise txt i bio je veliki oko 60 kb. a moguce je da ga je nod promenio u taj fajl .Ja sam poruku cim sam vido sta je izbrisao ali sam posle video u nodu da je bio virus.
U sustini ovaj post je ipak bio samo informacija za one koji jos nisu upuceni.

_ISLKJUCITE_ preview panel u bilo kojem email klijentu tako da se prva primljena poruka nece sama otvoriti.

ms _SALJE_ mailove, ali ne salje attacmente u mail porukama, i svaka njihova poruka ima pgp potpis ili podpis, imao sam jedva dvojku iz srpskog 🙂

Nazad
Vrh Dno