Tema jeste matora, ali mislim da vredi podici je iz naftalina.
Na linku
http://www.geosrbija.rs/rga/default.aspx?gui=1&lang=1 koji je dao kolega alokiN se mogu naci skice parcela. Jos uvek nisu sve karte digitalizovane, ali ce u dogledno vreme sigurno biti. Na nekim skicama je moguce pogledati i ortofoto snimke. Ovo vazi za celu teritoriju Srbije.
E sad, kada postavite misa na bilo koju tacku karte, u donjem levom uglu vam ispisuje njene koordinate. Tako se mogu pronaci koordinate coskova parcela. Te koordinate se mogu ubaciti u navigaciju za auto ili u mobilni sa GPS-om i taj uredjaj nas moze odvesti do tih koordinata na terenu. Znam da preciznost nije u centimetar, ali meni bi radilo posao i da je u pitanju metar-dva. Ja za sada pokrenem neki program za navigaciju za auto (npr. MapFactor) i u njemu odem na ekran gde mi prikazuje trenutne koordinate gde se nalazim. Pomeram se dok ne nadjem zeljene koordinate. Mene interesuje da li znate neki programcic za Android koji nas moze lakse odvesti do zadatih koordinata? Nesto sto bi recimo pokazivalo - idite 11 metara u pravcu strelice ili slicno.