Šta je novo?

E-book reader?

marketman

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2008
Poena
320
Pozdrav,
Posto ne pratim situaciju, jel ima nesto od ebook readera sa e-ink ekranom, wifi-em i da moze i mp3 da pusta?
Kupilo bi se ili ovde ili u Madjarskoj...
Zamolila me kolezinica da se raspitam, a bas se ne razumem :)

Uh, imam par pitanjca, ako je neko upucen...
Da li postoji uopste uredjaj koji ima svoje osvetljenje i wifi i mp3?
Kako se ova cuda snalaze sa PDF-om?
Koliko je tesko naci literaturu na srpskom?

ajd da se pridružim pitanju da ne otvaram novu temu

Potreban mi je e book reader pošto ne mogu da koristim tablet za knjige zbog problema sa vidom.

E sad, oni standardni od 6 incha su mi nekako mali, pa jurim nešto veće. Za sad sam jedino našao Amazon Kindle DX koji je 10 incha ali mu je cena prejaka.

Ima li nešto drugo da jurim nekakav kompromis?

ajd da se pridružim pitanju da ne otvaram novu temu

Potreban mi je e book reader pošto ne mogu da koristim tablet za knjige zbog problema sa vidom.

E sad, oni standardni od 6 incha su mi nekako mali, pa jurim nešto veće. Za sad sam jedino našao Amazon Kindle DX koji je 10 incha ali mu je cena prejaka.

Ima li nešto drugo da jurim nekakav kompromis?

Ako ti je velicina ekrana bitna zbog velicine fonta, to moze biti problem samo kod pdf fajlova. Mada, ebook readeri i nisu namenjeni za citanje pdf fajlova. Kod epub, mobi, azw i ostalih ebook formata, velicina fonta se moze podesavati. Ja imam Kindle Paperwhite 2nd Generation i prezadovoljan sam. Baterija traje baaas dugo.

Nema.A ni kindle dx se ne proizvodi vec vise od 3 godine, tako da i to ako nadjes, rabljeno je i matoro.

6" tekstualne povrsine ti je velicina 90% knjiga na trzistu, zato je ta velicina i postala standard.

Evo ako mogu ja da pomognem svojim iskustvom sa e-ink reader-om.
Imam Sony PRS T1. Dobio na poklon i moram da kažem da mi je to jedan od najboljih poklona ikada. Ja čitam uglavnom epub fajlove, a što se tiče pdf, samo sam jednom probao i odradio ga je sasvim korektno. Lepo je povećao font i složio tekst, koji je bio prepun slika, tako da je čitanje prošlo bez problema. Ovaj moj reader je prilično star, tako da pretpostavljam da ovi novi to odrađuju još bolje.
Ako vam treba nešto baš za čitanje onda je, po mom skromnom mišljenju, ovo prava stvar. Baterija dugo drži, ne zamara oči, besplatnih legalnih knjiga ima mnogo, da ne pominjem šta sve još može da se nađe.
Ja sam se toliko srodio sa svojim readerom da bih, u slučaju da se pokvari, istog trena kupio novi. Zato povremeno pogledam šta može da se nađe kod nas. Vidim da po forumima i sajtovima za kupovinu i prodaju može da se nađe Kindle i Noook, i to varijante sa svojim osvetljenjem, za čitanje u mraku, što mi zvuči kao fenomenalna stvar. MIslim da sam negde video i onaj veliki Kindle (10 inča), ali on je dosta skuplji od ostalih, a mislim da ni nema potrebe za tako nečim.

Nazad
Vrh Dno