Šta je novo?

dzojstici

mijalkocar

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2010
Poena
330
Imam problem sa dva djostika marke genius, prvi je zicani drugi je bezican. kad ih ubacim u komp izbacuje mi usb not recognized. sta da radim ima li resenja?

ali nemogu nikako da skinem drajevere za njih, nisam nigde nasao nista... ranije ih windows sam pronadje, inace windows sveze instaliran pod sveze mislim nema par dana, nece ni jedan... 7mica ultimate x64.
jedan je genius maxfire g-08xu, a drugi je genius maxfire g 12x ..

Pa ono, stari su tu u rangu Biblije. :)

Sad bacih pogled na Genius-ov sajt i max. podržan operativni sistem je XP. Ako si i ranije imao 7-icu i to je radilo, onda i da se cimam(o) sa traženjem drajvera. Ako to nije slučaj, ne cimaj se dalje i pusti 7-icu da proba da pronađe drajvere, pa šta bude...

Control Panel > Devices and printers... ako 7-ica iole prepoznaje džojpad (ono nisu džojstici, već joypad-ovi ili gamepad-ovi), biće tu (desni klik > properties, update...). Ako ne, onda desni klik na My Comp > Manage > Device Manager > USB i tu pogledaj da l' 7ica išta prepoznaje, desni klik pa properties i update driver.

eto a u device i printers nema nista.. ranije je bilo dok je radilo.. jel mozda do usb-a problem? mislim na ovaj koji se bode u komp.

Ja bih pre rekao da je do USB porta ili eventualno do samih dzojstika. Probaj da ih ubodes pozadi u USB port (ili promeni port). Ne bih rekao da je do drajvera jer mislim da ne bi WIN izbacio poruku USB device not recognized ako je sve ispravno, da je do drajvera napisao bi device driver not installed ili nesto vec tako.

"Stari" drajveri to ne postoji kao i ne moze,nece,ne ide... :D
Lepo ti instaliraj te drajvere ali u Program files (x86).
posto su verovatni 32-bitni.
Ako sedmica odbije da instalira prvi put,ponudice da instalira sama.

Ja bih pre rekao da je do USB porta ili eventualno do samih dzojstika. Probaj da ih ubodes pozadi u USB port (ili promeni port). Ne bih rekao da je do drajvera jer mislim da ne bi WIN izbacio poruku USB device not recognized ako je sve ispravno, da je do drajvera napisao bi device driver not installed ili nesto vec tako.

I meni se "usb not recognized" uglavnom dešava kada pobrljavi usb naročito kada koristim hub...

Nazad
Vrh Dno