Šta je novo?

Dzaba na net preko WiFi?

NighT

Slavan
Učlanjen(a)
09.08.2007
Poena
301
Molio bih za pomoc ako neko zna kako je sledeca situacija moguca.

Brat je kupio laptop koji ima integrisan wifi i doneo da ga vidim. Kad smo aktivirali wifi odjednom je uspostavio konekciju i net radi bez problema. Brzina na kojoj radi je 512*128 i da napomenem da nije bilo prethodnih vlasnika, i prodavac nije dao pristup preko nekog sa kim saradjuje. Kad sam preko www.speednet.com proveravao brzinu kao ISP mi je pokazao Telekom i IP 77.........
Na kucni komp sam prikacio USB WiFi i dobio konekciju sa istim brzinama.

Interesuje me zna li neko o cemu je rec i da najbitnije u pitanju je Novi Sad.

Verovatno ste upali na neciji (privatni) AP koji vam je u dometu, a koji je ostavljen "na izvol'te". Kuku vama kad vas nadje vlasnik AP-a :d.

mozda je i tako ali .......... u blizini imam 2 hotela koji imaju Hot Spot varijante i nisam siguran kako to finkcionise (da napomenem inace sam korisnik kablovskog neta). Oko WiFi stvarno nemam pojma kako funkcionise.

interesuje me da li je moguce da hvata te hot spotove ili ... ??????????

Sasvim moguce.

Kod konektovanja ne trazi nista za pristup (user, pass) vec jednostavno se konektuje i sljaka bez problema. jedino je problem sto mi je komp u cosku a usb kabl je kratak da bi stigao do prozora, tako da je signal slab i cesto ga gubi. ako mozes da mi pomognes sa odgovorom kako proveriti na "sta" se kacim i da li bi signal bio jaci ako bi ubacio wifi karticu u komp.

hmm moze se desiti da hot spot nije podesen ali sumljam.

sve u svemu cuti i koristi dok mozes
u najgorem slucaju mogu da te iskljuce

Dvoklik (levi) na wireless konekciju dole u systray-u, pa vidi koji ti naziv daje... Ako je bilo kakav naziv podesen, imaces bar maglovitu ideju sta se dogadja.

Padalo mi je na pamet i to oko fridoma ali ... IP je bio 77. nesto i prijavljuje ga kao Telekom.

Nisam bas siguran da sam razumeo sve to oko Freedom-a. Tu je kao sve dzaba ........ili ?
Sto se polozaja tice gledam na Telep i visoko sam.

Ćuti, bre, ne pominji gde si. Jednostavno ćuti i vozi. Možda će jednog dana da se sete da postave login za pristup mreži. ali do tada si na konju.
Evo ja imam neobezbeđenu wireless mrežu u komšiluku i ponekad je koristim kada mi docimer zajaše na ruter sa njegovim torentima.

sad na puno mesta u centru može da se uhvati wi-fi signal iz raznih kafića. i ja vatam iz kuće neki kafe koji je na 50ak metara free, i još 3 zaštićena vpn-a...

Vrh Dno