Šta je novo?

Dynaudio Audience 42

ipin

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2001
Poena
619
Znaci pomenute kutije.... Trenutno sam u Minhenu i video sam ih po ceni od 279€. Znam da su ranije bile dosta skuplje. Zanima me da li ima nekog ko ih je vec cuo i kakvi su utisci?
Znaci vredi li para ,kakav je zvuk i sl.
Unapred zahvalan

Ne znam, ja licno nisam video te kutije, ali za Dynaudio znam da su sam vrh kada je zvuk u pitanju.....

Znam i ja da su Dynaudio dobre kutije , ali me zanima necije iskustvo sa njima. zapremina kutije je nekih 7L ako se ne varam pa me interesuje da li bas moze biti dobar sa tolikom velicinom kutije.Video sam par komentara na internetu i neki kazu da je bas slabiji nego sto bi trebalo dok neki kazu da su zvucnici odlicni. Domace misljenje najvise cenim.

Uzimaj, bez razmisljanja. Jedan od veoma popularnih bookshelf kutija, sa Esotec serijom driver-a. A, koliko vidim i cena je veoma prihvatljiva. Inace, doticni model kad se pojavio bio je za oko 150-200 eura skuplji. Jedino ces se pozabaviti malo vise pozicijom zvucnika u sobi jer oni zahtevaju relativno precizan tuning da bi svirao kako treba. Usput, zahtevaju pojacala koja imaju malo veci damping faktor, zbog kontrole, a pokazuju se u najboljem svetlu sa tranzistorskim pojacivacima koji imaju dobru rezervu (elektrolita) i snagu vecu od 100W po kanalu na 4oma.

DRAX hvala puno na odgovoru.
NEgo kada smo vec kod pojacala , neka preporuka?
Pozdrav
Igor

Mozda da si napisao o kojoj se snazi radi i da li su dvo-sistemski.
Moj ortak je pre 10-12 god. uzeo neke cini mi se slicne velicine, dvo-sistemske u Zagrebu dok je bila konsignacija. Mislim da su bili oko 700dem. Sta da ti kazem sem da su i ti iako ne vrhunski-izuzetni. Mnogo bolje od svega drugog, i zvuk i osetljivost-prave duplo vecu buku nego neke krdze duplo vece snage. Licno mislim da to nije skupo koji god da su u pitanju modeli te firme koja je za mene jedina vredna razmatranja.
Ostale su sve daleko ispod.

Moja preporuka su NAD C-350, C-370 ili ROTEL RA-972. Eventualno neki HARMAN ili PIONEER. Za A/V risivere ti nemogu tacno reci sta valja posto nepratim taj trend, a inace ih licno nesvrstavam u pravi Hi-Fi.
Ranijih godina su se pravile mnogo bolje stvari, recimo do '90-te, tako da razmisli takodje i o polovnom pojacivacu koji uz neko osvezenje (promena elektrolita) moze da svira veoma opasno.

Juce sam u rukam drzao jedno Pioneer pojacalo koje ima izmedju 5 i 10 godina...... mogu reci da sam odusevljen..... covek rece da je njegova procena proslog meseca bila 250€ ali videcu ja da to spustim drasticno. Oznaku nisam zapamtio ali raspitacu se , pa na internet i ako je dobro...... zna se.....
Hvala mnogo na odgovorima
Pozdrav

Vrh Dno