Šta je novo?

Dying Light 2

Lepo je napljuvao te "senses" tj. bas kao sto kaze wall-hack fazone koje sve igrice sad ubacuju. For losers :)

I final:

Ja sam iskreno bas bas razocaran za sad...

Skakanje kao da radim u zero gravity, nekako kao da lebdim/plutam.
Neki skokovi deluju nemoguce ali to je planirana putanja pa lik skace skoro duplo nego inace.
Svi zombiji nekako isti braon boje.
Borba sa zombijima je samo mlati/spamuj oruzijem i trci oko kola/nekog objekta.
Grafika ode unazad od relativno realisticnog prvog dela ode u cartoon/sareni art style.
Noc imas 6 minuta da vrsljas
Nema vise klasicnog izbegavanja nocu da te ne navataju nego samo tog jednog haulera izbegavas i to je to
Previse nepotrebnih aktivnosti i zatrpana mapa kao da igram ubisoft igru
Graficki apsolutno neopravdana zahtevnost.

I ono sto me najvise nervira su ubagovane kontrole ako remapujete dugmice.
Takodje dodatni dugmici na misu ne rade...

Primer:
Cucanje mi je uvek u svakoj igru na levi CTRL, default u igri je "C"
zamenim c sa ctrl i skill koji zahteva cucanje ne radi osim ako ne stiskam default C umesto onog dugmeta koje sam asajnovao za cucanje, ctrl?!
A ctrl uredno cuci kako i treba ali skilovi i njihove akcije su vezani za default dugmice.
Ovo vazi za sve skilove u igri...

Fizika zombija kad ih sutirate i padaju ne psotoji, sutnete ga sa krova i on pada kao klavir stojeci, pera kojot crtani...
U kecu kad skocis odozgo na glavu zombiju srusis ga, ovde im bukvalno padnem na glavu i hodam po zombiju dok ne spadnem sa njega...

Prvi deo mi je jedna od omiljenih igara ikada, presao sam ga na nightmare sa 0 smrti,
ovu dvojku sam jedva cekao i iskreno za sad posle 5-6 sati mi je bas razocarenje :(
Vasi utisci za sad?

Poslednja izmena:
Ma nece vise niko da se iscima da napravi normalnu igru, ssmo gledaju sto manje truda i para da uloze i sto vecu zaradu od toga da izvuku, narocito na nastavcima. Tuga.

Da pomenemo i glupavu priču, jednu od najiritantnijih "heroina" u video igrama, najdebilniji "last boss" fight koji sam video godinama i kraj pun rupa koji je posramio i Mass Effect 3...

Vaistinu bruka...
I to što je uprkos svemu jedna od najprodavanijih igara u zadnje vreme i što će garantovano da bude proglašena ili bar nominovana za GOTY na dosta mesta samo potvrđuje koliko je pala industrija i kao i kolektivni IQ...

Poslednja izmena:
Ovo izadje za šire mase ili me oči varaju

Dying Light: The Beast is a thrilling standalone zombie adventure set in a tightly-crafted rural region.
Play as Kyle Crane, a legendary hero who breaks free after years of brutal experiments. Now, he must realize
there's more at stake than just revenge.

It initially started during our work on DLC2, but a story leak made us rethink the narrative, the scope
and the general approach. When we decided to make Kyle Crane the hero of Dying Light: The Beast, it gave us
a powerful boost of inspiration. Like many of you, we really wanted to bring Kyle back to do justice to the hero
of Harran. That's how Dying Light: The Beast was born - a self contained zombie survival adventure offering
a new setting, new set of gameplay features and new story, culminating in a standalone, 18+ hours adventure.

We will be offering Dying Light: The Beast at no extra cost to all owners of the Dying Light 2 Ultimate Edition.
However, we will stop selling Ultimate Edition and Ultimate Upgrade by September 30, 2024. Everyone who owns
Ultimate Edition by that time will be eligible to receive Dying Light: The Beast at no extra cost.

Dodali su vatreno oružije, beast mod, vozila... Color grading podsjeća na prvu igru, ali izvedba je i dalje u suštini DL2. Melee borba i dalje nema tu fizičku težinu prilikom udaranja kao prva igra, čak i oštećenja na modelima nekako izgledaju gore u odnosu na DL2 jer uopšte se ne vide hit partikle. Iste dvije animacije za stealth takedown. Gunplay izgleda prosječno, kao i u prethodnim igrama.

Двојка је смеће у поређењу са кецом, који је био ремек дело од игре. Прича, оружја, чак и гласовни глумци 3 класе изнад овог просека у двојци.

Jedini novi preview koji ima korektan gameplay. Bolje izgleda melee borba. Konačno se vidi da udarci imaju težinu i da zombiji reaguju kako treba.
Mislim da će biti bolje iskustvo od DL2.

Odloženo za 19. septembar radi dodatnog poliranja progresa karaktera, UI-a i fizike.
Screenshot_4.png

Isto tako dosta se osvjetljenje razlikuje iz previewa u odnosu na originalni gameplay reveal:
01.jpg

02.jpg

Sad da li je ovdje in-game filter drugačiji ne znam, ali iz reveala igra izgleda superiornije.

Vrh Dno