Šta je novo?

dvojnici i net...

xaver

Čuven
Učlanjen(a)
28.02.2004
Poena
620
imam pitanje, mozda neko zna.

Naravno telekom je u pitanju i "pecinski" internet uslovi.

Naime:

dvojnik sam, centrala zvezdara sa pocetnim 40x-xxx telefonom.
Posto u zgradi ima i korisnika koji su presli na 24XX-XXX digitalne centrale palo mi je napamet nesto.

Ako podnesem zahtev za raskidanje dvojnickih veza da li postoji sad veca mogucnost da me skinu nego ranije s obzirom da su vec dosad skoro ako ne isve "single" korisnike prebacili na digitalne centrale.

Da li se dvojnici dobijaju koriscenjem(racvanjem) jedne parice u centrali ili lokalno na terenu?
Ako je u central zar nije logicno da su vec dosad oslobodili "portove" ili kako se vec to zove?

xaver je napisao(la):
Da li se dvojnici dobijaju koriscenjem(racvanjem) jedne parice u centrali ili lokalno na terenu?
Ako je u central zar nije logicno da su vec dosad oslobodili "portove" ili kako se vec to zove?

Na terenu, tj. u tvojoj zgradi (ili gde se vec nalazi shumica zica). Jedna parica ide do tvoje zgrade. Ne bi imalo smisla da postoje dvojnici, a da se racvaju u centrali, jer bi onda do tvoje zgrade isle dve parice, za dve linije, a onda vec ne bi postojalo dvojnistvo ;) Ideja & svrha je ustedeti tu jednu paricu.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Dakle lepo ti rece KizaTheDeath. Ciste linije nije tesko prebaciti na novu centralu. Kapiram da je cela mudrost prestekati kraj kabla u centrali sa analogne na digitalnu. :D Dvojnici su problem jer za jednog od te dvojice treba izvuci komplet novu liniju od centrale do stana. A Telekom naravno zabole bas uvo da kopaju i da se cimaju za dzabe.

Ti podnesi zahtev za razdvajanje, nece nista da te kosta. Ali ipak moj ti je savet da pozoves 9813 i da se prijavis za novu liniju ili ISDN. Pa ako te usere da ima slobodnih parica u zgradi onda uzimaj, cena je oko 6000 dinara na rate.

Pazi kako je bilo kod mene u zgradi...Stanare koji nisu bili dvojnici su regularno prebacili na novu centralu. Dvojnike nisu razdvajali i pored toga sto je bilo slobodnih parica u zgradi nego su se napravili blesavi. Ali ako pozoves 9813 nema nikakvih problema da kupis novu liniju za 6000 dinara. I tako dok nisu rasprodali sve parice u zgradi. Ostalo je jos par komsija sa dvojnicima koji nisu hteli ili se nisu setili da traze novu liniju i njih ce da razdvoje na svetog Zivka.

Tako je bilo u mom slucaju. A moze da ti se desi da i pored zelje da platis 6000 dinara jednostavno nema slobodnih parica i onda si obrao bostan. :crash:

pa podnesi zahtev... trebalo bi da te odvoje... drugarica mi zivi u blizini olimpa vise u nekoj sumi lol (ako zivis u toj blizini prebacujem se sa teme o kablovskom :D ) i dobila je novu liniju za manje od 20 dana... to je bilo pre mesec dva :)

@salko
lol kod mene u zgradi sve odvojili od dvojnika i 70% uzelo jos jedan ili dva broja... uzas... negde parica koliko hoces, a negde... :)

Poslednja izmena:
fly13 je napisao(la):
pa podnesi zahtev... trebalo bi da te odvoje... drugarica mi zivi u blizini olimpa vise u nekoj sumi lol (ako zivis u toj blizini prebacujem se sa teme o kablovskom :D ) i dobila je novu liniju za manje od 20 dana... to je bilo pre mesec dva :)

pa da i ja sam tu...vodim te u restoran ako to upali :))))

pazi kad sam bio 1.5 godinu na ADSL-u, pre toga oko pola godine na digit centrali, sad menjam stan i treba da se zadovoljim Dial-UP-om na 33.6k MAX !!!! da poludis...i jos dvojnik

ko ona kletva "da bog da imao pa nemao"
k-a-t-a-s-t-r-o-f-a

Poslednja izmena:
To se zove baksuz :d ...
Koliko ja znam skidaju ljude sa te centrale vec 3 godine cudi me da je jos nisu ugasili... ja sam bio valjda u prvom talasu lol (vise srece nego pameti... valjda)

Postoji josh gomila ljudi koji imaju dvojnika, svojevremeno su obecavali do kraja godine da ce cca 90% njih biti odvojeno, ali naravno, nece biti nista od toga. A i ne cudi me, jer nemaju nikakvu korist od toga.

mene bije maler nevidjeni...mogu da kazem da sam ceo zivot dvojnik, a menjao sam stanove.
Zakazivali su rok za raskidanje dvojnika vec 5 puta do sada, od 1999 godine roke je svake godine.
Kad cujem da neko obecava ja se jos vise uplasim.

Bez neke veze, ne vredi. Ja sam dvojnik i moj komšija je bio do skoro. Onda je on potegao neke veze i njega su razdvojili (nalazi se samo 5M od mene) a mene neće i ako sam jedno milion puta do sada podnosio zahtev. Poslednji put su mi tako uvalili kosku da je to nevidjeno. Zove žena iz telekoma i kaže: vi ste podneli zahtev za ISDN, da li bi ste želeli broj sa dve linije ili 2 broja i ja kažem 2 broja. Sve me ona tako lepo ispita i na kraju kaže, javićemo vam u roku u dve nedelje da li postoje teh. mogućnosti. Ja se taman obradovao, kad posle jedno desetak dana: žao nam je, ali ne postoje teh. mogućnosti.
P.S. Sproveli su potpuno nove kablove do moje kuće, sa potpuno novih bandera još prošle godine, ali lenja k*pilad neće da puste

To se fino potplati i sve se zavrsi. Nazalost, tako se to resava kod nas.

Ja sam takodje podneo te zahteve ali nista od toga. Na Zvezdari je napravljena nova centrala koja ce da podmiri sve zahteve, tako kazu.
U mojoj kao i u okolnim ulicama stavili su nove bandere i polako ih povezuju. Majstori koji rade mi kazu da ce do kraja godine svi biti povezani. To su mi pricali i prosle godine. Sada sam na SBB kablovskom netu i bas me briga kada ce da me spoje na digitalnu centralu.
Ako imas mogucnosti, tj. ako si vec prikucen na kablovsku TV ( samo da nije IKOM ), moj ti je savet da uplatis net kod njih, a ne da cekas hostaplere iz PTT-a.

kablovska mi je KDS (PTT)...obrni okreni svaki put na telekom.
Inace koliko kapiram Batutova ulica deli zone SBB-a i PTT KDS-a.

Od batutove ka Vuku je SBB a na drugu stranu KDS, ja sam bas na toj stran, dvojnik sam, ne znam za Wireless, udaljen sam oko 200m od Veratovog AP-a ali sam u "rupi" i jos zaklonjen soliterima tako da mi se cini da je i tu mrka kapa.
kad bi internet mogao da se kupuje na pijaci i dovlaci cegerima i to bi pre radio nego da se kacim na dialup kao dvojnik i to na centrali koja ne da preko 36-40k

Nazad
Vrh Dno