Šta je novo?

DVI vs. D-SUB

Bas tako glupo je podsmevati se, da su i sekunde u pitanju ja sa mojom turbo mashinom ne bih ni to primetio. :d

Poslednja izmena:
Skoro se nisam ovako nasmejao:D

***, nebitno jel explorer, na njemu se najlakse vidi razlika jer se najbrze ucita posle kliktaja misem. Ne mora explorer, moze i calculator, notepad, nebitno.
Informacija putuje od misa do procesora...graficke, pa do monitora, jel treba da crtam?
Preko DVI se brze prikaze, ko ne veruje nek proba jednokraj drugog.

@Vojkan
Da si cuo za ping od 50-100ms, znao bi i ti procenis koliko je 50-100ms.
Najblaze receno, glupo je podsmevati se necemu sto ne razumes.
Blago tebi ti vidiš kako kolibri maše krilima :D:d:zgran::lupko::wc:

Ama nisam mislio na ping ka guglu, kako to moze biti reper za kasnjenje.
Mislio sam na ping (lag) u online igrama, kad nekoga naciljas mitraljezom u glavudzu i opalis, a nakon kratkog kasnjenja njemu se pojavi krv. Na to kratko kasnjenje izmedju "klik na obarac" i "shik krv".

Ma ja sam se zezao malo. :wave:

Poslednja izmena:
Just my (subjektivnih) 50 cents:

Samsung 940B.
Razliku u slici dvi/vga nikad nisam primetio (a svojski sam se trudio) kada povezem komp na oba istovremeno pa menjam input sa dvi na vga.
Dakle na istom monitoru razlika nije uopste toliko ocigledno izrazena. Jedino sto na analog ima smaranje da se povremeno zamuti pri velikim promenama slike/rezolucije itd, pa moras da zabodes "auto" dugme, da izostri sliku, sto kod DVI nije slucaj.

E sad, na poslu imam 940N, koji je analog, i tu vec vidim drasticnu razliku izmedju slike na 940B/dvi i 940N/vga (prikljuceni na isti laptop).

Dakle, kao sto je neko tvrdio, ocigledna razlika POSTOJI, ali izgleda pre zbog sveopsteg kvaliteta monitora (mozda i samog panela) koji je kod vga only modela dosta nizi (proporcionalan ceni..).

Glasam za DVI, iz nekoliko razloga.

Jedan od njih je neka vrsta trackinga koja se vidi na slabijim grafikama na VGA priključku (govorim za moj LG 1953TR), ali se nekada taj tracking vidi i na mojoj grafičkoj na VGA portu (8600GT). Moguće je da je moj monitor neispravan.

Drugi razlog je u mogućnosti centriranja niže rezolucije, tj. da slika niže rezulicije bude prikazana u native rezouliciji monitora okružena crnim površinama.

I treći razlog kao što je neko pre mene naveo je "nema više stiskanja auto tastera na monitoru".

DVI monitori su bolji i treba izdvojiti malo vise para za dvi jer ipak na kupuje se monitor svaki dan. a razlika ipak postoji u korist DVI jeste mala ali ipak postoji

razlika nije problem, razlike nema :d
ipak se razlika razlikuje :D od modela do modela a i od posmatraca do posmatraca
***, neki dan kod komsije, covek sebi fino 'skalirao' 16x10 na 1024x768 i njemu je prikaz idealan a ja sam imao konstantnu potrebu da brisem ekran, jer je delovao kao frisko podmazan za rostilj

ufffffffffff izvinite al vecina lupetate kao sto sam i ja lupetao da je DVI neuporedivo bolji dok sam kuci imao samo 930BF...... tada sam promenom DVI -> dsub primecivao zamucenje slike za koju sam mislio da je kriv dsub a ne ocaj implementacija istog u tom monitoru..
naime pre 4 meseca je otisao na reklamaciju tako da sam ja odlucio da kupim VA 2216w koji ima Dsub a posle vracanja 930BF imao sam ih 4 meseca na stolu i koristio zajedno...
cak mogu da tvrdim da danasnju najeftiniji panel ima bolju kalibraciju od pre 3 godine matorog najboljeg TN A panela...
bela boja kao i prelazi boja su neuporedivo bolji na Viewsonic-u dok je jedino probijanje na crnoj pozadini nesto malo bolje na Samsungu 930BF
takodje cak i dinamciki brightnes doprinosi nesto boljoj slici a kontrast i zamucenje su identicna tako da mi se cak prikaz texta i windows-a vise svidjao na viewsonic-u dok su jedino filmovi izgledali malo bolje na 930BF ali samo zbog toga jer je Samsung preterao sa zasicenjem boja koje se verovatno podesavanjem i na VS mogu dobiti...

tako da konstatacija da vecina DVI monitora ima ocaj Dsub veoma stoji

ja netvrdim da je dsub bolji i da DVI nije buducnost ali cenu koju kod nas povlaci ne zasluzuje!
auto adjust se odradi jednom i nikad vise... a zbog toga dati 50-70e vise je suludo

PS: steta nisam imao digitalan fotoaparat da ih uslikam jedan pored drugog gde se tacno vidi razlika...

Poslednja izmena:
ja netvrdim da je dsub bolji i da DVI nije buducnost ali cenu koju kod nas povlaci ne zasluzuje!
auto adjust se odradi jednom i nikad vise... a zbog toga dati 50-70e vise je suludo

PS: steta nisam imao digitalan fotoaparat da ih uslikam jedan pored drugog gde se tacno vidi razlika...

Veruj mi, fotoaparatom su mnogi pokusavali da docaraju sliku sa monitora i nisu uspeli.
Mozda da se slika nekim srednjim formatom tipa Mamiya a slika posle pogleda na quadHD monitoru mozda bi se razlika i videla. Ovako ti nijedan aparat, stativ i ostalo nece pomoci :)

Usotalom, ako mi ne verujes, probaj da slikas :)

Poslednja izmena:
ma imao sam sliku od nekog austrijanca i tacno se vidi razlika u koloritetu... ali nesecam se koji su monitori bili u pitanju ... ali noviji TN paneli zasigurno napreduju malo po malo...

Na 24" se baš primeti razlika.

Nazad
Vrh Dno