Šta je novo?

DVI->VGA problem

• Začetnik teme Začetnik teme set
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
uzeo sam pre neki dan novu graficku Asus EAH3650, i ona naravno nema obican VGA izlaz, vec samo DVI, pa sam stavio konverter , imam problem sa bojama, tj ne svim vec samo sa zamenom plave i crvene... npr. prilikom logovanja na sistem senka ono welcome je crvena umesto plava, a prikacio sam sliku sa foruma da ilustrujem kako to izgleda...

ovo se desava na svim sajtovima, ne samo na benchmarku, i na googleu, b92 itd...

monitor je Samsung SyncMaster 765MB

ps: na jednom izlazu nije htelo da mi prihvati podesavanje osvezavanja na 75 Hz, vec samo na 60, pa kad sam promenio DVI konektor na grafickoj proradilo je na 75 Hz, ali i dalje ima ove probleme sa bojom

Prilozi

• skrin.gif
    skrin.gif
    9.1 KB · Pregleda: 79
uzeo sam pre neki dan novu graficku Asus EAH3650, i ona naravno nema obican VGA izlaz, vec samo DVI, pa sam stavio konverter , imam problem sa bojama, tj ne svim vec samo sa zamenom plave i crvene... npr. prilikom logovanja na sistem senka ono welcome je crvena umesto plava, a prikacio sam sliku sa foruma da ilustrujem kako to izgleda...

ovo se desava na svim sajtovima, ne samo na benchmarku, i na googleu, b92 itd...

monitor je Samsung SyncMaster 765MB

ps: na jednom izlazu nije htelo da mi prihvati podesavanje osvezavanja na 75 Hz, vec samo na 60, pa kad sam promenio DVI konektor na grafickoj proradilo je na 75 Hz, ali i dalje ima ove probleme sa bojom
Koju si verziju Ati drajvera dobio uz karticu skini novije odavdehttp://ati.amd.com/support/driver.htmla inače neko je imao sličan problem kao tvoj ali da me ubiješ u kojoj sam to temi pročitao sećam se da se ugasi neka opcija nadji user-a CC13 mislim da će ti on dati pravi savet za tvoj problem:wave:

il' sam ja lud ili su na sajtu stariji drajveri od onih sto sam dobio uz karticu... na sajtu su 8.3, a ja sam dobio 8.45, a videcu, kontaktiracu CC13, pa ce da vidimo, thx pozz

Povezi na drugi DVI port!

promenio sam DVI port, ali to je pomoglo za osvezavanje, a CC13 mi je pomogao oko fontova, treba samo da se iskljuci smooth edges of screen fonts...

Nazad
Vrh Dno