Šta je novo?

DVI u HDMI problem, losa slika

Bollero

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2003
Poruke
18
Poena
604
Dakle problem je u sledecem:

Pre par dana kupio sam TV SAMSUNG LE-32A557 i povezao ga sa desk top racunarom koji ima graficku karticu MSI rx2600xt. Graficka ima 2 dvi izlaza, na jedan dvi izlaz sam stavio dvi-vga adapter a zatim vga kabal do tv-a. Namestio sam rezoluciju 1920 1080 i slika je odlicna. Problem je nastao kada sam povezao dvi-hdmi kabl posto mesto gde inace stoji racunar udaljeno od tv oko 4 metra pa mi je bilo neophodno da stavim duzi kabl. Na ovaj nacin preko hdmi na tv-u slika je postala prilicno mutna i ne ide do ivica tv-a (rezolucija je takodje 1920 1080, 60 Hz). Probao sam dva razlicita kabla, ne znam sta bi mogao da bude problem, da li instalacija drugih drajvera ili sta vec.
Ukoliko je neko imao slicnih problema bio bih veoma zahvalan da mi predlozi sta bi mogao da probam da uradim da resim problem.
Pozdrav
Bole
 
U catalyst centru namesti rezoluciju na 1920x1080, overscan opciju smanji do kraja, a na TV-u upotrebi "just scan" podešavanje.
 
i probaj drugi hdmi ulaz na tv-u, ima razlike...
 
Isprobao sva tri hdmi ulaza i gore pomenuta podesavanja i nazalost situacija je i dalje ista :(
 
Podesio si overscan u ATI Catalyst?
 
Da, podesio sam overscan.
Posle svih proba uzeo sam drugu karticu koja ima hdmi izlaz i hdmi-hdmi kabal i cak ni tada ne radi kako treba, slova su jasno citljiva ali slike su mutne, daleko je bolje kad povezem preko vga kabla. Moguce je da ja gresim negde ili je mozda problem i sa hdmi na tv-u. Pokusacu jos malo da podesavam pa cu javiti sta sam uradio.
U svakom slucaju hvala vam na pomoci.
 
Bas me cudi taj tvoj problem, kod mene je spojen philips lcd sa hdmi kablom na graficku 4850 i slika je za porezati se kako je cista i ostra.
 
Problem konačno rešen!

Posle 10-tak dana od kada sam poslednji put pokušavao da podesim da radi, danas sam rešio da detaljno pročitam uputstvo za TV :wall: i našao rečenicu koja kaže da kada se TV povezuje sa računarom u punoj rezoluciji mora da bude HDMI 2 (to sam ranije i povezao tako) ali i da mora da se edituje ulaz HDMI 2 na TV da bude PC.
U svakom slučaju ne pišu ljudi uputstva džabe, al ja sam navikao da sam petljam i da ne čitam knjižice :wall:

U svakom slučaju sada je slika odlična kakva bi i trebalo da bude.
Nadam se da će ovaj moj post pomoći bar još nekome i da mu uštedi malo živaca :)

Pozdrav svima
 
Vrh Dno