Šta je novo?

DVI to HDMI

Achilles82

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2005
Poena
350
Ovako hocu da prikljucim komp na svoj plazma TV da mogu HD filmove da gledam, i lik mi je preporucio kabal jedan da kupim, gde je na jednoj strani DVI koji prikljucim za komp, a drugi HDMI izlaz da prikljucim na plazmu.
Znaci taj rad

..%5Cimages%5Cproducts%5CC%5Ccbl-hdmi-dvi.jpg

Prvo jel to moze tako uopste(DVI to HDMI), posto ja sam mislio da mora preko ovog kabla (kako god li se zove)

M2A-VM%20HDMI+cable_3D_small%20copy.jpg

Lik koji prodaje onaj kabal (dvi to hdmi) kaze da sto se tice ovog drugog kabla sa slike da je dosta losiji, jer je analogni, i da ce prvi kabal davati daleko bolju sliku. I ako moze, jel ovo DVI to HDMI isto prenosi i zvuk, ili za zvuk moram poseban kabal? Jer mi je nelogicno da sa graficke karte dolazi i zvuk isto, a cuo sam hiljadu puta kada lik prica o HDMI koliko je to dobro, jer preko jednog kabla ide sve (i slika i zvuk).

Poslednja izmena:
lik je u pravu... jedino pitanje da li ces izgurati zvuk kroz dvi...

Preko DVI to HDMI kabla ne može nikako da progura zvuk. To može samo recimo kod novih ATI grafičkih kartica kada se koristi DVI to HDMI adapter koji dolazi uz nju, pa onda klasičnim HDMI kablom do TV-a.

Preko DVI to HDMI kabla ne može nikako da progura zvuk. To može samo recimo kod novih ATI grafičkih kartica kada se koristi DVI to HDMI adapter koji dolazi uz nju, pa onda klasičnim HDMI kablom do TV-a.

http://www.youtube.com/watch?v=aaEpJoQNO8E

Pogledaj kod 2:00 . 8800 GT karta palit-ova, ukljucili su i taj adapter isto, i lepo kaze da podrzava i surround sound.

http://www.youtube.com/watch?v=d90vMXeNTqg

Na ovom klipu takodje, isto PALIT 8800 GT, 4:30 pogledaj.

Znaci ipak da moze, samo pitanje je sada da li su palit-ove kartice nesto posebne, ili su oni jednostavno ukljucili u paket taj adapter, koji moze inace da se nabavi po lokalnim radnjama?

I ako moze da se kupi zasebno taj adapter, da li onda treba da se uzima adapter (DVI to HDMI), pa onda kabal poseban HDMI to HDMI ako me kapiras. Ili mogu jednostavno obican kabal DVI to HDMI i da dobijem isti djavo.

Gde ima u BGD da se kupi kvalitetan DVI->HDMI kabl?

Tesko mi je da ti objasnim. Kod piramide se nalazi, ja ne znam adresu ovako, ne znam ni ulicu cak, znam samo napamet gde se nalazi. Ako znas gde je DUFF (duff pljeskavice lol), epa tu iza odma ima trzni centar jedan manji. Dakle kad sam rekao "piramida" ne mislim bas piramida, vec tu pored piramide se nalazi. Kabal je skup u tri lepe, kosta mislim oko 3500 dinara, ali je kvalitetan bas.

Hm, bas cu probati da li mi radi hdmi zvuk, imam biostar ta780g koji sigurno daje hdmi zvuk, ali nemam njegov dvi2hdmi adapter.. no cini mi se da moj kabl ima vise pinova od ovog na slici (a mozda i gresim...)

To može samo recimo kod novih ATI grafičkih kartica kada se koristi DVI to HDMI adapter koji dolazi uz nju, pa onda klasičnim HDMI kablom do TV-a.

Jel taj adapter na DVI strani ima dodatne pinove da posalje i zvuk pored slike ili kako ? Pitam jer mi deluju nelogicno da moze da provuce i zvuk ako fizicki nema mogucnosti za to... Ako gresim, ispravite me. :)

Da, u pitanju je adapter pravljen baš za ATI kartice i dobija se uz njih (ili bi barem trebalo da se dobija). ATI karte od HD2xxx serije imaju u sebi ugrađen audio čip koji je zadužen za slanje zvuka kroz HDMI.

directron_2020_105620344

directron_2020_105627451

moze kabal da prenese zvuk samo moras da dovuces zvuk na karticu ako ona ima tu opciju....
a kabl mozes da kupis u bg elektroniku

Imam Biostar TA690 ploču i probao sam DVI -> HDMI kabl od 3m koji sam kupio u Imtelu. Na TV-u sam najurednije dobio zvuk preko tog kabla (e, sad, druga je priča to što je reprodukcija bilo kakvog video materijala u slučaju kada je uključen ATIjev HDMI zvuk išla 2x brže nego što je to normalno)....

Imam Biostar TA690 ploču i probao sam DVI -> HDMI kabl od 3m koji sam kupio u Imtelu. Na TV-u sam najurednije dobio zvuk preko tog kabla (e, sad, druga je priča to što je reprodukcija bilo kakvog video materijala u slučaju kada je uključen ATIjev HDMI zvuk išla 2x brže nego što je to normalno)....

Cekaj, znaci sa 8800 GTS karticom, najnormalnije si prikljucio kablom DVI to HDMI, i dobio si i sliku i zvuk?

Ako jesi, kakav je kvalitet slike i zvuka bio? Znaci bez poredjenja sa drugim karticama, gledajuci samo tu, da li si zadovoljan slikom i zvukom?

Da, u pitanju je adapter pravljen baš za ATI kartice i dobija se uz njih (ili bi barem trebalo da se dobija). ATI karte od HD2xxx serije imaju u sebi ugrađen audio čip koji je zadužen za slanje zvuka kroz HDMI.

ali cekaj, sta je onda ovaj klip sto sam ti pokazao? tj 2 klipa. U pitanju su nvidia 8800 GT PALIT kartice, i oba imaju taj dvi to hdmi konverter.

http://www.youtube.com/watch?v=aaEpJoQNO8EKod 2:00

http://www.youtube.com/watch?v=d90vMXeNTqg Kod 4:30

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Update:

Nista, zaboravite. Ovo je jedino palit napravio zasebno da moze na njihovim karticama HDMI. U stvari ne samo palit, ali postoje posebne nVidia kartice koje imaju HDMI podrsku. Proverio sam na sajtu, ova moja ASUS 8800 GTS 512 nema. Nista, moracu 2 kabla... sta je tu je.

Poslednja izmena:
i ja da vas obavestim
ati/amd 780g hdmi audio RADI kroz DVI2HDMI kabl, koji je placen 10e (3m), 20 e je bio 10m, tako da ne bacajte ljudi silne pare na kablove na digitalnim kablovima to nema puno smisla (signal ne degradira tako lako).

Tesko mi je da ti objasnim. Kod piramide se nalazi, ja ne znam adresu ovako, ne znam ni ulicu cak, znam samo napamet gde se nalazi. Ako znas gde je DUFF (duff pljeskavice lol), epa tu iza odma ima trzni centar jedan manji.

E pa mogu ti reci da si mi dobro objasnio, znam radnju, kupovao sam tu neke konektore i kablove za audio u kolima ili tako vec nesto. Odlicna radnja, imaju svasta, a nisam znao da imaju i DVI->HDMI.

Hvala!

Nazad
Vrh Dno