Šta je novo?

DVI kabal?

v][bes

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
304
uz novi LCD monitor nisam dobio DVI kabal, kao ni uz novu graficku. e sada, sa grafickom sam dobio kao neki analog/dvi konektor, analogni izlaz sa jedne, i DVI izlaz sa druge strane. on se valjda ukljuci u DVI izlaz na grafickoj i sa druge strane se dobije u sustini analogni konektor sa DVI-ja. moze li ovo ovako da se odradi, da se ne peglam trazeci DVI kabal?

Da li ti LCD monitor ima uopste DVI ulaz? Mnogi TFT monitori nemaju DVI ulaz pa normalno rade na analognom ulazu. Takav kabal se kupuje kao i DVI a u nekim slucajevima ide jedan od od dva navedena uz monitor.
Posto nisi bas bio precizan oko ulaza na monitoru najverovatnije ces morati da uzmes analogni kabl sa dva analogna prokljucka na obe strane. Ako ti iz monitora ide kabl iz kucista monitora onda samo drugi kraj ubodi u graficku i to je to.

POZ

Mislim da se uz neke modele Samsunga ne dobija DVI vec naknadno moras da ga kupis. Ispravite me ako nisam u pravu.
@v][bes koji je to monitor?

NiTro je napisao(la):
Mislim da se uz neke modele Samsunga ne dobija DVI vec naknadno moras da ga kupis. Ispravite me ako nisam u pravu.
@v][bes koji je to monitor?

Gresis. Ja sam uz Samsung 710T koji ima DVI ulaz dobio i DVI kabl upakovan u najlon foliju a gratis su mi dali i obican analogni ili Dsub 9 pinski. Uz Samsung 710N/V dobijas analogni jer nema DVI ulaz pa se normalno ni DVI kabl ne dobija. Ovo vazi za Samsung jer sam citao da za npr. LG 1730B sa DVI-em nisu dobili a neki dobili odgovarajuci kabl.
E sad mnogi prave sledecu kombinaciju kada nemaju DVI izlaz iz monitora. Na DVI izlaz graficke ubodu onaj dodatak ( DVI-Dsub ) koji se dobija uz istu tako da koriste digitalni izlaz sa graficke i prevode je u analogni izlaz pa to lepo povezu sa monitorom.
Mada se neki dobitak u performansama slike ne uocava. Ali eto ljudi kace za svaki slucaj. Neki su cak uvereni da imaju bolju sliku?????

POZ

monitor je philips 170b5 koji mi se pokazao vise nego odlican, ali eto, uz njega nisam dobio DVI kabal. DVI ulaz postoji zasebno. graficka je sapphire x700pro toxic, i uz nju sam dobio taj mali konektor. on se ukljuci u DVI izlaz na strani kucista, a sa druge strane se ukljuci analogni kabal monitora. u sustini, bar kako sam ja skapirao, na taj nacin se DVI signal dobija analogne strane monitora? izlaz s kucista ostaje DVI ali je ulaz na monitor jos uvjek analogni.

za to kacenje adaptera smo vec pricali da je glupost...
dakle ili kupi dvi ili ostani na analognom... preporuka ono prvo...

v][bes je napisao(la):
monitor je philips 170b5 koji mi se pokazao vise nego odlican, ali eto, uz njega nisam dobio DVI kabal. DVI ulaz postoji zasebno. graficka je sapphire x700pro toxic, i uz nju sam dobio taj mali konektor. on se ukljuci u DVI izlaz na strani kucista, a sa druge strane se ukljuci analogni kabal monitora. u sustini, bar kako sam ja skapirao, na taj nacin se DVI signal dobija analogne strane monitora? izlaz s kucista ostaje DVI ali je ulaz na monitor jos uvjek analogni.

Da dobro si skapirao imas samo analogni signal. U vreme dok sam pisao post nisam znao koji monitor imas pa da ti konkretno odgovorim. Kupi DVI kabl ako bas zelis i smatras da je bolji od Dsub-a ili analognog kabla mada u toj klasi monitora tesko se moze prepoznati razlika u kvalitetu slike.

POZ

astrolog je napisao(la):
Da dobro si skapirao imas samo analogni signal. U vreme dok sam pisao post nisam znao koji monitor imas pa da ti konkretno odgovorim. Kupi DVI kabl ako bas zelis i smatras da je bolji od Dsub-a ili analognog kabla mada u toj klasi monitora tesko se moze prepoznati razlika u kvalitetu slike.

POZ

Kvalitet slike je manje vise isti, ali sa DVI-jem osim podesavanja osvetljenja, kontrasta i boja, nema potrebe za bilo kakvim drugim podesavanjima. Dakle veci komfor je u pitanju.

Aco neznam sta si hteo da kazes???? Bilo da je DVI ili analogni slika se podesava jednom a ne svaki dan ili recimo za svaku igricu posebno????
Cak neki monitori imaju presete odnosno mogucnost da sam podesis sliku na cak do 3 nacina i posle samo ukljucis sta ti treba.
Ono sto sam smatrao da bi covek pitao a to je kvalitet slike ona je skoro neprimetna da bi se dodalo 10e+ za kabl. Ja sam ga dobio fabricki upakovanog i sto ga ne bi okacio. A analogni sam uzeo ( pokolonili ga ) kad mi dodje komp sa grafickom koja nema DVI izlaz da monitor moze biti upotrebljiv.
Inace i ja bih uzeo DVI kabl da ga nisam dobio uz monitor, cisto da mi crv sumlje ne proradi!!!

POZ

Poenta je u podesavanju, recimo, razvucenosti slike preko celog ekrana...

Delija je napisao(la):
Poenta je u podesavanju, recimo, razvucenosti slike preko celog ekrana...

He-He pa zar i ti Sine Brute. No coments!
Pozdrav mom sugradjaninu nismo se culi odavno :)

Pozdrav i tebi, drugar! :wave:

Vrh Dno