Šta je novo?

DVI-> HDMI

psel

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
620
Hocu da povezem komp sa tv-om.
Komp ima DVI izlaz (ATi Radeon HD 4800), i tv HDMI ulaz.
Da li ce biti dovoljan kabl DVI->HDMI (male-male) i za prenos zvuka?
Evo slika kakav kabl sam planirao da uzmem.

Prilozi

• kabl.jpg
    kabl.jpg
    4.8 KB · Pregleda: 49
Nece biti dovoljan, dvi-hdmi kabl ne nosi zvuk, probao sam i licno. Moraces da nabavis na primer dvi-hdmi adapter i iz njega hdmi-hdmi kabl, ja mislim da bi tako radilo.

Da sa adapterom (obicno se dobija uz graficku) sljaka znaci adapter na dvi pa hdmi-hdmi i ide zvuk.

imamo istu ovakvu temu i ja sam isto napisao...
kabl za 600 din kupljen u ns u tehnotroniku. DVI izlaz na prethodnoj ploci (biostar ta780g) i zvuk se prenosi!
na novoj GA ploci na dvi-u nema zvuka.

kabl isti u oba slucaja i prenosi zvuk. znaci ima kablova koji prenose zvuk (ako ima sve pinove), ali pre svega zavisi od dvi izlaza.

Nece biti dovoljan, dvi-hdmi kabl ne nosi zvuk, probao sam i licno. Moraces da nabavis na primer dvi-hdmi adapter i iz njega hdmi-hdmi kabl, ja mislim da bi tako radilo.

Zavisi kako koji kabl, ima ih koji i prenose, recimoonaj koji se dobije uz DM800

Znaci da je varijanta prvo adapter pa onda hdmi-hdmi kabl 100% sigurna?
Onda cu to da odradim, bolje nego da reskiram sa kablom.
Inace, zanimljivo je kolike su razlike u cenama jednog istog kabla - od 600 do 1300!

ti bas ignorises sta sam napisao?
1. moras biti siguran da ti graficka daje zvuk na dvi izlazu
2. moras imati originalni adapter za tu graficku da bi prosao zvuk
3. ako adapter nije originalni, sanse da ce raditi su ti iste kao da ce bilo koji kabl raditi...

Imam originalan adapter, zato i napisah da cu tako da odradim.

Danijele, imam jedno pitanje. Da li mozda znas da li graficka N-VIDIA 8800gtx ima zvuk na DVI izlazu? Da li ako ima mogu direktno da povezem komp sa plazmom, preko DVI-HDMI kabla, ili moram da uzmem taj adapter DVI na HDMI, pa tek onda HDMI-HDMI kablom da povezem?!

Nema 8800GTX preko HDMI. Samo AMD graficke imaju zvucni kontroler u sebi a neke NVidijine mogu da ponesu zvuk ako im se dovede iz SPDIF zvucne karte. Moja 8800GT moze da prenese samo stereo PCM, DD&DTS bitstream nije htela.

Vlado, hvala na odgovoru ;) Nije me bilo neko vreme, pa evo tek sad odgovaram.
Btw, sta mi predlazes da uradim, koje je najbolje resenje?

Vrh Dno