Šta je novo?

DVI, HDMI, DisplayPort?

moon511

Slavan
Učlanjen(a)
18.04.2009
Poena
310
Dakle kako povezati monitor na grafičku? Pošto VGA zastareva, za šta se opredeliti? Čitao sam na netu da je HDMI bolji od DVI, ali me je gotovo šokirala činjenica da preko HDMI kabla ne može da se uđe u BIOS matične ploče! Ne bi bilo praktično da stalno menjam video kabl kad hoću da ulazim u BIOS. Ima li još neprijatnih iznenađenja u vezi digitalnog video signala koja mogu čekati korisnika VGA?

pozdrav

HDMI je standard koji je nametnut zbog TV-a i nema neku prednost u odnosu na DVI, osim što može da gura i zvuk.
Iskreno, ne znam zašto ne bi bilo moguće preko HDMI veze videti prikaz BIOS-a. To je pre neki problem vezan za konkretnu grafičku kartu ili monitor.

Generalno, DisplayPort je najnoviji i treba ići na njega, ako je moguće.

Da, može biti da je do grafičke ili čak matične. Viđao sam tekstove gde se ljudi žale generalno na ATI Radeon grafiku i Aus ploče u vezi HDMI podrške. Jednostavno, umesto bios-a pojavi se crn ekran i kraj. Jedan tip je napisao: HDMI je najgori izbor koga sam napravio zadnjih godina. Upravo je mislio na problem pristupa bios-u. Sigruno je u pitanju izuzetak.

Vrh Dno