Šta je novo?

Dve graficke

Vuk19

Poznat
Učlanjen(a)
06.02.2022
Poena
30
Pozz svima koji citaju, hteo sam da pitam, kada stavljam dve nvidia graficke kartice, da li mogu samo tako da ih ubacim, da mi jedna sluzi za igre itd, a da mi druga sluzi za snimanje u OBS-u? Cuo sam za SLI, ali koliko sam ja skontao, to je da dve graficke rade kao jedna.

Može ali..... u većini slučajeva, Prvi i drugi PCIe port dele PCIe lanes pa ako recimo dodaš jednu u drugi slot, ona u prvom će pasti na PCIe x8 a ona u drugom isto na x8 ili manje pa je mogućan gubitak performansi.

objasni to ekipi koja je izbacila RX 6600

sad ozbiljno, - gubitak performansi na x8 lane slotu (do 8%) je moguć samo ukoliko imaš veoma jaku grafiku (500+ eur) i ubodeš je u PCI expres v2.0 slot.
U svakom drugom slučaju, ju ar gud tu gou.

Ne mora da znaci da pcie16 slotovi dele linije, na jeftinijim plocama drugi slot ide sa chipset-a i nema svih 16 linija nego samo npr 4(u nekim slucajevima ide ili drugi m2 ili taj pci16)

Pa nije rekao ni koja ploča ni koje kartice. Ovo je u teoriji a sve ostalo zavisi od kombinacija.

Moja kombinacija bi bila gt710 i gt1030

Ali kako ja da biram koju cu graficku koristiti za igre
jel to ide iz biosa ili kako

Koliko sam razumeo, ti imaš dve različite Nvidia grafičke i hoćeš da ih vežeš u SLI. Sve naknadno konfigurišeš u Nvidia Control Center pojedinačno po aplikaciji, ako tako želiš (npr. OBS: GPU 1, Adobe Premiere: SLI). Ovaj klip mi je bio otkriće prošle godine, ali odnosi se takođe i na nekompatibilne grafičke poput GT 1030:

kako sam obrisao
ja sam ga postavio al ga nisam obrisao
Koliko sam razumeo, ti imaš dve različite Nvidia grafičke i hoćeš da ih vežeš u SLI. Sve naknadno konfigurišeš u Nvidia Control Center pojedinačno po aplikaciji, ako tako želiš (npr. OBS: GPU 1, Adobe Premiere: SLI). Ovaj klip mi je bio otkriće prošle godine, ali odnosi se takođe i na nekompatibilne grafičke poput GT 1030:

ne, ja sam hteo da pitam da li moram da ih vezem u sli da bi radile

Pogledaj vidoje klip koji tije postavio kolega uji
(bašsam pismen, zarne)

Tu tije sve objašnje no.

Vrh Dno