Šta je novo?

DVDRW Sony DW-22A

Nisam ga koristio, ali imam 15-ak zadovoljnih kupaca iz perioda NG. Ni jedna reklamacija.

Imam ga već metar dana. Sve pohvale. Inače flashovanjem sa Sony 710A firmware-om, dobijaš mogućnost da ti na DL dvd mediju piše 4x( sada je samo 2.4x). Postovao sam već thread o njemu, ali su ovde svi stručni samo za Pionner-a, Neca i Asusa. Uglavnom Resavska prepisivačka škola sa cdfreaka, cdrinfo i ostalih koje se bave dvd tematikom. Kupi ga i ne misli se mnogo.

Ovde su mišljenja pozitivna dok na nekim drugim forumima su ljudi prilično rezervisani, izgleda da je u pitanju dobra ili loša serija.

borab je napisao(la):
Imam ga već metar dana. Sve pohvale. Inače flashovanjem sa Sony 710A firmware-om, dobijaš mogućnost da ti na DL dvd mediju piše 4x( sada je samo 2.4x). Postovao sam već thread o njemu, ali su ovde svi stručni samo za Pionner-a, Neca i Asusa. Uglavnom Resavska prepisivačka škola sa cdfreaka, cdrinfo i ostalih koje se bave dvd tematikom. Kupi ga i ne misli se mnogo.

Koji si mu firm. stavio??

Nisam mu još uvek flashovao fw. To ću uraditi onog momenta kada budem narezivao na DL diskovima. Ovako, ne bih da se zezam. Što se tiče stranih foruma, ima tamo dosta nebuloza sa problemima, počevši od pitanja oko instalacija Win Xp i podešavanja istih, pa do ovih o ovom rezaču. Interesanta je jedna stvar bar za mene. U svim tim firmware-ima ima spisak podržanih dvd medija sa svojim kodovima. Nigde nisam našao podatak za ( ovde popularne Verbatime ), dok za Princo ima gomila kodova.

MCC - Mitsubishi Chemical Company ciji je Verbatim brend.

Inace preporucujem http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html za sve vezano za firmware LiteOn i na njima baziranih uredjaja. Posedujem Sony DRU-700A i izbacili su VY08 FW koji koristi LED kao LiteOn u tri boje a ne samo zelena kako je u originalu.

Iako su izbacili modifikovani FW savetujem da se drzite original Sony sa LEDfix-om (skenovi Verbatima sa modovanim FW su katastrofa dok je sa VY08 odlican).
Evo i nekoliko skenova. Prvo ide oznaka diska (ime, brzina, tip) pa brzina snimanja (ovde su svi 4x) i oznaka firmwarea (CG je codeguys, S je Sony). Ubacio sam i jedan 8x Verbatim cisto jer mi je zanimljiva razlika izmedju MCC002 i 003 gde 003 daje dosta bolji sken.

Prilozi

• Verbatim4xDVD+R4xCG.PNG
    Verbatim4xDVD+R4xCG.PNG
    10.6 KB · Pregleda: 94
  • Verbatim4xDVD+R4xS6.PNG
    Verbatim4xDVD+R4xS6.PNG
    10 KB · Pregleda: 59
  • Verbatim4xDVD+R4xS8.PNG
    Verbatim4xDVD+R4xS8.PNG
    11.1 KB · Pregleda: 74
  • Verbatim8xDVD+R4xS8.PNG
    Verbatim8xDVD+R4xS8.PNG
    10.8 KB · Pregleda: 85
  • Primedisc8xDVD+R4xS8.PNG
    Primedisc8xDVD+R4xS8.PNG
    11.3 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Vlado...svaka chast!Ovo je vec zanimljivo!

Prodao sam 4 komada i jedan sam stavio kod mene u masinu. Jedan je crko posle prvog narezanog diska, nece da reze, nece da brise rw, ne prepoznaje ni disk koji je narezao, a ni CD nece da cita, cita samo dvd i to slabo.

Ostali rade perfektno, jedini problem je sto zahtevaju ultraAta 80 kabel. Naime ako su stari Ata kablovi oce da reze, ali na sporijim brzinama, ali i tada brlja prilikom LeadOut-a. Kada se promene kablovi sve sljaka normalno.

Licno ne pridajem znacaj tom jednom crknutom komadu posto verujem da je moguce da zaluta i neki losiji komad u seriju. Kod prodavca kazu da im se nije ni jedan vratio (osim ovog jednog).

Na netu ima dosta podataka oko flashovanja firmwarea nekim drugim modelom (sonijevim ili LiteOn-ovim) Kazu da se jedino dobije na ubrzanju rezanja na DL diskovima.

U globalu ja sam licno narezao u poslednjih mesec i po dana 30-tak dvd-a i isto toliko CD-a i ni jedan problem. Sve na Verbatimovim medijima.

Poslednja izmena:
A što ne bi odma' uzeo DVR-710A, kod mene sjajno radi, razlika mi je bila 2€ u odnosu na 22jku... Sem toga, ima mnogo lepši autfit, novi dizajn maske mi se sviđa. :)

Da, isto tako možeš da 22-ku flešuješ sa 710-kom.

Vrh Dno