Šta je novo?

DVD Video Howto

voodoo_

Čuven
Učlanjen(a)
31.08.2003
Poena
930
Zamislite sledeću nesvakidašnju situaciju 🙂 :
Recimo da sam ripovao film sa DVD-a, sabio ga sa DVD Shrinkom (reauthore mode) na 4.5GB i sad hoću da ga narežem na DVD±R a da bude potpuno kompatibilan sa svim kućnim plejerima. Od softvera raspolažem samo sa Nerom 6.x i ne režem preko wizarda.

1. Da li za fajl sistem treba da stavim UDF, ISO ili UDF+ISO (UDF Bridge)? Ako stavim samo UDF, koju verziju (1.02, 1.50 ili 2.01)? Jel OK 1.02, radi potpune kompatibilnosti sa svim Windowsima?

2. Pretpostavljam da na DVD-u treba da napravim VIDEO_TS direktorijum i u njega stavim sve što je "ispalo" iz DVD Shrinka. Da li treba da stavim i AUDIO_TS (koji bi trebao da je prazan) ili može i brez njega?

Hvala.

A da li si razmišljao da u Nero izabereš opciju DVD-Video? :d

🙂

Pa ne znam da li ce mi dozvoliti da ubacim sve fajlove koje je DVD Shrink izbacio. Znam da kod, recimo, VCD-a ti mozes da dovlacis streamove ali nemas nikakve mogucnosti cackanja "ispod haube" (dobro, struktura VCD-a i DVD-a nema veze jedna s drugom, al' opet...)

Ili odaberes dvd video opciju, ili uzmes Easy i ne dirajuci nista samo nabacas u kreirani video_ts direktorijum sve sto ti treba 🙂
Nista strasno ! 😉

U pravu si, danas sam narezao par video DVD-a koje sam prethodno shrinkovao... prvo sam stavio Data DVD u Neru, rucno napravio AUDIO_TS i VIDEO_TS, prebacio fajlove u ovaj drugi a onda mi je Nero javio kako misli da su ti podaci u stvari video materijal 🙂 i kako bih trebalo da koristim Video DVD opciju. Ja reko' ajde, stavim Video DVD i on mi otvori isto to, samo sa vec napravljenim direktorijumima... Mislim stvarno :d

I svi filmovi su gledljivi na kucnom DVD-u (konkretno, neki bugarski Neo), rezano na Princu sa stampom, kompresija 55% u DVD Shrinku (bez preanalize) i uopste se ne primecuje gubitak kvaliteta.

I da, Video DVD je kreiran kao ISO (?)
Cemu onda uopste UDF?

Poslednja izmena:
Ja sam upotrebnu vrednost UDF-a nasao kada se rezu veliki fajlovi (mislim da je 2GB i vise neka granica), onda ne mozes da snimas kao ISO. Posto je na video DVD-u maksimalna velicina oko 1GB, moze opusteno da se reze kao ISO.

Nazad
Vrh Dno