Šta je novo?

DVD-Video files reallocation failes??

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Prilikom pokusaja rezanja DVD materijalau NERO-u pojavljuje mi se:
"DVD-Video files reallocation failes. The resultin DVD-Video might be unplayable."

O cemu se radi i kako da resim problem?

I mene zivo zanima zasto se ovo ponekad desava ..... ali resim to sa nekim drugim programom za rezanje (ni jedan drugi ne prijavljuje ovo sto i Nero ) i film je potpuno "playable"

"DVD-Video files reallocation failes. The resultin DVD-Video might be unplayable."
obično u sledećem redu piše u čemu je problem.

ako je u pitanju manja nedoslednost kao što je postojanje viška npr vob fajlova, onda će ti ponuditi da ipak narežeš disk.

Ako je film prethodno provučen kroz DVD Shrink ili DVD Decrypter, reži slobodno.

Nije....
prebacen je direktno sa DVD na HDD

ne radi se to tako....
nego uz pomoc odgovarajucih vec navedenih programa
eto, tako se radi

@Dark Angel
ne bi bilo loše da otkriješ i koju tačno grešku prijavljuje.
mislim da nema svrhe kriti takvu informaciju 😀

ps možeš da probaš da prekopiraš dvd sa dvd shrinkom ali bez kompresije.

Poslednja izmena:
@Dark Angel
ne bi bilo loše da otkriješ i koju tačno grešku prijavljuje.
mislim da nema svrhe kriti takvu informaciju 😀

ps možeš da probaš da prekopiraš dvd sa dvd shrinkom ali bez kompresije.

mislim... ukoliko se film moze direktno kopirati sa WinExplorerom, cemu onda kopiranje preko nekog programa ako ne zelim kompresovati dvd materijal i sl. :wall:

Nero je meni tu gresku vise puta prijavljivao i sa filmovima koje su prebaceni sa nekim od navedenih programa na hard ali sam ih recimo nekad selio tj. kopirao sa recimo D na E particiju. Evo bas sad probah jedan takav film da narezem sa Nerom i javlja tu poruku uz obrazlozenje da jedan "blabla VOB not present" ........ Taj film sam selio sa jedne particije na drugu i od tada se ta poruka javlja u Neru.
Ashampoo ga reze bez problema i film je potpun i normalno se pusta na svim plejerima.

I meni se desavalo da ponekad Nero izbaci istu gresku, ali ja ga narezem i sasvim normalno radi.

Sa shota se vidi da ti fali poslednji VOB fajl prvog (verovatno glavnog) naslova: Title 01 VOB 5.

Da li si kopirao ceo disk? Original/kopija?

edit: evo posle malo guglanja, imaš dva rešenja:

1) IFO EDIT

Obriši (ili kreiraj radnu kopiju u novom folderu) sve ifo/bup fajlove osim videa (VOBs), odaberi Create IFO dugme u IFO Editoru (skroz donji red komandi), otvori prvi VTS_01_x.VOB fajl i pritisni <OK>. Dobićeš ispravne fajlove, posle testiraj u soft. plejeru i snimaj na disk.

2) koristi FixVTS nad postojećim fajlovima, a potom reži...

Ta greška može biti ozbiljna na nekim plejerima (starijim naročito), zato u buduće koristi DVD Decrypter u File modu. 🙂

Poslednja izmena:
Original je kopiran, pregledao sam i njega i kopiju narezanu sa ovom greskom ali ne videh nigde razliku.

Ali veliko HVALA za savete ...... zatrebace u svakom slucaju : )

da nije taj original ipak "domaća radinost" ?

Bice da jeste 😉

Nazad
Vrh Dno