Šta je novo?

DVD & Softver

JOBAH

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2000
Poena
649
Nisam bas neki ekspert za ovu temu pa mi treba savet koji softver da koristim za pustanje DVD-a? Znaci, osnovno bi bilo da mogu da podesavam subtitle (velicina fonta, pozicija i sl), da ima neki vid kesiranja, znaci ako film ide i udjem u meni da ne pocne sve da stuca... e sad, naravno pozeljno je da ga podrzava Genie ili DVDRegFree...

Sto se tice hardverskog dela, to je malo egzotika, Matshita UJDA730...

Subtitle ne mozes da podesavas ni iz jednog programa, on je na DVD-u snimljen kao slicice, a ne kao tekst. U sustini i nemas mnogo izbora, najbolji su WinDVD i PowerDVD.

Jos jedan glas za PowerDVD

Postoji par programa sa kojima se mogu pustati i eksterni tekstualni subtitlovi uz softverske DVD plejere. To su DVD Subber i Subviewer 2-3.

To je zgodno kada na DVD-u nema našeg titla. Malo se teže rukuju, ali to je normalno, sinhronizacija je komplikovana.

Koja je aktuelna verzija PowerDVD-a? Da li neko ima neki link? Koliko je to veliko?

Iskreno, posle ziliona DivXova, nekako me je razocarala nefleksibilnost (za podesavanja) u odnosu na recimo BSPlayer ili MicroDVD... Sto se tice kvaliteta slike, i nije neka drasticna razlika u odnosu na dobre DivX... i steta sto je vecina filmova Widescreen... :(

PS Gde u BG mogu da se povoljno nadju DVD-ovi i kako se krecu cene?

Trenutno je aktuelna verzija 4.0 negde oko 10MB, potrazi na nekom od starijih threadova gde su se spominjali linkovi za razne vrste softwarea. Mislim da ces naci na Fosijevom sajtu. Ukoliko naidjes na verziju 3.0 skini, poslacu ti registraciju ili za jedan ili za drugi.

JOBAH je napisao(la):
Sto se tice kvaliteta slike, i nije neka drasticna razlika u odnosu na dobre DivX...
Zato sto su ti bolji skinuti sa DVD-a.
Sada se vec moze ocekivati da ce se neki film pojavi na dvd-u malo posle nego sto ga nabave na divx-u. npr. Insomnia, sad ce i K-Pax... "hvata korak" (nisu to vise samo polu-bajati filmovi) cheers

JOBAH je napisao(la):
Koja je aktuelna verzija PowerDVD-a? Da li neko ima neki link? Koliko je to veliko?

Iskreno, posle ziliona DivXova, nekako me je razocarala nefleksibilnost (za podesavanja) u odnosu na recimo BSPlayer ili MicroDVD... Sto se tice kvaliteta slike, i nije neka drasticna razlika u odnosu na dobre DivX... i steta sto je vecina filmova Widescreen... :(

PS Gde u BG mogu da se povoljno nadju DVD-ovi i kako se krecu cene?

Najnoviju verziju Power DVD-a[XP 4.0] skini odavde: h**p://people.a2000.nl/siberg/fosi/fo-pdvd4.zip

Kakav je WinDVD Platinum? Inace graficka je Radeon 7500 serija...

Kakav je WinDVD Platinum? Inace graficka je Radeon 7500 serija...
Ja koristim na toj karti WinDVD 4.5 i radi odlicno. PowerDVD je nesto seckao.

Ovo je odavno prezvakana tema ali ajd'.

WinDVD ako volis meku sliku sa toplim bojama (moj slucaj) Pored toga ima i pregrst dodatnih opcija kojima se vrlo lako rukuje a koje su posebno interesantne (recimo da pustas film sa 0.75 ili 1.15 puta ubrzanjem, pa cak i do 2x sporije ili brze ito sve sa zvukom !!! sto ne moze niko drugi)

PowerDVD ako volis "hladnu" sliku izrazito ostrih ivica (po mom misljenju cak ponekad preterano izrazenu, tj. preteranu).

Licno, koristim WinDVD i u poslednje vreme sve cesce, MicroDVD :p posto su dvd-ovi, ipak, jos uvek skupi :) ali sto je najgore, ne prate aktuelne filmove vec dolaze sa kojom godinom zakasnjenja. Nazalost nije samo kod nas takva situacija, posto ljudi koji prave filmove, dabome, brane jedno godinu dana da se izdaje dvd i sl. ne bi li sto vise $ uzeli u bioskopima.

Mozes da probas i NVDVD player koji je takodje prilicno dobar, niti zaostaje u kvalitetu prikaza za PowerDVD-om i WinDVD-om.

ZorMi je napisao(la):
Ja koristim na toj karti WinDVD 4.5 i radi odlicno. PowerDVD je nesto seckao.

Hmm.. meni nekako WinDVD vise secka nego PowerDVD... ali sumnjam da koristis ovu verziju radeona (mobile)

Mozes da probas i NVDVD player koji je takodje prilicno dobar
Taj je valjda pravljen za Nvidia kartice, ne znam kako ce raditi na Radeon 7500...

E to vec ne znam... mada je verovatno da moze i za te vase ATi-e :) , probaj ako budes imao prilike - dobar je.

Nisam dobio nikakve CDove... steta... mozda cu pobati ove koje imam uz Radeon 8500, valjda bi softver za DVD trebao da radi i na 7500...

U svakom slucaju, cini mi se da je PowerDVD najbolje resenje... doduse ovaj sto sam nasao je 3.0... 4.0 ne moze da se skine sa onog gore linka?!

JOBAH je napisao(la):
Nisam dobio nikakve CDove... steta... mozda cu pobati ove koje imam uz Radeon 8500, valjda bi softver za DVD trebao da radi i na 7500...

U svakom slucaju, cini mi se da je PowerDVD najbolje resenje... doduse ovaj sto sam nasao je 3.0... 4.0 ne moze da se skine sa onog gore linka?!

Power DVD 4.0 Retail mozes skinuti sa ovog linka: h**p://65.112.204.100/cgi-bin/fosi.cgi?dvd

Provereno radi.

Vrh Dno