Šta je novo?

DVD Shrink vs Nero Recode

BlackNeo

Čuven
Učlanjen(a)
21.09.2004
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
INTEL Core i7-13700KF 2.50GHz LGA-1700 + DEEPCOOL AK620 black
Matična ploča
ASUS Prime Z790-A WIFI
RAM
Kingston Fury 32GB Beast DDR5 5600MHz CL40 KIT KF556C40BBK2-32
GPU
ZOTAC ZT-A30810J-10P GeForce RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Trinity OC PCIE
Storage
SAMSUNG 1TB 980 PRO M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8P1T0BW / Kingston Fury 1TB Renegade M.2 PCIe M.2 2280 SFYRS/1000G / SAMSUNG 4TB 870 EVO SATA 3 2.5" MZ-77E4T0B/EU
PSU
CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay GPU-850FC 850W
Kućište
BE QUIET! Silent Base 802 black
Monitor
Dell SE2717H
Miš & tastatura
Logitech MX Master + K800
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Koji je po vama bolji od ova dva programa za shrink-ovanje fima sa DVD-a? Koliko mi se cini, onaj koji je napravio DVD Shrink, sada radi na razvoju Nero Recode-a.

Ja uglavnom koristim Nero Recode (2.3.0.8), ali on ponekad ima problema sa izlaznom velicinom filma - naime, desi se da bude ponekad preko 4489MB, tako da ne moze bas da stane fino na DVD, osim da ga overburn-ujem (sto ne volim da radim, pa ga onda ponovo odradim DVD Shrink-om, koji stalno daje izlaznu velicinu od 4464MB). Pokusavao sam da odradim isti film opet pomocu Nero Recode-a kada se desi da promasi velicinu, ali opet dobijem isto kao u prvom slucaju. DVD Shrink nema ovih problema.

Drugo, da li postoji znacajna razlika u kvalitetu? Primijetio sam da vecinu filmova Nero Recode odradi brze - i analizu i kompresiju (kod Recode-a je ukljucen Advanced Analysis, a kod DVD Shrink-a uradim prvo Analysis, pa onda Backup).

Koji su vasi utisci o ova dva programa?

ja licno preferiram dvdshrink, pogotovo sto ne moram da radim decrypt pre upotrebe...
neku znacajniju razliku u kvalitetu nisam primetio

do sada sam koristio nero recorde....zadovoljan sam kvalitetom i brzinom...

DVD Shrink = Nero Recode koliko mi je poznato. Ispravite me ako grešim.

Znam i ja da je slicno, nego je li se jos nekome desavalo kod Recode-a kao kod mene (da pretjera sa velicinom na kraju)?

Znam i ja da je slicno, nego je li se jos nekome desavalo kod Recode-a kao kod mene (da pretjera sa velicinom na kraju)?
@BlackNeo
evo meni na primer :(
autor shrinka sada radi za nero.
rezultat sa recodeom je isti kao i sa shrinkom.
osim što recode radi i do dva puta brže i ponekad napravi fajl koji je veći nego što bi trebalo.
zanimljivo, program optimizuješ (sse i tako to) promeniš mu ime u nero recode i on već ne radi kako treba.

ps mnogo mi se sviđa ovaj "feature" novog recodea da dva puta snima fajl prilikom kompresije-nema on bez veze ono nero u imenu

Nazad
Vrh Dno