Šta je novo?

DVD sa windowsom i programima

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Kako staviti Windows XP na DVD (bootabilnu instalaciju) i pored toga staviti na isti DVD instalacije programa, drajvera i ostalo... Znam da ima search ali je sve veoma konfuzno i niko nije konkretno odgovorio...
Probao sam na dvd da stavim sve fajlove sa XP diska, pored njih stavim josh nekoliko direktorijuma i onda podesim boot sektor onaj sa xp cd-a (ISObuster) i naravno puca disk...

Kako ovo uraditi?

EDIT: Ako moze detaljno!

Poslednja izmena:
Hm, bilo bi dobro, recimo, radim reinstalaciju, napravim tako neki boot dvd sa win-om i programima, i instaliram win, pa dobijem svezzu instalaciju sa sve instaliranim programima, samo pobacam drajvere od maticne do maticne, i grafike do grafike....

E to bi bilo kul!

Sve moze lako da se zavrshi sa programom nLite mnogo brzo (barem ovo shto sam ja hteo. Ja nisam zeleo nikakve automatske instalacije niti ishta slichno. Jenostavno Win+programi+drajver na DVD-u i to je sve.

Genghis Khan je napisao(la):
Kako staviti Windows XP na DVD (bootabilnu instalaciju) i pored toga staviti na isti DVD instalacije programa, drajvera i ostalo... Znam da ima search ali je sve veoma konfuzno i niko nije konkretno odgovorio...
Probao sam na dvd da stavim sve fajlove sa XP diska, pored njih stavim josh nekoliko direktorijuma i onda podesim boot sektor onaj sa xp cd-a (ISObuster) i naravno puca disk...

Kako ovo uraditi?

EDIT: Ako moze detaljno!

Pa ljudi procitali ovo pa pokusali da pomognu...
A imace, to sa osnovnim sistemo i nLite- radi dosta ljudi

Poslednja izmena:
Jesi li probao da napravis image tvog Windosa u ISO formatu programom Alcohol, Ultra ISO ... onda otvoris taj .iso programom UltraISO, WinISO, MAgic ISO .... kreiras folder u njemu i stvis sve sto ti treba od programa. Zatvoris i zapamtis kao WindowsPlus.iso i narezes DVD.

grozda je napisao(la):
Jesi li probao da napravis image tvog Windosa u ISO formatu programom Alcohol, Ultra ISO ... onda otvoris taj .iso programom UltraISO, WinISO, MAgic ISO .... kreiras folder u njemu i stvis sve sto ti treba od programa. Zatvoris i zapamtis kao WindowsPlus.iso i narezes DVD.

Cek cek, pojasni malo....ono za folder.
Ja sam to pokusao, ali nesto bas i nije htelo. Mislio sam da bi neka fora sa ugradjenim folderom mogla da prodje, jedino ne znam kako ga kreirati, tj, naziv, i u kom obliku staviti programe u njega, samo setup.exe ili ...
Shapni nam ako znas.

Otvoris .iso image Win Cd-a u UltraISO, kreiras direktorijum install i u njega prevlacis sve sto ti treba. Na kraju lepo narezes i imas jedan disk za instalaciju, mozes da zaboravis na frizbi instalacije.

Nazad
Vrh Dno