Šta je novo?

DVD Rezaci?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Hocu u skorije vreme da zamenim CD rezac u mom kompu,ali ne znam koji ce mi odradjivati posao rezanja dugo vremena bez problema.Mozete li mi pomoci po tom pitanju?Video sam u temi negde da imaju 3 u igri,Samsung,LG i jos jedan LG,nisam zapamtio oznake.I jos me interesuje da li da ubacim 2 DVD rezaca pa da mi jedan sluzi kao citac za prvo vreme.Da li je to pametno?
Uputite me malo u te stvari posto ja nisam bas mnogo u to upucen

Rezaci su ti potrosna roba...A i cena im je prilicno smesna, racunaj da ce ti uglavnom svaki narezati preko 1000 diskova..Ubaci samo rezac, nemoj bez potrebe zauzimati molex, ubijati prostor u kucistu i dizati temperaturu. Mislim da je u pitanju Samsung SH-S203B

nemas B (barem ja kad sam trazio pre mesec dana) sad svi imaju samo 203D

Radi sta ti odgovara, ionako su novi od po 20 eura... tako da koji god budes kupio dobices "isto sr***e, drugo pakovanje". Poslednji dvd rezac koga se ja secam da je bio malo kvalitetniji, bio je neki Plextor 755 na primer ili 760, ali se on ne proizvodi vec dve godine, a sve serije posle njega su kontejneri.

Poslednja izmena:
Ja imam Pioneer 112D, i desava se ponekad da nece da procita diskove sa drugih cd-rw i dvd-rw, koje ja licno obicno rezem na mnogo manjim brzinama od maximalne iliti od one koju moze Pioneer da procita; da ne kazem na minimalnim, cak mi se dogodilo da nekoliko "svojih" diskova nije hteo da procita.

I, mnogo, ali zaista MNOGO JAJARSKA FORA, je nemogucnost menjanja brzine citanja diskova, recimo ako hocu da prebacim muziku sa nekog audio diska koji je izgreban, on ga "nabije" na 40x i ne usporava, a na kraju se uvek dobije nakaza od nesrecnog .wav fajla i nemoguce ga je ispraviti.
Zato stari SCSI PX-R412C, iz 1998. radi kao prvog dana:Klanjanje i cita cd-JEVE na 12x :), cak sam ga u znak zahvalnosti podmazao SHELL sintetickim uljem sa logoom Ferrarija;
Sad jedna VEOMA BITNA STVAR, ovaj stari plextor ima stakleno socivo, a ove nove sabanajzerske ciganije imaju plastiku, pa verujem da mozete i sami da pretpostavite sta se pre deformise i sta i zasto duze traje i bolje radi.

Izvinjenje za pogresnu oznaku, onu 760... onda bi trebalo da je 720, uglavnom "sam siguran" da je iz "serije" 7.

Poslednja izmena:
Moj LG (za punu oznaku pogledati u mom `konfiguracija baru`) isto radi odlicno.. imam ga oko godinu dana i ne mogu da se pozalim. ne voli da se bakce bas sa noname diskovima, ali zato radi sa ostalima bez problema.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno