Šta je novo?

dvd rezac

Popovic Dusan

Slavan
Učlanjen(a)
22.07.2003
Poena
306
Citao sam par postova i sta vi mislite koji je na kraju najbolji i gde ima da se kupi...
Piooner,nec ,benq ...
i malo koriscen ako neko ima ....

ako kupujes polovan mogu da preporucim pioneer 108d
a od novijih neki nec
benq nisam probao pa ne znam kakav je,
vidi na pcberzi.

nec

ja imam pioneer 110 i dobar je! ...za sada :)

NEC.Moje iskustvo sa nekoliko 110-ki ti kaze da zaobidjes tu seriju Pioneera a i testovi na netu nisu bas na njegovoj strani.

koji plextor?

Preporuka za NEC i od mene; mada imas gomilu threada vezano za ovu temu pa search malo.

Moja preporuka na osnovu licnog iskustva sa par uredjaja:

DVD+-R/W drive LG-GSA4165B, 16xDVD+R, 8xDVD+RW, 6xDVD-RW, 5xDVD-RAM, 40xCD-R, 32xCD-RW, OEM pack, garancija 2 godine

DVD+-R/W drive NEC ND-4550A, 16xDVD+-R, 8x6xDVD+-RW, 8x6xDVD+-R9DL, 5xDVD-RAM, 48x32xCD-R/RW, OEM pack, garancija 1 godinu

Posebno obrati paznju na oznake modela. Pogotovu na LG rezac koji ima 3 modela a razlika samo u jednom broju.

nemoj optiku polovnu da uzimas, moz' da bide zeznuto :)

Benny Blanco je napisao(la):
ako kupujes polovan mogu da preporucim pioneer 108d
a od novijih neki nec
benq nisam probao pa ne znam kakav je,
vidi na pcberzi.
:zgran:
Kakav bre polovan DVD rezac?
Jel ti prodavac garantuje da je narezao 100 diskova, a on prevalio 3-4 hiljade?
I da je polovan 108, ne vredi, osim ako ne znas prodavca licno, pa znas 100 % da nije mnogo i kako je radio.

Dakle koliko vidim vecina vas je sigurna da je Nec bolji
Hvala svima mislim da ce to biti moj konacni izbor

a c a je napisao(la):
:zgran:
Kakav bre polovan DVD rezac?
Jel ti prodavac garantuje da je narezao 100 diskova, a on prevalio 3-4 hiljade?
I da je polovan 108, ne vredi, osim ako ne znas prodavca licno, pa znas 100 % da nije mnogo i kako je radio.

hm, i ja mogu da kažem da ako neko prodaje rezač, to je (uglavnom) zbog toga što loše radi...od 4 polovna koja sam ja kupio do sada (za druge, tako su tražili, da bude jeftinije) 2 nisu bila dobra...

Pa ja licno nisam imao problema sa polovnim komponentama kupljenim na benchmarku ,kapiram da ovde ljudi ne uvaljuju ... sto nije slucaj za pcberzu
:mad:

Poslednja izmena:
E nemoj samo Benq :d Imam ga ja i nisam zadovoljan, kako citanjem tako i rezanjem DVD-ova jedino sto ima Lightscribe, a to i puno i ne znaci kad su diskovi mnogo skupi za LS. Nego sto se tice NEC i Pioneer, Nec 3540A dosta losije cita DVD-ove ali bolje reze, Pioneer bih izabrao ja

ja sam moj SONY DW-Q28A zemnio za nec 3540a
sony je bio odlican, smo mora da se flesa da bi DVD citao 16x a ne 8x,
inace moj drug, koji se bavi rezanjem na veliko, kaze da taj sony nije najbolji uredjaj koji je imao, a bilo ih je, ali je sigurno najdugotrajniji, tipa cena/kvantitet a ne cena/kvalitet,
sto se tice sadanjeg nec-a, ne zanm videcemo.

Poslednja izmena:
nek 3540 lose cita i dvd i cd, a sa sad (5dvd-a) dobro reze. Moram da kupim neki dvd citac (pionir). Jel i vama koji imate 3540 lose cita ?

Ja stvrano nema problema sa NEC-om 3540 ni u citanju,ni u rezanja...da cuknem u drvo :smash:

i ja kucam u drvo
mada ga imam tek selih nedelju dana
reze isto tako
"kucam u drvo" :)

imam Plextora 716 i prezadovoljan sam sa njim,
pre njega sam imao pioneer 108 i on je sljakao odlicno ....ali razlika se vidi (sem u ceni :D ) ono i malo u performansama
nisam video recimo rezac koji brze cita od plextora (jako bitno ako radis i verifikaciju snimljenih podataka , cak 2 puta brzi od 108 pioneera )

Gorannnn je napisao(la):
nek 3540 lose cita i dvd i cd, a sa sad (5dvd-a) dobro reze. Moram da kupim neki dvd citac (pionir). Jel i vama koji imate 3540 lose cita ?

ako se razmisljas da kupi sdvd-rom, pogledaj asus ;)

inace isto imam nec-a 3540 i dvd cita i do 17MB/sec (na kraju zapisa), a nalazi se na istoj grani sa hdd-om :)

Poslednja izmena:
Оди на сајт произвођача, све ће ти тамо писати, и пажљиво следи упутства, да не би здрндао.

grozni je napisao(la):
E nemoj samo Benq :d Imam ga ja i nisam zadovoljan, kako citanjem tako i rezanjem DVD-ova jedino sto ima Lightscribe, a to i puno i ne znaci kad su diskovi mnogo skupi za LS. Nego sto se tice NEC i Pioneer, Nec 3540A dosta losije cita DVD-ove ali bolje reze, Pioneer bih izabrao ja
Taj model koji ti imaš je BenQ 1625. U međuvremenu je izašao BenQ 1640 koji nema lightscribe, a i dosta bolje radi.

Pa na kraju sam uzeo Nec 3540A za 43 eura nov
koliko vidim mehanika mu je cool, mislim kvalitetno radi lift , lepo cita sve e sad kako reze videcemo jel...

kole89 je napisao(la):
Taj model koji ti imaš je BenQ 1625. U međuvremenu je izašao BenQ 1640 koji nema lightscribe, a i dosta bolje radi.

Pa prestao sam da se interesujem za Benq, posle ovog :d Videli su kakve su propuste napravili :smash: pa ajde nova verzija, resenje za sve probleme. Da ima neki SCSI DVD-Rezac to bih tako kupio.....

Vrh Dno