Šta je novo?

DVD Rezac?

Srkson

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2002
Poena
620
Gde, kad, kako, koliko, sta je najbolje, cene, odnos kvalitet cena zna li neko???

Evo opet...

1. Liteon
2.
3.
4. Pionir
5. bilo koji drugi

ASUS i samo ASUS

Pa kako drugacije da ti kazem osim

prvo ASUS

pa 10 mesta prazno pa svi ostali

super radi, fleshuje se u pioneer-a jer ga oni i proizvode a kosta oko 100 e

ima ih dosta i sad se prodaju u oem varijanti znaci bez ista samo dvd rezac.

Ali znas kako je svako svog konja hvali tako da na kraju odluka je samo tvoja.

Pioneer 106D
*
*
*
*
*
*
LG
LiteON

.

1. Plextor
2. Sony
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Pioneer
a sve ostalo je krs

Koliko vas je probalo to sto preporucujete, koliko ste diskova i kojih proizvodjaca/cenovnih klasa narezali, i koji su rezaci sa vasih lista upravo oni koje imate ?

Videli ste gore sta ja preporucujem.

Ja konkretno imam Nec ND1300A a sve ostale sam isprobao (sem plextora i sonija koji su satro mnogo dobri a skuplji po 100 evra od konkurencije i nema ih nigde da se nadju), narezao sam preko 200 diskova, iz svih mogucih cenovnih klasa (Plasmoni, Princoi, Verbatimi, Yudeni, An32, AlfavisonAn32, Universal2x media, Ritek G04, PrimeDisc, YiJhan 001 itd.)

Mislim, sve je u redu, svacije misljenje treba postovati, ali malko objektivnosti ne bi bilo naodmet...

Opti, ruku na srce, ne mislim ni da ti si bio neshto preterano objektivan kad si hvalio svog NEC-a kao da ga ti pravish :D

I ja sam prezadovoljan sa Necom 1300A
jedino je za neke cdove slabiji citac (odlicno reze ali neke slabije cita)

2500A je izgleda po onome sto sam citao haos za svoju cenu - jel ga ima neko

Misha je napisao(la):
Opti, ruku na srce, ne mislim ni da ti si bio neshto preterano objektivan kad si hvalio svog NEC-a kao da ga ti pravish :D

U vreme kad sam ja uzimao Neca imao si ovakav izbor:

Nec za 120
Pionir za 155
LG za 180
Soni za 300

To je pocetni deo price.

Drugi deo price se odnosi na objektivan kvalitet rezanja i na podrzanost medija. Sto se kvaliteta zapisa tice Nec je u vrhu i tu je dzaba svaka diskusija od strane ljudi koji su "sigurno" kupili Pionir.
Sto se podrzanosti medija tice, to je u pocetku bio rizik na koji sam svesno isao i koji se malo je reci potpuno isplatio. U pocetnih mesec-dva nije bilo mnogo podrzanih medija ili su se rezali na 2x. Medjutim novi firmveri su sve to promenili, sada se svi, ali apsolutno svi diskovi rezu na 4x, i to sa veoma dobrim tragom iliti zapisom. Zaista ne vidim razliku ovog pisaca u odnosu na Pionir, sem po tome sto malko slabije cita.

Sve u svemu, stojim iza onoga sto sam rekao i pogotovo posle iskustava sa mnogobrojnim diskovima cijim sam rezanjem bez izuzetka zadovoljan.

P.S. Ako se prisetite svih tih rasprava, ja nikada nisam rekao da je Nec bolji od Pionira, vec samo da je bolja kupovina od Pionira, zbog (tadasnje) razlike u ceni. Naravno, tu je odmah dosao Pionirov lobi :d pokusavajuci da nametne filozofiju "ma samo pionir" no ja sam sve to lepo iskulirao, i pustio niz vodu :wc: i danas apsolutno ne postoji razlika izmedju ovog mog, 35€ manje placenog rezaca u odnosu na Pionirov.

Ok, ako ti kazesh, mada mi nije jasno zashto onga gore nisi stavio NEC-a, nego
...
4. Pioneer
5. bilo koji drugi

poshto kapiram da i dotichni NEC spada pod 5. ipak "priznajesh" da je Pioneer bolji od njega? :d

Inache iskuliraj celu ovu prichu, nisam mislio nishta loshe, samo ne znam shto ste ljudi toliko vezani za svoj hardver pa se toliko cimate kad neko kaze neshto loshe o primerku koji vi posedujete... ionako se to menja poprilichno chesto :)

Misha je napisao(la):
Ok, ako ti kazesh, mada mi nije jasno zashto onga gore nisi stavio NEC-a, nego
...
4. Pioneer
5. bilo koji drugi

poshto kapiram da i dotichni NEC spada pod 5. ipak "priznajesh" da je Pioneer bolji od njega? :d

Pa to sam i rekao. Nije Nec bolji od Pionira, vec su isti sto se rezanja tice, a Pionir je malko bolji sto se citanja tice. Samim tim Pionir je nesto bolji izbor posebno ljudima koji nemaju jos neki DVD citac ili Combo. E sad, fora je sto ni Pionir nije idealan citac pa je opet pozeljno imati jos neki uredjaj ali o tom potom. Ali kao pisaci za poslednjim firmverima oba uredjaja rade skoro savrseno.

Inace slazem se da nisam trebao da stavim pod 5. bilo koji drugi vec sam trebao da stavim 5. LG, NEC, a pod 6. bilo koji drugi :d posto se krsevi poput MSI-ja i tome slicnih uredjaja :-devil-: ipak ne mogu porediti sa gore navedenima, ma koliko editor's choiceva kupili...pardon, dobili :p

Misha je napisao(la):
Inache iskuliraj celu ovu prichu, nisam mislio nishta loshe, samo ne znam shto ste ljudi toliko vezani za svoj hardver pa se toliko cimate kad neko kaze neshto loshe o primerku koji vi posedujete... ionako se to menja poprilichno chesto :)

Ma opusteno...uostalom vidis da se ja upravo trudim da se izdignem iznad svoje konfiguracije, a uostalom moj drugi post u ovom tredu je upravo kriticki u identicnom smislu, zasto ljudi preporucuju svoje uredjaje ili one na koje su "nalozeni" a nisu ih ocito ni videli ni probali. :beer:

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno