Šta je novo?

Dvd Rezac

aca85

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2008
Poena
319
OK imam jedan problem sa dvd rezacem...nece da reze.
Problem je nastao pre 10tak dana,znaci ubacim dvd (verbatim,naravno) i stavim nesto da se reze (sve jedno) i krene nero ,i odma na 1~2% stane,nesto se muchi 30tak sekundi i onda krene da skljocka jos 30tak sekundi,i onda lepa eror poruka
"Could not perfor end of Disk - at - once" i "burn process failed" ???
Testirao sam kod drugara,tamo je narezao bez prob.Probao sam sa 2.napajanjem i sa 2. Ide kabel,al opet ista stvar...Neverujem da je do viste (jer sam bio formatirao hdd i nabacio novu vistu,ali je i pre toga poceo da zeza,dan-dva)...
Ovo me skroz izludjuje...sta vi mislite ?

Meni se to desavalo sa obicnim CD-RW drajvom,problem sam bio u to vreme resio zamenom Nera.Medjutim jedina razlika je to sto meni nije izbacivao error,vec se samo ukopa,skoro uvek na istom mestu,pa moram da ga gasim iz taskManagera.
Znaci probaj prvo sa novom verzijom Nera,ne tvrdim nista,al mozda pomogne.

Probacu i to...
Samo da zakljucak ne bude "maticna" ... ^^
sad sam se setio...bio sam i fleshovao bios (u to vreme kad sam vrsio format+reinstal) ,mozda je i to frka,al to sam morao da uradim,da bi mi vga radila kako treba.

Ok ,instalirao sam nobi nero ,nero 9 lite,i sad dobijam drugu poruku,koja ima vishe smisla,
kaze : "power calibration error" ... tako da mozda kablovi za napajanje su u pitanju? ...
bio sam probao sa sva 4 kabla ,i sa svim dobijem isti rezultat.

Jel tebi radio ikada tvoj rezac na Visti??
EDIT: Da li si pokusao da rezes na nekoj od manjih brzina?Jesi li i kod druga i kod tebe koristio iste DVD medije?E da,Vista u sebe nema implementiran IMAPI servis.

Poslednja izmena:
To se i meni desavalo, kao i tebi + ' Could not find SCSI drive ' itd, sa ATA Pioneerom, otisao sam, kupio SATA Liteon-a ( neko, verovatno, djubre-od 1700 din ) i - livada... :D
Vise se nista takvo ne desava, a mali reze k'o blesav.
:)

Poslednja izmena:
dobrodosao u klub, imao sam isti problem sa pionirom, reklamirao i zamenili mi ... sad radi ko zmaj

Jel tebi radio ikada tvoj rezac na Visti??
EDIT: Da li si pokusao da rezes na nekoj od manjih brzina?Jesi li i kod druga i kod tebe koristio iste DVD medije?E da,Vista u sebe nema implementiran IMAPI servis.

HAha,koristim ovaj dvd rezac i vistu vec god dana,bez ijednog prob,i pre 2ned. ceo komp krenuo da baguje itd,i rezac menju njima,opalio flesh bios,format hdd + reinstall viste,sad sve leti,samo je kod rezaca isti prob.
Pa moguce da je do medija,al cisto sumnjam,kao sto sam naveo,nikad jos nisam imao prob,sa dvd-ima (verbatim ,ftw).
Jedino mi ostaje da ondesem na servis pa da oni cackaju,jer imam jos 2gb free na Hdd >_> a skidam sa neta ko manijak....

Poslednja izmena:
Ne znam,rekao bih da je drajv crkao,bas gledam po netu za takav problem,ali ti kazes da kod drugara lepo radi.Valjda ce se javiti neko ovde sa vecim znanjem,jer ipak ja ovo pricam sa nekim mojim malim iskustvom i ogranicenim znanjem:)Ako ne,odnesi u servis i kraj;)

OK imam jedan problem sa dvd rezacem...nece da reze.
Problem je nastao pre 10tak dana,znaci ubacim dvd (verbatim,naravno) i stavim nesto da se reze (sve jedno) i krene nero ,i odma na 1~2% stane,nesto se muchi 30tak sekundi i onda krene da skljocka jos 30tak sekundi,i onda lepa eror poruka
"Could not perfor end of Disk - at - once" i "burn process failed" ???
Testirao sam kod drugara,tamo je narezao bez prob.Probao sam sa 2.napajanjem i sa 2. Ide kabel,al opet ista stvar...Neverujem da je do viste (jer sam bio formatirao hdd i nabacio novu vistu,ali je i pre toga poceo da zeza,dan-dva)...
Ovo me skroz izludjuje...sta vi mislite ?

Ako je drav ispravan ovo sto cu ti reci moze da zvuci glupo ali je meni tako bilo sa jednim Lite-ON DVD-RW om...kada sam deinstalirao Daemon tools, svi problemi su nestali.

Ja nikad nisam imao problem sa Daemonom vec sa Kaspersky Internet Security 2009.Jednostavno
krene da reze i pukne disk.Potrosio sam 2 dana dok nisam pronasao uzrok.Kaspersky je blokirao rezanje svojim monitoringom.Kad sam stavio Nero u exclusions sve je bilo ok

Ja nikad nisam imao problem sa Daemonom vec sa Kaspersky Internet Security 2009.Jednostavno
krene da reze i pukne disk.Potrosio sam 2 dana dok nisam pronasao uzrok.Kaspersky je blokirao rezanje svojim monitoringom.Kad sam stavio Nero u exclusions sve je bilo ok

Ja sklopio drugu racunar 2005....on kupi daj Lite-ON drajv sto je bio popularan u to vreme i krene da reze kad ono puca dvd za dvd-om, kopiranje ide i do 60kb/sec...ja isprobam drugi rezac ono sve radi savrseno. Tek se posle 2 dana se setim da mu iskljucim daemon tools, kad ono ista prica...deinstaliram ja daemon skroz kad rezac proradio kako treba, ne secam se verzije ali posle toga je sa sledecom novijom radilo kako treba pa mozda ovde moze biti slicna situacija.

i meni je taj daemon i svi koji koriste taj sptd (alcohol 120% i sl) zezao. Nije hteo da reze na dvd uopste dok je cd najnormalnije rezao, dvdrw nije mogao da se brise....
cak je i sam boot winxp-a bio mnogo sporiji...zamenis sa nekim alternativnim (mislim ako se ispostavi da je do toga) tipa virtual clone drive od slysoft-a

Zadnji put sam pazario Samsung, pošto su hvaljeni i zeznuh se pošteno. Rezač je bagovit strašno. Model: SH-S223F, ako se ne varam. Klasika, kad slušam "pametnije".

nije taj bio hvaljen, taj bi bio sh-s203b...ovaj sto si napisao je bas los...zato ga nisam ni kupio a drugo od samsunga ni nema

koji model DVD/RW uzeti uopste a da ne rikne posle 6 meseci ... ?Samsung,Pionir?Nesto trece

*** koristim godinama Pioneer i stvarno nikad problemi osim onog navedenog sa KIS09
Trenutno imam 2 x 215

Pridružio bih se ovom iskazu. Nikada dosada nisam imao Pioneer i nešto nisam bio fan njihovih uređaja, pa sam čak potajno "navijao" za LG kojih sam imao podosta. U tome i jeste problem, jer su stalni problemi sa njima: diskovi koji su nečitljivi i tome slične gadosti.
Odkad imam Pioneer 215D nisam imao nijedan loše narezan disk, bilo CD ili DVD R ili RW.

Moguće je da se meni, nekim ludim slučajem (jer sam uređaj kupio onako iz gomile ostalih izvađenih primeraka) naleteo na dobru seriju - čuo sam da postoje problemi sa 216D...

Moguće je da se meni, nekim ludim slučajem (jer sam uređaj kupio onako iz gomile ostalih izvađenih primeraka) naleteo na dobru seriju - čuo sam da postoje problemi sa 216D...

215 je sasvim ok serija, ali zbog nezgodnog iskustva sa Pioneerom od pre dve godine (kao i sa Plextorom) radije cu ih zaobilaziti.

Koristim Aviru 8 :) i to koristim vec skoro 1 god (prosto je najbolji)
Deamon tools?...pa jest da glupo zvuci,al cu probati ^^

kad odinstaliras, skini ovo
Kod:
http://www.duplexsecure.com/download/SPTDinst-v156-x86.exe

pokrenes i odinstaliras i taj sptd

Sto se pionira tice 107 ok, 108 cudo od rezaca, 109 blagi uzas, 110 nije bio los, 111 ok, 112 nisam imao, pa onda (sada) 215D (isto sto i 115 samo sata) sa V diskovima samo reci hvale.Rezao sam i na Pri... diskovima, takodje ok
Imao sam Optiarc neki prosle godine katastrofa,Samsung nisam probao,LG sam imao iz vremena DVD citaca - najbolji DVD citac ikad napravljen (ne mogu da se setim koja bi serija) ali moje misljenje da je sve vezano za sony njesra zesce po debelim cenama (sto se tice DVD)

Poslednja izmena:
Lol,moj je Optiatric,nikad bolji nisam probao ^^ kako kome izgleda...Al planiram jedam BRDVD uskoro da pazarim,negde na prolece ^^
Inache radi Dvdrw :p promenio sam dvd i odradio jos par stvaricica...videcemo kolko ce raditi.

hvala swima na odg.

Ne razumem promenio si DVD medij ili..?Sta si jos odradio,mozda bude nekom u buduce od pomoci?

Poslednja izmena:
mislim stvarno ce biti fazon da si bez prestanka pokusavao s jednim diskom...
ili si promenio drive?

Aha...ok bio sam nerazuman ^^
Pa ovako :

uninstalirao Deamon tools (nije pomoglo)
Instaliranje LINK predlogom Diyabolic (mozda je pomoglo ,nisam 100% siguran)
Jos jedno ciscenje Lasera,i same kutije dvdrw od prasine.
i konachno promena medija.

Znaci,uzeo disk sa dna (ono 25dvd u onom valjkastom drzacu) i narezao ko zmaj.
Pa sam krenuo od dna sa dvd-ima da rezem,i od 21dvd (2 u startu narezao,2 bacio) 15 je narezao,a 6 nije hteo.Pa sam dovukao od drugara 114d pioner,i on je narezao 4 od onih 6,i to se namuchio ko lud.
Zakljucak : los mediji i ostecen laser (na mom dvdrw) ...
Tako da cu da pazarim now Sata,e sad ,koji?to cu jos videti.

Nazad
Vrh Dno