Šta je novo?

DVD rezac

daliborg

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2006
Poena
304
Danas sam cuo, mozda to i nije novost ali za mene jeste, da neki dvd rezaci mogu ispisivati tekst na poledjini diska. Da li je to istina i ako jeste koji model, u srednjoj klasi, bi mi preporucili?
I ako ima SATA verzija.
Pozdrav svim ljudima dobre volje :wave:

PS. ako ima takva spravica koja im je oznaka tj. kako ih razlikovato od obicnih DVD rezaca

Poslednja izmena:
offtopic: ABCD, dobro si shvatio da nema vajde od mene po ovom pitanju :D
dobar ti taj izgovor za Light Label sta vec: u'vati te murija sa DVDovima ti kazes da nosis poklone :D
uzgred, lepse izgleda originalni M$ Office 2007 disk :)

ontopic: da ja sad kupujem kupio bih DVD rezac bez tih light label ovo-ono cudesa
najverovatnije LG, ako jos uvek uz njega ide Nero

modelo ovaj babadajo ... prepoznao bih te i medju vise njih :) ..... cak i da ne koristis citate licno upucene tebi ....

@svetlana .... hvala .... medije su narezane prosecno .. a dvd+r je na kraju katastrofalna ... ako i moze da se prekopira u potpunosti pitanje je koliko ce trajati .... i to je ono sto me je u sustini i zanimalo ... jer primetio sam da na toj verbatim mediji vise razlicith uredjaja daje takve rezultate .... moracu o tome pokrenuti zasebnu temu temu .... nadam se da ces i na njoj biti voljna da ucestvujes ....

@swiper .. to i jeste samo neko kao pravilo ....

Naravno da lepše izgleda originalni M$ Office 2007 disk ali koliko košta?
ako ti je skup imas jeftinije alternative

i, ABCD, koji je tvoj zakljucak u vezi sadasnje ponude DVD rezaca?
da li cu pogresiti ako uzmem LG, neki noviji model?

p.s. imas fore do jula ;) da se odlucis na cemu ces da "izrezes" poklon za voljenu osobu ;)

da li cu pogresiti ako uzmem LG, neki noviji model?

p.s. imas fore do jula ;) da se odlucis na cemu ces da "izrezes" poklon za voljenu osobu ;)

nacin na koji si napisao tu recenicu je takav da mi malo fali pa da pomislim da si gej .... da mi nisi poslao onda kada sam ostao bez voljene osobe one striperke .... i pre svega da nisi Vujketov kum ... svasta bih pomislio sada ....

sto se LG-ja tice .. pogledaj jednu od mojih sledecih tema .... u njoj ce lezati odgovor ... nisam siguran koliko su uredjaji losi koliko se ne slazu sa medijima .... odnosno ima indicije da su medije katastrofa ... govorim o verbu ... sve ostalo te cifre nije vredno ni pomena ....

za sve vas koje interesuje tema ce se zvati MCC 004 Vs. Yuden T03 ali necu je postaviti dok se sam jos malo ne uverim u ono o cemu ce tamo biti reci ....

Poslednja izmena:
Novi scan

Pa evo jednog rekla bih katastrofalnog rezultata scana i lightscribe tatoo-a istog diska.

Pitam se da li je disk loš ili rezač.

Uzgred, ne dozvoljava mi pojačani kontrast (ne znam zbog čega).

Prilozi

• Disney.jpg
    Disney.jpg
    178.4 KB · Pregleda: 84
  • Disney.png
    Disney.png
    113.1 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Ne bih rekao bas da je katastrofalan, ukupan skor od 93 uopste nije los a PI Failures je dosta mali, cak bih reko vrlo dobar.

Ja isto imam taj rezac a posto je to u stvari LiteOn, ja sam mu promenio Firmware na LiteOn 165H6S cime se dobija citanje RAM diskoa, kao i HyperTuning i OnlineHyperTuning kojim se dobijaju jos kvalitetnije srezani diskovi. Samo naravno time rizikujes ako nesto lose krene da upropastis vec postojeci firmware i garanciju. Ako te zanima procedura javi se na pp.

Poslednja izmena:
Ne bih rekao bas da je katastrofalan, ukupan skor od 93 uopste nije los a PI Failures je dosta mali, cak bih reko vrlo dobar.

Ja isto imam taj rezac a posto je to u stvari LiteOn, ja sam mu promenio Firmware na LiteOn 165H6S cime se dobija citanje RAM diskoa, kao i HyperTuning i OnlineHyperTuning kojim se dobijaju jos kvalitetnije srezani diskovi. Samo naravno time rizikujes ako nesto lose krene da upropastis vec postojeci firmware i garanciju. Ako te zanima procedura javi se na pp.

uvek postoji procedura nazad .... mnogo akanja veliki rizik i mnogo znanja .... ako imas 2 godine na sony ne diraj to .... bar ne dok RAM ne postane masovniji ....

Pa evo jednog rekla bih katastrofalnog rezultata scana i lightscribe tatoo-a istog diska.

Pitam se da li je disk loš ili rezač.

Uzgred, ne dozvoljava mi pojačani kontrast (ne znam zbog čega).

rekao bi da je do medije posto su prethodne verbatim medije bolje narezane ... ili mozda do podrske uredjaja za Fuji Film medije ....

na koji nacin ti ne dozvoljava pojacani kontrast .... probaj 2x rezati ili kontrast sama pojacati iz fotosopa .....

Poslednja izmena od urednika:
Ovako kažu CD freaks:

For example, in Liteon drives all errors comprised in the interval between 0 and 4 are considered acceptable; all errors comprised in the region between 4 and 9 are bad, but still acceptable; all errors over 9 are unacceptable.:wave:

Što se tiče brzine scana:

Speed: Very important, this box allows the user to select at which speed to execute the Quality test. The speed to select varies according to the burner used to do the test and the media tested. For CD media, with any burner suggested speed is "Maximum". For DVD media, selected speed is related to the burner.
• For Lite-On burners up to the 1693 the preferred speed to select is 4x
• For Lite-On drives starting from 1635 the preferred speed id 8x
• For BenQ drives the preferred speed id 8x
• For NEC and Pioneer drives the preferred speed is 5x.
:crash: :eyebrows: :type:

Nazad
Vrh Dno