Šta je novo?

DVD resize ili SVCD

Creative_X

Slavan
Učlanjen(a)
15.06.2009
Poena
360
Zlopatim se sa ovim vec danima. Problem je sledeci: trebam postojeci DVD (koji ima 12 title, vob fajlova) da smanjim u bilo koji format a da zadrzi postojeci dvd menu. Koliko sam istrazivao svelo se na miniDVD format i SVCD. Problem je kada konvertujem u SVCD (mpeg2) on za svaki title posebno pravi fajl i nema menu-ja. Znaci svako resenje smanjivanja DVD-a sa zadrzavanjem menu-ja dolazi u obzir.
Ne znam da li neko ima iskustva sa tim castim pivo :)
Hvala unapred

Ovako nabrzinu pretraga (nemam ličnog iskustva sa ovakvim zadatkom) kaže da je moguće obaviti ali ne iz jedne aplikacije i ne jednostavno.
A ovde se spominje program koji tako nešto radi u kompletu ali ne vidim da postoji za Windows (samo Mac verzija)
Ako ne bude drugih korisnijih odgovora, probaj se skoncentrisati na pretragu za softverom koji to može uraditi prilikom konverzije u mkv.

http://www.winxdvd.com/resource/rip-dvd-to-mkv.htm

sa Shrink-om sam uspeo sa 2.9gb da smanjim na 1.62gb mada bilo bi pozeljno jos vise kad bi moglo, bar na 1gb

Po meni samo ces unistiti kvalitet snimka . Pozdrav !

Koliko se secam clone DVD je imao opciju za kopiranje diska u vrednosti DVD5 ili DVD 9. Predpostavljam da hoces da ga transportujes ili da ga rezes na disk, stoga ides na DVD 5 opciju. Ali znas da svako smanjivanje velicine utice na kvalitet snimka

sa Shrink-om sam uspeo sa 2.9gb da smanjim na 1.62gb mada bilo bi pozeljno jos vise kad bi moglo, bar na 1gb

Koja je poenta toga? Obicno se smanjivalo kada je DVD9 bio u pitanju na DVD5, a ovde tih 2.9gb lagano staje na jedan obican dvd (DVD5). Kompresijom sa 2.9gb na 1.6gb ili 1gb ubices detalje i to drasticno.

Problem je sto se svaki dvd stream-uje na predavanjima i znaci da budu laksi fajlovi. Detalji nisu toliko vazni jer je u pitanju auto skola

Nazad
Vrh Dno