Šta je novo?

DVD regije

Neno

Čuven
Učlanjen(a)
01.11.2002
Poena
619
Imao bi jedno interesantno pitanje: naime, imam Pioneerov DVD player koji ima veoma jednostavan nacin namjestanja regija. No, broj kolko puta mozes da namjestas regije je limitiran. Ja sada (ne znam zasto) odjednom nemam vise ni jednu mogucnost pa mi pise "Changes remaining: 0".
I kaze da ne bi pomoglo ni da ponovo instaliram windowse, a ni player.
Pa me zanima da li postoji mogucnost da se ova opcija ipak opet osposobi. Mozda pomocu novog firmwarea ili nesto slicno.
Pomagajte, jer svaki drugi film ne mogu da gledam.
Hvala unaprijed

pomaze update firmware-a, ali pre toga mozes da probas i softverski (bezbolnije) uz pomoc programcica koji se cini mi se zove DVDRegionFree, a mislim da moze da pomogne i DVDGenie, ali nisam siguran za ovaj drugi.

pomaze update firmware-a, ali pre toga mozes da probas i softverski (bezbolnije) uz pomoc programcica koji se cini mi se zove DVDRegionFree, a mislim da moze da pomogne i DVDGenie, ali nisam siguran za ovaj drugi.
Ne, DVDgenie resetuje brojace u player programima ali ne moze brojac ugradjen u sam DVD uredjaj. Dakle, mora ili krpljeni firmware (koji tacno model: 106S, 116, 117, 500m...) ili da se proba sa DVD Region Free koji zaobilazi te zastite valjda direktnim grebovanjem.

Flashuj taj dvd region free firmware-om koji mozes naci na http://www.firmware-flash.com/

Osim toga treba da koristis i dvdgenie koji se brine o softverskoj promeni regiona. On ne resetuje, vec podesava region za odredjeni player, cime ovaj ne smanjuje broj promena. Ako ne ukljucis dvdgenie, a menjas regione, nece dvd da ti ostane zakljucan vec samo program. Naravno, moras da imas region free firmware. A ostaje problem i sa windowsom, odnosno i windows u sebi, nezavisno od programa i hardware-a, ima odredjeni broj promena (winxp - 2) - tako da i operativni sistem moze biti zakljucan sto se tice promena regiona. Koliko vidim dvdgenie to resava za windows 98/me, dok je pod winxp potrebno rucno brisanje nekog registry key-a (mada bi trebao dvd genie i to da ponudi, ali ja sam danas gledao film i nije). Za to je najbolje da procitas dvd genie uputstvo i FAQ. Ja sam tako resio problem sa winxp-om.

A ako neces da se natezes sa fleshovanjem ili drajv ne moze da se flashuje mogu da ti posaljem jedan simpatican programcic: DVDIdle koji moze da pusta filmove bez obzira sto je dvd drajv zakljucan, nisu mu potrebni dvdgenie i slicni programi + cachira film tako da dvd drajv radi ukupno oko 15 minuta po filmu i time produzava rad dvd uredjaja.

Verzija koju imam je izgleda neka beta kojoj nije potrebni registrovanje i obuhvata u sebi dvdregion free program i dvdidle. Ja jos nisam probao da radim sa ovim DVDIdle-om, odnosno nemam kod sebe trenutno nijedan DVD ali sam ovu verziju duze trazio (pisalo je na raznim newsgrupama da postoji takva beta koja u sebi objedinjuje ova dva programa i ne zahteva registrovanje) i konacno je nasao na Kazii :) Verzija prijavljuje da je shareware i da radi 30 dana ali ja sam promenio datum unapred godinu dana i program se bez problema startovao. Mozda sutra iznajmim neki dvd da vidim kako to rad.

Ako ima jos zainteresovanih, najbolje je da posaljem nekom ko ce da je uploaduje na neki sajt.

Sta ako...

Sta ako izaberem i instaliram pogresnu verziju firmware-a? Sta se onda desava?

Verovatno ti nece dozvoliti da ga flashujes losim firmwareom, a cak i ako ga flashujes uvek mozes da vratis stari. Mada sve je to puno ako ako, jer treba biti neverovatno nesmotren, nepazljiv i glup pa flashovati pogresan firmware. Ako se ipak plasis zbog eventualnog nestanka struje, procitaj moj prethodni post o programu koji ne trazi nikakvo flashovanje.

Uspio sam

Instalirao sam programcice koje ste mi preporucili (DVD Genie i DVD Region Free) i sad radi ko lud. Dal to znaci da nije sam player bio zakljucan vec je stvar bila u Windowsima? Odnosno dal su mozda Windowsi bili ti koji su limitirali br. promjena regija?

svaki dvd program zasebno ima odredjen dozvoljen broj promena (mislim 5). Takodje to ima i windows nezavisno od uredjaja i nezavisno od programa. To resava dvdgenie.

Ako pak koristis dvd region free (ili dvdidle) onda ti uopste ne treba dvdgenie, jer dvd region free zaobilazi sve moguce zastite, ukljucujuci i hardversku unutar dvd-a. Ali to sam sve napisao u svom prvom odgovoru, tako da kad postavis pitanje potrudi se da procitas i odgovor.

Poslao. Javi utiske o programu, jos nisam stigao da ga isprobam, da vidimo kakav je u realnom radu.cheers

Ako ne zeli da flesuje novim firmware-om neka covek lepo potrazi RPC1 patch kojim iz dosa izkljucuje zastitu na dvd-u zauvek. Ja sam recimo tako uradio (doduse, stavio sam i najnoviji firmware). Naravno, postoji mogucnost da za taj model ne postoji rpc1 patch ali treba proveriti.

BTW flash traje jedva 10-ak sekundi, ako ti bas tad nestane struja e do moga ctp;

Laza je napisao(la):
Flashuj taj dvd region free firmware-om koji mozes naci na http://www.firmware-flash.com/

Osim toga treba da koristis i dvdgenie koji se brine o softverskoj promeni regiona. On ne resetuje, vec podesava region za odredjeni player, cime ovaj ne smanjuje broj promena. Ako ne ukljucis dvdgenie, a menjas regione, nece dvd da ti ostane zakljucan vec samo program. Naravno, moras da imas region free firmware. A ostaje problem i sa windowsom, odnosno i windows u sebi, nezavisno od programa i hardware-a, ima odredjeni broj promena (winxp - 2) - tako da i operativni sistem moze biti zakljucan sto se tice promena regiona. Koliko vidim dvdgenie to resava za windows 98/me, dok je pod winxp potrebno rucno brisanje nekog registry key-a (mada bi trebao dvd genie i to da ponudi, ali ja sam danas gledao film i nije). Za to je najbolje da procitas dvd genie uputstvo i FAQ. Ja sam tako resio problem sa winxp-om.

Tesko da ova prica pije vodu. Ja koristim 105S, dvdgenie 4.10 i najmanje sam 50 puta promenio regione. Win XP se nije bunio ni jednom, a ni powerDVD 4.0. Samo se izabere autoset region pri startu diska i to je sve. Samo za DVDGenie firmware mora se flashuje.

Ajde sad malo bolje procitaj sta sam ja napisao.

Vrh Dno