Šta je novo?

DVD Recorder sa Hard diskom - koji model preporucujete?

Sveki

Slavan
Učlanjen(a)
29.01.2006
Poena
320
Posle zavrsene kupovine Samsung plazme 50C91H, na red je dosao DVD plejer,ali sam se u poslednjem trenutku odlucio da idem na DVD rekorder sa Hard diskom u sebi,ali mi je ipak opcija pustanja DVD filmova jako bitna jer ce se preko 50% vremena uredjaj koristit za pustanje DVDova i Divxova.

Vidim da izbor nije mnogo veliki i da uglavnom prednjace brand name prozivodjaci,a i svakako sam njima blizi nego li home/china modelima iako znam da su neki od njih bolje prilagodjeni nasem jeziku/regionu.

Pretpostavljam da je must have da ima HDMI prikljucak,jer TV koji imam ima 2 HDMI ulaza,kontam da je to najkvalitetnija veza izmedju ta 2 uredjaja.

Od ostalih opcija tipa progresive scan,konvetori,onda oni prikazi 720i p 1080 i p ne kontam bas najbolje sta znace i cemu sluze.

Sto se tice opcije plejera pozeljno bilo bi bilo da je region free i da lepo pusta nasa slova u titlovima,ili da barem poseduje neki updejt firmware koji to omogucava.

Opciju snimanja vidim da svi odradjuju jako kvalitetno,isao bih na model sa 160GB jer i na njemu sa Mpeg4 kodiranjem moze da stane preko 200sati sto mi je i vise nego dovoljno.

Vidim da je ntreutno najoprodavaniji model Sasmung HR 750 i HR 753 kod nas,a gledajuci testove po netu najbolji su Panasonic i Sony ali njih nema ispod 300Eura.http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09027486
Zadnji test na benchu je bio ovaj ali vidim da nema tog modela u ponudi u BG http://www.bench-market.com/print.php?sid=13231

Ako neko malo bolje poznaje ovu materiju bio bih jako zahvalan da podeli iskustav sa nama u ovome threadu ,jer su cene prilicno pale(vec na oko 200-215 Eura) i priblizile se prosecnom domacinstvu a kako idu novogodisnji praznici verujem da ce biti dosta zainteresovanih.

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Hvala na predlogu ali nisam zainteresovan za tu kombinaciju,treba mi jednostavnije i kompaktnije resenje.Imas li predlog za standalone uredjaj iz gornjeg pitanja?

To da panasonic valja je istina, ali soni nevalja pet para par mojih kolega se zeznulo pa ih kupilo i zakukalo svi se jako brzo pokvarili.
Najbolja ti je opcija neki Pioneer ili panasonic sve ostalo je bacanje love ako hoces kvalite.

To da panasonic valja je istina, ali soni nevalja pet para par mojih kolega se zeznulo pa ih kupilo i zakukalo svi se jako brzo pokvarili.
Najbolja ti je opcija neki Pioneer ili panasonic sve ostalo je bacanje love ako hoces kvalite.

Sony ima jako dobre ocene na testovima,ali na mnogo mesta pominju da nisu dugotrajni kao sto bi se dalo naslutiti iz imena Sony.

Pioneer su oldicni ali su preskupi u odnosu na Panasonic koji svuda ima extra jake ocene.

I dalje sam najblizi samsung/Lg opciji jer su ipak dosta jeftiniji od gorepomenutih,ali ne bih se odlucivao pre nego sto vidim ovde utiske ljudi koji ih vec imaju...

Jel moguce da niko sa foruma nema/ili nije zainteresovan za kupovinu DVD HDD snimaca?!

Imao Panasonic, sada koristim X-Wave i mogu reći da je X-Wave značajno bolji uređaj. Ima neuporedivo bolji tuner, tiši je i lepši...

Imao Panasonic, sada koristim X-Wave i mogu reći da je X-Wave značajno bolji uređaj. Ima neuporedivo bolji tuner, tiši je i lepši...

Jel mozesh reci koji tacno model je bio Panasonic a koji je X-Wave.Jel znacajnija razlika u ceni ta 2 modela?
Za obican DVD plejer ne bih imao problem da uzmem kinesku varijantu tipa Xoro,Xwave,shockvawe,ali za ove skuplje snimace sa HDDom ipak me plasi dugotrajnost tih uredjaja u odnosu na brand name kao i post prodajno servisne usluge...

Evo, moj cale kupuje samsung hr 735 cena 20,000 din 160gb hard disk, divx, hdmi,...

Stigao je, sad cu da krenem sa reviewuom, pa cu postaviti temu..

Samsunga izbegavajte gde god mozete sto se tice DVD rekordera

Anyway, ja sam najzadovoljni sa Pioneer DVR-LX60D, skup jeste ali je i dve klase iznad klasicnih DVD HD rekordera.

Jel moze argumentovano bar malo da se obrazlozi ovakav stav?

Daj mi samo reci kako da ti argumentujem? Prodajem doticne Rekordere i u poslednje vreme sam samo i njih poceo da nabavljam a kako da ti argumentujem stvarno ne znam...evo reci cu ti ovo...ima disk od 250gb, savrseno radi sa svim tipovima DVD medija, ima FULL 1080p playback/upscaling (po meni je to glupost, ali sta ces) zato sto ima SD TV Tuner (DVB-T isto moze da prima), ima i CI slot pa ako primas neke ppw ili pay kanale to je prakticno resenje. Evo ti link da ne duzim dalje, ono sto bih i ja rekao imas na ovoj stranici
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/125/501/DVR-LX60D/index.html

Daj mi samo reci kako da ti argumentujem? Prodajem doticne Rekordere i u poslednje vreme sam samo i njih poceo da nabavljam a kako da ti argumentujem stvarno ne znam...evo reci cu ti ovo...ima disk od 250gb, savrseno radi sa svim tipovima DVD medija, ima FULL 1080p playback/upscaling (po meni je to glupost, ali sta ces) zato sto ima SD TV Tuner (DVB-T isto moze da prima), ima i CI slot pa ako primas neke ppw ili pay kanale to je prakticno resenje. Evo ti link da ne duzim dalje, ono sto bih i ja rekao imas na ovoj stranici
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/125/501/DVR-LX60D/index.html

Mislio sam da argumentujesh zasto treba izbegavati Samsung? Taj Pioneer koji si predlozio je vise nego 3puta skuplji od doticnopg Samsunga ,naravno daje i bolji onda od njega...

Mislio sam da argumentujesh zasto treba izbegavati Samsung? Taj Pioneer koji si predlozio je vise nego 3puta skuplji od doticnopg Samsunga ,naravno daje i bolji onda od njega...

Uhh....Samsung je za DVD rekordere prilicno musicava firma, imao sam nekoliko modela Samsunga i sa svakim je bilo problema u pravilnom citanju, prepoznavanju i narezivanju DVD-a cak i posle menjanja firmware-a koji bi trebalo te probleme da otkloni, elem na modelima koje sam ja imao desavalo se da ti rekorder lepo radi a kada treba da finalizuje disk jednostavno napise error i disk je necitljiv i njemu i racunaru i nema pomoci, to sa Pioneerom i Panasonicom od 2004. do danas jednostavno nije moguce da se desi. Druze...ono sto kosta 3x vise od necega ima i razloga zasto kosta, nemoj misliti da ces u svetu tehnike za daleko manje para dobiti nesto sto mozes porediti sa onim sto kosta daleko vise.

Uhh....Samsung je za DVD rekordere prilicno musicava firma, imao sam nekoliko modela Samsunga i sa svakim je bilo problema u pravilnom citanju, prepoznavanju i narezivanju DVD-a cak i posle menjanja firmware-a koji bi trebalo te probleme da otkloni, elem na modelima koje sam ja imao desavalo se da ti rekorder lepo radi a kada treba da finalizuje disk jednostavno napise error i disk je necitljiv i njemu i racunaru i nema pomoci, to sa Pioneerom i Panasonicom od 2004. do danas jednostavno nije moguce da se desi. Druze...ono sto kosta 3x vise od necega ima i razloga zasto kosta, nemoj misliti da ces u svetu tehnike za daleko manje para dobiti nesto sto mozes porediti sa onim sto kosta daleko vise.

Hvala na odgovoru,ali moj budzet mi dozvoljava samo da gledam modele od 250 do max 300Eur.Verujem da su ti Pioneer modeli od 700-800eur dosta bolji ,ali za mene je to previse novca za DVD Recorder...

Da se vratimo temi,ima li josh preporuka za modele u goreopisanom cenovnom rangu?

Ja sam uzeo sony recorder bez hdd-a i mogu vam preneti sve pozitivne utiske o njemu ako nekoga interesuje.

Hvala na odgovoru,ali moj budzet mi dozvoljava samo da gledam modele od 250 do max 300Eur.Verujem da su ti Pioneer modeli od 700-800eur dosta bolji ,ali za mene je to previse novca za DVD Recorder...

Da se vratimo temi,ima li josh preporuka za modele u goreopisanom cenovnom rangu?

Onda uzmi Panasonic i neces pogresiti. On je samo malo losiji od Mighty Pioneer-a :;)

Ima li novih preporuka za HDD-DVD rekorder,vidim da je izaslo dosta novih modela i od Samsunga i Panasonica i Sonuja ,koji bi sada bio best buy u srednjoj klasi?

Nazad
Vrh Dno