Šta je novo?

dvd programi

misterno

Čuven
Učlanjen(a)
01.04.2003
Poena
619
sigurni je vec pisano na ovu temu , ali kratko:

koje programe da koristim za gledanje dvd-a (za sada powerDVD mi radi posao) i sta za ripovanje dvd-a ( da audio ide u ac3 odnosno da ostane u 5.1)

pozdrav

ja sam skinuo neki program DVD Idle, navodno on ripuje ceo dvd na hard disk u originalnom formatu, pa ti omogucava cuvanje plejera tako sto film gledas sa harda. Verzija koju imam je 2.1 i velika je oko 800kb.

Miroslav je napisao(la):
ja sam skinuo neki program DVD Idle, navodno on ripuje ceo dvd na hard disk u originalnom formatu, pa ti omogucava cuvanje plejera tako sto film gledas sa harda. Verzija koju imam je 2.1 i velika je oko 800kb.

Mislim da DVD Idle samo kesira unapred odredjenu kolicinu podataka na disk tako da DVD-ROM puno manje radi. Kada bi ceo disk ripovao ( 4.7GB !!) ne bi player uopste radio, a meni bogami s vremena na vreme radi malo.

Za gledanje probaj i WinDVD mozda ti se i vise dopadne nego PowerDVD.
Nazalost link do full verzije ne mogu tu staviti.
🙁

Izvinte malo laicko pitanje ako bih hteao da kopiram dvd film da li bi on stao na 1 ili 2 dvd diska tj. da li su originalni dvd-ovi snimljeni na double layer dvd sa 9.4GB ili je moguce film ripovati i narezati na 4.7GB?

Matthias je napisao(la):
...

Nazalost link do full verzije ne mogu tu staviti.
🙁

jel moze na pm 🙂
da , radi samo kesiranje a koliko sam primetio i dvd-u ponekad zatrepce led.

Kiwy je napisao(la):
Izvinte malo laicko pitanje ako bih hteao da kopiram dvd film da li bi on stao na 1 ili 2 dvd diska tj. da li su originalni dvd-ovi snimljeni na double layer dvd sa 9.4GB ili je moguce film ripovati i narezati na 4.7GB?

Od par dvd-ova koliko mi je proslo kroz ruke, svi su double (i ako je film 7GB ostatak je ispunjen raznim sranj***), ali svi su i iseceni na delove tako da nijedan deo filma nije bio preko 1GB, tako da bi moglo da se podele na 2 dvd-a,
cuo sam da moze da se ripuje i na jedan od 4.7, ali da je kvalitet ocajan tada.
Od par dvd filmova, mogu da kazem da sam vidjao i bolji kvalitet div-x filmova(ako izuzmemo kockice u backgroundu), tako da mislim da je mozda najbolje ih ripovati u div-x sa vecim bit rateom pa da zauzmu oko npr. 1GB , a onda narezati 4 div-x filma na jedan dvd.
jos samo da ostane i 5.1 zvuk

A ako se reze na 9.4GB-ni disk jel se moze klonirati onda film na jedan disk?

Ima i DVD-a koji su uradjeni jednostrano/jednoslojno (dakle, mogu se direktno kopirati na 4.7GB DVD). Najcesce se radi o manje atraktivnim naslovima, i obicno imaju samo film i eventualno po nesto sitno od dodatnih materijala. Ima i dvostranih/dvoslojnih (Ben Hur, prvi tiraz T2-Ultimate Edition). Ima i dvostranih/jednoslojnih, kod kojih se obicno na jednoj strani nalazi "widescreen" verzija filma, a na drugoj "fullscreen".

Ali vecina naslova je uradjena jednostrano/dvoslojno (do 8.5GB, ne 9.4GB; drugi sloj ima manji "kapacitet"). Mogli bi i oni da se kopiraju na jednostrani/dvoslojni DVD ... kada bi takvi prazni DVD-i mogli da se kupe 😀 Postoje dvostrani/jednoslojni prazni DVD-i (9.4GB), no njihova cena je i dalje tolika da ti se vise isplati da kupis originalni DVD.

Nazad
Vrh Dno