Šta je novo?

DVD problem

DDejanNS

Slavan
Učlanjen(a)
04.02.2005
Poena
304
imam problem da pustim DVD Balasevic koji sam kupio na kiosku.Naime disk ima dva dela dokumentarni film i snimak koncerta. E dokumentarac pusta bez problema bilo koji plejer dok mi koncert ide bez zvuka. Deafult player za dvd mi je windows media player 10, a probao sam i real player,bs player, quick time, mv2 player, divx i svuda ista stvar dok mi crystal player dokumentarac pusta ok dok koncert zakuca. Instalirao sam i najsveziju verziju FFD show i razne starije i novije verzije raznih kodeka(divx,xvid,ffd...) i update-ovao WinMedia player i nista. os je winxp SP2 .
Prilicno mi ponestaje ideja pa molim za pomoc.
:wall:

hvala unapred

na dialup sam , potrajace skidanje... ali probacu i to ako ne skontam nista drugo
neko bezbolnije resenje?

Media Player Classic?

Mali, vrti sve živo, podešavaš po volji...

Da li si probao?

Probao sam i njega ali i dalje ista stvar
jedino ako treba neko posebno podesavanje

Poslednja izmena:
Da li ti inace normalno pusta filmove?!

ako zakucava samo na jednom disku, nekako bih rekao da je disk defektan, pa dzaba skidas playere, idi i probaj da ga zamenis...

i kod mene isti problem ,ali sam resio neznam ni ja kako ,nesto sam muhciuo oko regiona i restart i onda posle radi bez proble, ima li neki prgoram da namestim ono dvd region free?

dvd genie... ali ti je program tek pola posla...

sad si i mene zbunio?! sta ce mu?

btw jesi skontao da je izasao 1.02a, a kad se krene skidanje dobije se bajati 1.01a...

pa, kod mene par filmova jednostavno nije imalo zvuk, sve dok nisam ubacio AC3 Filter (bez obzira na podesavanja u ffdshow-u)... kad sam stavio AC3, sve je lepo proradilo...

inace, znam da je 1.02a skinut sa sajta... bilo je navodno nekih problema (tj. neki bug + pravni problemi, kako sam negde procitao)... medjutim, ja sam uspeo da u pravom trenutku skinem taj fajl i stavio sam ga na par kompova do sada, gde je sve proteklo u najboljem redu!

u svakom slucaju, evo uploadovao sam AC3 filter 1.02a:
http://rapidshare.de/files/10640103/AC3Filter102a.rar.html

Resio sam problem sa InterVideo WinDVD 4 koji sam dobio uz neki MSI proizvod.
Samo sam ga instalirao i restartovao i sada pusta i sa zvukom. ali na drugim plejerima i dalje po starom.
Nije mi sve to bas logicno al' ajde nek mu bude... :type:

@DDejanNS
Ne vidim sta ti tu nije logicno. :trust:
Zvuk na DVD-ima je uglavnom u DolbyDigital(AC3) i/ili DTS formatu za koji ti je potreban dekoder. Programi u kojima si pokusavao da pustis film nemaju dekoder i to je to.

poz.

Nisam bio video post pa sam pokusao sa WinDVD 4 pa sam uspeo i bez njega.

Skinuo sam ga ali ne znam da li da instaliram jer mi sada radi ok i bez njega.

Poslednja izmena:
Za PowerDVD/WinDVD ti ne treba, zato sto oni imaju svoje dekodere.

Nazad
Vrh Dno