Šta je novo?

dvd preporuka

Miroslav

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
739
ljudi pomozite... pojma nemam oko dvd plejera, trazio sam ovu sobu ali nista o dvd preporukama.

dakle sta uzeti, da bude region free, i recimo 16x ili moze 12x...

Pioneer 116s.Ja ga imam i radi mi savrseno.Jeste malo skuplji ali vredi svaki evro

Lite-On 16/48 obavezno...

Jos jedan glas za Liteon.

Pioneer ili Tosiba. Ubedljivo.
Zanimljivo da nije los ni LG-jev 16/48.

Toshiba ili Pijonir (sto ne znaci da ostali "nece raditi")

Pioneer 116,imam ga i savrseno radi.Pozdrav

Jos jedan glas za Pioneer, taj liteon je dobar pri grebovanju koliko znam, a sada da li je kvalitetan ko Pioneer...

Amon_Ra je napisao(la):
Jos jedan glas za Pioneer, taj liteon je dobar pri grebovanju koliko znam, a sada da li je kvalitetan ko Pioneer...
Nije, nesto je kvalitetniji. Ko nije probao ne moze da zna kakav je.

Gedza je napisao(la):
Nije, nesto je kvalitetniji. Ko nije probao ne moze da zna kakav je.

Onda nisi "probao" Toshibu.
LiteOn je ok, ali ipak nije u rangu gorepomenutog ili pak Pioneer-a.
A cisto subjektivno, LiteOn i LG su vrlo slicni. Za tehnicke detalje i pikanterije pitaj Baneta:D

Na svim testovima na netu koje sam video (a ima ih dosta) je Liteon LTD 163 proglasen za ubedljivo najbolji DVDROM, svi rezultati su mu odlicni i ispred konkurencije, a narocito DAE brzina koja je max 52x!!!!!!
Jedina mana mu je (koliko sam video iz iskustva ljudi) losije citanje ostecenih/losije snimljenih diskova (mada mislim da se to moze reci za vecinu DVD uredjaja).

Vince Carter je napisao(la):
Na svim testovima na netu koje sam video (a ima ih dosta) je Liteon LTD 163 proglasen za ubedljivo najbolji DVDROM, svi rezultati su mu odlicni i ispred konkurencije, a narocito DAE brzina koja je max 52x!!!!!!
Jedina mana mu je (koliko sam video iz iskustva ljudi) losije citanje ostecenih/losije snimljenih diskova (mada mislim da se to moze reci za vecinu DVD uredjaja).

Ovo vec ulazi u domen cepidlacenja:) al' ajde. U sustini, sta god da uzme covek nece da pogresi. Verovatno bi coveka zadovoljio i Nec-ov DvD:)
Toshiba su JEDINI drajvovi koji mogu da citaju sibchanel podatke. JEDINI, od svih citaca!!! I kvalitet im je vrhunski.

DAE kod LiteOn-a jeste max 52, ali kvalitet(greske, jiter, i ostalo) i nisu na tom nivou. Konkretno nema korekciju gresaka. Ne bavim se time, samo ukratko prenosim ono sto sam citao sa raznoraznih renomiranih sajtova.
Pioneer koji imam cita sve. Ali stigao je sa Nemackog trzista, i fizicki se razlikuje od raznih OEM-ova. Grebuje sa 42x na kraju(105SZ, 16/40).Jedino nije zgodan za pirateriju.

Koristio sam Pionir (oni stariji su bili boljeg kvaliteta nego ovi u zadnjih 8-9 meseci), Toshibu (zadnji koji sam imao je cini mi se bio 1502, valjda nisam pogresio oznaku, 16x/48x), Sony, LiteOn, LG itd. Govorim o mojoj praksi, a ne utiscima drugih ljudi. Od svega navedenog najbolji odnos cena/kvalitet/performanse imaju LiteOn i Sony (zbog vise nego povoljne cene).

JoeKuboj je napisao(la):
Jel valja uzeti Pioneer 117-LJ ?:p

ta 117-ica je isti uredjaj kao i 116 samo u crnoj boji (ako sam dobro informisan)

BokiPK je napisao(la):
Ovo vec ulazi u domen cepidlacenja:) al' ajde. U sustini, sta god da uzme covek nece da pogresi.

To stoji, svaki od njih pusta DVDove. :D

Toshiba su JEDINI drajvovi koji mogu da citaju sibchanel podatke. JEDINI, od svih citaca!!! I kvalitet im je vrhunski.

Subchannel data? Pa sta? Medjutim, neki noviji modeli Toshibe (sigurno 1502 a bilo je i price za 1602 ili 1612) imaju 'zakljucanu' brzinu grebovanja DVDova na 2x :(:(:( sto je vise nego bez veze, a na testu na CDRLabsu je covek dobio ocajan kvalitet audio grebovanja na 1612, a i inace mu je max brzina grebovanja samo ~30x.

DAE kod LiteOn-a jeste max 52, ali kvalitet(greske, jiter, i ostalo) i nisu na tom nivou.

Nisam ni na jednom forumu video da se bilo ko od korisnika zali na to, ali mozda je tako...

Pioneer koji imam cita sve. Ali stigao je sa Nemackog trzista, i fizicki se razlikuje od raznih OEM-ova. Grebuje sa 42x na kraju(105SZ, 16/40).Jedino nije zgodan za pirateriju.

Po opisu na CDRLabsu, Pioneer 106S ima brzinu audio grebovanja 16x, a 104S je imao 12x. Ne znam tacno za 105S, ali ga je ortak imao i bila je tu negde.

Inace, Pioneer kojeg sam imao je crkao posle ~8 meseci, a isto se desilo jos nekolicini ljudi koje poznajem, sve u svemu bar 7-8 Pioneera koji su 'crkli' na identican nacin (mislim na modele 104S i 105S) a na netu sam video jos gomilu slicnih postova (i za stare i za nove modele).

BokiPK je napisao(la):
................
DAE kod LiteOn-a jeste max 52, ali kvalitet(greske, jiter, i ostalo) i nisu na tom nivou. Konkretno nema korekciju gresaka. Ne bavim se time, samo ukratko prenosim ono sto sam citao sa raznoraznih renomiranih sajtova.
Pioneer koji imam cita sve. Ali stigao je sa Nemackog trzista, i fizicki se razlikuje od raznih OEM-ova. Grebuje sa 42x na kraju(105SZ, 16/40).Jedino nije zgodan za pirateriju...............

Boki, bez ljutnje ali mi se cini da pricas napamet (imam utisak da Lite-on nisi nikad probao). Pre svega kvalitet DAE kod Lite-On-a je vrhunski i bolji je nego kod Pioneer-a 116 koji sam imao pre njega. Sto se tice toga dal' cita sve, cita sve isto kao i pioneer. Doduse nisam bas ni stavljao cd-ove nadjene na ulici u njega (kao ni u pioneer) ali se po tom pitanju ponasaju slicno i cak imam vise poverenja u lite-on nego sto sam imao u pioneer, jednostavno deluje ubedljivije (mozda zbog brzine).

leksa je napisao(la):
Boki, bez ljutnje ali mi se cini da pricas napamet (imam utisak da Lite-on nisi nikad probao). Pre svega kvalitet DAE kod Lite-On-a je vrhunski i bolji je nego kod Pioneer-a 116 koji sam imao pre njega. Sto se tice toga dal' cita sve, cita sve isto kao i pioneer. Doduse nisam bas ni stavljao cd-ove nadjene na ulici u njega (kao ni u pioneer) ali se po tom pitanju ponasaju slicno i cak imam vise poverenja u lite-on nego sto sam imao u pioneer, jednostavno deluje ubedljivije (mozda zbog brzine).

Ne ljutim se. I ne pricam napamet.
Sto se tice DAE-a, ako se bas hvatate za to, sto veca vise brzina vise dovodi do gresaka. Sitnih, ali ucestvuju u ukupnom kvalitetu. Ako bas cepidlacimo.
Taj LiteOn postoji u dve verzije, LTD 163 i LTD 163 D. Jedan cita CD-TEXT a drugi ima JitterCorection. Obicnom smrtniku nista ne znaci. Itd, itd...
Nek uzme sta oce.

BokiPK je napisao(la):
Ne ljutim se. I ne pricam napamet.
Sto se tice DAE-a, ako se bas hvatate za to, sto veca vise brzina vise dovodi do gresaka. Sitnih, ali ucestvuju u ukupnom kvalitetu. Ako bas cepidlacimo.
Taj LiteOn postoji u dve verzije, LTD 163 i LTD 163 D. Jedan cita CD-TEXT a drugi ima JitterCorection. Obicnom smrtniku nista ne znaci. Itd, itd...
Nek uzme sta oce.

Jednostavno receno, jesi li ti imao lite-on u rukama i probao to sve ili pricas teoretski. To 'veca brzina-vece greske' zvuci samo kao suva teorija. Kazem ti opet, sto se tice kvaliteta grebovanja lite-on je savrsen. Kako su to izveli sa tolikom brzinom zaista ne znam niti me mnogo zanima. Nema govora o jitter-u, puckanjima, preskakanjima u pesmama i ostalim smetnjama koje se mogu javiti, znaci, ne postoje te sitne greske o kojima pricas. Bas sto se tice tog kvaliteta grebovanja pioneer 116 se pokazao gotovo jadno kada je sa vecinom cd-ova i 16x max brzinom izbacivao kvalitet 5-7 sa nero cdspeed-om, odnosno cujnim greskama u pesmama pri direktnom grabovanju u wav (da se neko ne uhvati kako je cdspeed nepouzdan i sl.). Meni je prilicno znacajan kvalitet grebovanja posto puno rezem muziku (klasicne audio cd-ove, ne mp3) i obratio sam paznju na to. Sa moje tacke gledista pioneer je bio promasaj. U Svemu ostalom su vrlo slicni osim sto je lite-on osetno brzi. Dakle kome nije bitno grebovanje muzike nece mnogo pogresiti ni sa jednim od navedenih dvd-romova.

Ja sam sa pioneer-om 116 grebovao na 1000 i 1000 pesama i ni jednom nisam imao nikakav problem. Inace grebujem u wav sa Windac 1.53.

leksa je napisao(la):
Jednostavno receno, jesi li ti imao lite-on u rukama i probao to sve ili pricas teoretski.

O da, jesam. I DVD i CD-ROM( Njihov CD-ROM 52x mi se veoma svidja). I mogu da kazem i ponesto o njegovoj trajnosti. Prvi primerk LiteOn-a mi je proso kroz ruke jos pre skoro dve godine. Svercovao ih jedan moj prijatelj iz Nemacke kad ovde jos niko nije ni cuo za njih!
U firmi koristimo 12x model. Godinu ipo dana. Dvaput ciscen, jednom stelovan. Odredjeni primerci su radili super, drugi zezali(ovde u Nisu). Kao i kod bilo kog drugog proizvodjaca. Nema sustog pravila ponasanja.

Bolje pitanje bi mozda bilo sta ne uzeti!!!
Izbegavati:
- Affrey, BTC, Creative(loshi)
- NEC, Samsung (problematicni)
- ASUS (skup, ima problema);

Ekonomski gledano za normalnu upotrebu, preporuka:
- Sony, Toshiba, LG, pa i LiteOn:)
- Pioneer, (samo sto je malo skuplji).

Btw, 117LJ nije ofarbani 116. Vise po po specifikacijama odgovara 106-ci(ili cak 115-ci). A vizuelno lici na Toshibu.

BokiPK je napisao(la):
Bolje pitanje bi mozda bilo sta ne uzeti!!!
Izbegavati:
- Affrey, BTC, Creative(loshi)
- NEC, Samsung (problematicni)
- ASUS (skup, ima problema);
[/b]

ASUS 16/48 imam trenutno, i ne znam na koje probleme mislis? Sve u svemu nije nista specijalno i ne vredi tih para.
Takodje me zanima zasto kazes da je NEC problematican (nisam ga video na delu)? I da li neko zna da li NEC 16/48 normalno cita overburnovane cdove?

Ekonomski gledano za normalnu upotrebu, preporuka:
- Sony, Toshiba, LG, pa i LiteOn:)
- Pioneer, (samo sto je malo skuplji).

Pioneer takodje po meni ne vredi tih para, a LG ima jednu (za mene) veliku manu (probao sam dva primerka): 'pune' cdove (~700MB sto je otprilike vecina divxova) cita znatno sporije, otprilike 32x maksimalno umesto 48x (verovatno pocne da cita disk dok ga jos nije dovoljno 'zavrteo'), a to ume jako da smeta, i zbog sporijeg kopiranja fajlova, a i zbog prakticno nemoguceg on-the-fly kopiranja najvecim brzinama. :(

O problemima sa Asusom ranije je pisao Bane. I po nekim forumima sam video zalbe.
Nec lose(!!) cita pojedine diskove. Provereno na vise primeraka i serija. Muci se, cak i nece da procita disk. Nisam ga probao sa o-b diskovima, dovoljno me razocarao.
LG me prijatno iznenadio u radu. E, i tu ima par caka, neki su GDR drugi DRD(ili tako nesto). Pa koji se zalomi. Konkretno, ovi koje sam maltretirao su GDR. Nisu bas za DAE, ali za home-usera zadovoljavajuci.

Ako mogu i ja da se ubacim u celu pricu o Titovim Pioneer-ima etc...Elem,u konfiguraciji sada imam i Pioneer-ov 116/2 DVD,pa me interesuje posto sam krajnje neinformisan o ovoj problematici, da li oznaka /2 kod mog modela znaci da je zonski zakljucan (ako jeste kako ga otkljucati) i gde se snabdevate DVD izdanjima (kupovina,iznajmljivanje).I kada ce vec jednom biti objavljena BTTF trilogy?!boom

Cini mi se da su oni svi otkljucani, u suprotnom imas prost programcic koji te reshava tih briga. U blokovima ima par glubova sa pristojnom kolekciom DVD ozdanja - tu pre svega mislim na onaj u blizini Piramide kod komsijskog nam 44-og bloka. Imaju prilicno filmova i treba da se ostavi depozit od 50 nemaca...

Amon_Ra je napisao(la):
Cini mi se da su oni svi otkljucani, u suprotnom imas prost programcic koji te reshava tih briga. U blokovima ima par glubova sa pristojnom kolekciom DVD ozdanja - tu pre svega mislim na onaj u blizini Piramide kod komsijskog nam 44-og bloka. Imaju prilicno filmova i treba da se ostavi depozit od 50 nemaca...

Pa ko jos koristi nemce? I, koliko je iznajmljivanje?

jel ima negde dvd klub gde ne mroa da se ostavi neki depozit? 25€ je ipak puno...

U Žabcu ti je 900 din uclanjenje za DVD a bez toga ti je depozit 20E.

I kod mene (29.Novembar,kod Ktitora) dripci trazhe 25E kao depozit.Pojma nisam imao da su tako nepoverljivi prema DVD korisnicima:) Josh mi uzeshe i 200 dindzhi za chlanarinu.Uzhas!!.Al kad sam ogledao prvi DVD film,najezhio sam se od miline,i shvatio da u stvari iznajmljivanje DVD-a uopshte nije skupo spram kvaliteta koji dobijash.Naravno,ako je kopija kvalitetna,a ne neko kinesko djubre.
Viva DVD!!!!

Vrh Dno