Šta je novo?

DVD pisac

vladojko

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
19
Dobar dan,

Ima li ko iskustva sa ovim novim DVD pisacima?
Ima dva tri interesantna modela, cenovni rang je prihvatljiv (200-220 eura)...

Nec ND-1300 - 200 kinti
Pioneer DVD-106D - 220
Teac DV-W50D - 220 takodje

Svi uredjaji podrzavaju + i - standarde, rezu na 4x... Koristi li ko ove igrackice kod nas? Iskustva i preporuke? Onu boraniju koja pise samo na + ili - ne bih uzimao, nije vredno razlike u ceni, ima ih cak i za 130 eura kod
www.snogard.de

Imas tu i Pioneer-a 105 za 170-tak.Razmisljao sam se da ga uzmem,ali cu
ipak sacekati brze i jeftinije rezace.....

nekoliko zapazanja... sad gledam cene na newsu. U Microsistems cenovniku stoji:

DVD-RW TEAC DV-W50E, 4x/2x DVD-R/RW, 2MB, w/Software 225,00 !!!

a na tom snogardu:

DV-W50E 4xDVD-R, 2xDVD-RW, 16xCDR, 8xCDRW, bulk 144,90 €

zapazite da disk nije onaj combo +- vec samo -

zatim kod jednog drugog vidim:

Pioneer DVR-A05; full - 179e
Toshiba SD-R5002; full -164e

i tako dalje, i tako dalje...

ps. pojma nemam nista u vezi ovoga, samo sam copy/pejtovo cene sa newsa, nemojte me odmah flejmovati :)

Od toga što si napisao kod nas nema ničega ili ima u tragovima, ali ako treba da se glasa na osnovu dosadašnjih iskustava - NEC. Ja sam imao na testu ND-1100 (koji je samo +) koji se savršeno ponašao i koji je za Pioneer 105 zakon.

supernova je napisao(la):
Od toga što si napisao kod nas nema ničega ili ima u tragovima, ali ako treba da se glasa na osnovu dosadašnjih iskustava - NEC. Ja sam imao na testu ND-1100 (koji je samo +) koji se savršeno ponašao i koji je za Pioneer 105 zakon.
Reci mi kako se pokazao Pioneer 105.Njega ima trenutno u ponudi.
Mislim da je i cena za sada korektna.Koja je cena Nec-a?

Taj snogard je kod Kelna, dakle blize tromedje Nemacka-Belgija-Holandija
Ubedljivo najjeftinija prodavnica u siroj okolini. Ja sam sada u elgiji, i svi ljudi koje znam idu kolima 150-200 km da kupuju tamo hardver, jer se dobrano isplati.

Kad sam prvi put isao tamo pre neke 2-3 godine, imao sam isti osecaj kao da kupujem kod nas (tada je u Beogradu bio zakon BlueWave, ne znam da li su jos zivi): Platis u DM, a dobijes hardver u plasticnoj kesici :))

Hvala na savetima, i ja sam citajuci clanke na netu dosao do zakljucka da je Nec verovatno najbolji izbor

Procitao sam brdo tekstova o DVD + i - na temu kako radi, za i protiv... i nije mi i dalje jedna stvar jasna: da li postoji razlika u medijima, pa za + standard treba DVD+R a za - DVD-R? Ja kod nas vidjam u ponudi samo DVD-R medije...

Ima i + medija, ali manje i nesto su skuplji.

vladojko je napisao(la):
Kad sam prvi put isao tamo pre neke 2-3 godine, imao sam isti osecaj kao da kupujem kod nas (tada je u Beogradu bio zakon BlueWave, ne znam da li su jos zivi): Platis u DM, a dobijes hardver u plasticnoj kesici :))

I ja sam kod BW "davne" 1998 uzeo par masina....

Uglavnom, Blue Wave -ovic su davno prestali da rade. Sada se valjda bave nekom "edukacijom".... :)

Nije ni meni jasno koja je onda razlika izmedju + i - ? ako su istog kapaciteta i chitaju ga svi DVDromovi, shta je onda problem uzeti samo - za povoljne pare ?

Moj kompjuterski LG DVD cita dvd-r ali ne i +r. To sa - i + je prava papazjanija i borba oko standarda.

Ashley je napisao(la):
Dakle, da li je za svaki od standarda potreban odgovarajuci medij ili ne?

Da, za svaki standard ti je potreban odgovarajuci medijum.

Ako mozes nadji NEC 1300A, REZE + i - standard. I odlican je. Slican Sony-ju DRU510 samo sto kosta mnogo manje :D

Sta mislite kada ce brzina pisanja dostici 16x ?

16x ti dodje brzina kao 144x na obicnom cd-u :) neka dodje i do 8x, ja bi bio prezadovoljan, ipak se radi o skoro 5gb podataka na jednom disku

Pa koliko je vremena sada sa 4x potrebno da se disk napuni?

Kada smo vec kod DVD przilica; da li negde kod nas (SCG) ima praznih diskova od 9,4 GB i ako ih ima koja im je cena?

Ima dvostranih. Za cenu nisam siguran. Dvoslojnih, naravno, nece biti....

Rasa je napisao(la):
...
Reci mi kako se pokazao Pioneer 105.Njega ima trenutno u ponudi.
Mislim da je i cena za sada korektna.Koja je cena Nec-a?

Pioneer se prilično loše pokazao na testu - jako je bagovit i uspeo je da mi skuca par puta savršeno stabilnu mašinu, što nijednom parčetu hardvera nije uspelo za 6 meseci koliko imam novi PC. Generalno završava posao, ali samo ako imaš puno strpljenja i vremena. Ako ne, sačekaj još malo pa ćemo videti šta će se dešavati na tržištu.

supernova je napisao(la):
...

Pioneer se prilično loše pokazao na testu - jako je bagovit i uspeo je da mi skuca par puta savršeno stabilnu mašinu, što nijednom parčetu hardvera nije uspelo za 6 meseci koliko imam novi PC. Generalno završava posao, ali samo ako imaš puno strpljenja i vremena. Ako ne, sačekaj još malo pa ćemo videti šta će se dešavati na tržištu.

Meni bome Pioneer radi vec oko pola godine, i nikakvih problema nikad nisam imao. Po meni je sad on najbolja kupovina jer na jesen izlazi 106 (a-06) pa rasprodaju magacine i cena je niska. Inace novi model ce podryavati i + o -.

Nazad
Vrh Dno