Šta je novo?

DVD Kamkorder 350-450e?

• Začetnik teme Začetnik teme grozda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Sta je best buy u toj klasi, i na sta obratriti paznju kod kupovine?

Traži neku sa 3 CCD čipa, ako može i sa optičkom stabilizacijom slike (mada je pod znakom pitanja da li se i ovo drugo može dobiti za te pare)...

Trenutno su interesantni Panasonici GS-180 i novija i skuplja NV-GS 230...

Drugara interesuje iskljucivo DVD.

Ne interesuje ga nikakva montaza, racunar ima al kao da ga nema (slab racunar i jos slabije iskustvo).
Prebacivanja sa kasetica ne dolaze u obzir i kako ima DVD plejer interesuje ga bas sa DVD diskovima.

Hvala driveru za link.

Poslednja izmena:
Nema razlike...razlika je samo medij na koji se snima < koliko sam ja upoznat, a nisam dobro upoznat sa tematikom.

Poslednja izmena:
E da se i ja malo umesam ovde da ne otvaram novi...sta je bolje uzeti,sa hd ili dvd ili mini dvd.Znaci ovo sve pricam napamet prilicno sam duduk za ovo.Treba mi znaci preporuka za neki,generalno gledano,best by.Cena do oko 500e.

Najbolje je miniDV i najbolje je 3CCD, a u toj klasi para GS320..

ako nije frka da pojasnish zashto miniDV?
razlika u kvalitetu slike or what?

i koliko je cimanje (chitaj: shta je sve potrebno) da bi snimljeni materijal posle prebacio na rachunar...

i opet... to nocno snimanje... da li se oseca razlika u nocnom snimanju medju kamerama koje su po cenama u istoj klasi?

Hvala

ako nije frka da pojasnish zashto miniDV?
razlika u kvalitetu slike or what?

i koliko je cimanje (chitaj: shta je sve potrebno) da bi snimljeni materijal posle prebacio na rachunar...

i opet... to nocno snimanje... da li se oseca razlika u nocnom snimanju medju kamerama koje su po cenama u istoj klasi?

Hvala

Dobre strane miniDV "formata" su najkvalitetniji video zapis od svih nabrojanih (najmanja kompresija snimka) i jeftine trake na kojima možeš dugo čuvati originalni snimak...
Loša strana je najduže vreme pripreme/prebacivanja na DVD disk od svih ostalih nabrojanih formata (snimak treba prvo prebaciti na komp, izmontirati (po želji, ne mora se) pa ga komprimovati u mpeg2, napraviti menije i tek onda narezati na disk...). No, posao dosta olakšavaju "all in one" program koji to sve rade u par poteza...
Kod DVD kamera, recimo, samo treba da izvadiš disk (finalizuješ ga i kameri pre toga), ubaciš ga u plejer i gledaš. Kod hard disk kamera već malo sporije - prebaciš na komp, narežeš na disk i gledaš - no, opet brže nego kod miniDV-a.

Dakle, miniDV format je za one koji žele (imaju vremena) da čačkaju oko toga i izvuku najbolji kvalitet...

Odgovor na poslednje pitanje: ne, ili bar ne mnogo...

Poslednja izmena:
DVD diskovi se ne moraju finalizirati u kameri, to je samo mit...
Ja koristim DVD kamkorder i nikad nisam ni jedan disk finalizirao...
Samo treba znati koje programe koristiti za skidanje, na kucnim DVD playerima moze biti druga prica, zaista...

poqshavao sam da iskopam neki link sa foruma o prebacivanju fajlova sa kamere na HDD ali nisam nishta nashao...

ako nije frka da mi malo nacrtate :S:

treba mi znachi kamera i kablovi koje kachim na grafichq kartu koja mora da ima neq specijalan ulaz or what?
neki program koji ce da konvertuje sve to (program cu vec da izgooglam neki...)
i to je to? 😵

i koliko prostora mi treba na hardu za recimo sat vremena video snimka?

(***a... bash sam duduk... al ono... ko pita - ne skita 😀 )

Neka ovo moderatori prebace u zasebnu temu, kada već sheeoomeeoo (izgleda) ne zna da koristi search...

Milion puta je već o tome pisano: kupiš fire wire karticu (kabl dobijaš sa njom, sve zajedno košta desetak evrića), ubaciš je u komp, zatim spojiš kamericu i karticu kablom, a za prebacivanje koristiš programčić WinDV. Sat tako prebačenog snimka ti je 13 GB itd. itd...

Imka li preporuke za kameru DVD ili HDD do 800 eura, prijatelj se premisljao, premisljao ... i stigosmo do 800 eura a da ne dolazi u obzir MiniDV. Ja mu kazem da je vecina za ovaj format iz vise razloga ali je on resio da uzme "kvalitetan" DVD ili HDD ... ima li jos neke preporuke.

Nazad
Vrh Dno