Šta je novo?

dvd i graficka kartica

• Začetnik teme Začetnik teme mmv
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mmv

Čuven
Učlanjen(a)
06.06.2004
Poena
619
kolika je minimalna grafika potrebna za pokretanje dvd filma ! govorim da procesor, memorija, i ploca imaju zadovoljavajuce uslove !

Ako imaš hardverski dekoder u obliku PCI kartice, radiće i na P1 166 MHz. Ako nemaš, nešto na 500 MHz, 64MB RAM i grafička kartica sa obaveznim hardverskim overlay surfaceom će raditi posao.

Ja mislim (a misliti i .......) da je dovoljan i P2 400 sa nekom gfx karticom 32 mb sasvim dovoljno ako ne mozda cak i od 16mb....

h

to je integrisana ploca ASUS tusi-m sa nekom sis karticom integrisanom, radi na 1200 mhz, celeron, i 256 sdram-a, ali nece da tera dvd vec secka. ploca nema agp slot sto znaci da predpostavljam da bi mi neka kartica koja se kaci na pci, vrsila posao, pa ako neko ima, neka pomogne ako je voljan, placam po dogovoru !

Koji sis imas xp?
Ako jeste probaj prvo da ga ojadis maksimalno jer koristis sherovan RAM
Vidi u BIOS-u kolko si odvoijo RAM-a za graf kartu!
Mozda (al slabe sanse) bi to radilo malo brze pod 98SE

meni je DVD isao bez problema na
K5 na 500 i 64 SDRAM-a na nekoj gadno integrisanoj ploci, mislim da je bio SIS u pitanju
sa svojom vec "legendarnom" inegrisanom karticom 630 ili tako nesto
Sistem je bio 98SE

naravno Divx sam gledao iz dosa uz pomoc quickviewpro
dok u win-u nije bilo smisla pokretati Divx
a tvoja masina je mnogo jaca od te moje
stavi u bios-u karticu na 32 mb
ili probaj da inastaliras svez windows mozda se on malo zaglupio

@mmv
a taj DVD kojim pustas filmove, da li znas na kakav je IDE kabal vezan (40 ili 80 pin)?

E posto se vec godinama bavim problematikom dvd-a na ovaj ili onaj nacin imam par proverenih saveta(provereno rade na cel. 366 sa 96mb rama i matroxom 4mb ili 8mb pci)

1. Ako je u pitanju win98 bitno je da bude ukljucen dma za dvd rom.
2. Treba instalirati neki sto manje zahtevniji program (power dvd recimo verzija 3 ili cak i 4,nikako WinDvd koji je vrlo zahtevan),doduse ti imas prilicno ok masinu za gledanje dvd ali sve jedno probaj nista te ne kosta.
3. Ako imas Win XP i plocu sa sis cipsetom probaj sa instalacijom nekog novijeg sis ide drajvera mozda i to pomogne!
4. Probaj da dvd-rom stavis na posebnu granu.

Eto to ti je par saveta od mene.Znam da nisam izmislio toplu vodu 😀 ali probaj nemas nista da izgubis.Javi da znamo sta se desava!

POZDRAV

Kao sto je serb napisao,svaki Matrox sa 4MB i vise,TNT pa navise od Nvidie,Vodoo2&3... ce zavrsiti posao.trenutno imam konfiguraciju sa VIA KLE cipsetom koja nema AGP slot i poseduje neku Trident integrisanu graficku koja je jako slaba i sheruje maximalno 8 MB od sistemske memorije ali radi i divx i dvd u kombinaciji Mediaplayer clasic i FFshow pod XP-om sa 128 MB RAM-a.Znaci igraj se malo sa kodecima i plejerima i mora da radi.

pozdrav

Nazad
Vrh Dno