Šta je novo?

DVD-evi uz domace casopise, divljaci???

Posetioci

Odgledao sam samo P3 i pre nego sto nastavite sa čitanjem uzmite u obzir sledeće:
na DVD su prikačena samo 2 "prednja" zvučnika: FL i FR, tako da nisam bio u mogćnosti da "testiram" 5.1 kvalitet zvuka.
Poče ću od pakovanja.
Pakovanje je lepo odrađeno (kao da je original :d) sa sve ultra-kratkim opisima sva 3 filma.
Prva 2 filma su smeštena na 1 DVD dok je poslednji nastavak sam na drugom DVD-u.
Po ubacivanju II diska docekala me je reklama (za M2 ili tako nešto). Vesto sam je izbego pritiskom na "Menu" taster na daljincu pa izborom "Startuj Film" opcije, (stara fora, verujem da je većina vas znala) tako da koliko traju reklame pre filma ne znam. :)
Vec na pocetku filma da se primetiti da je "sound" kvalitetan. Imao sam izuzetno lepu Stereo "sliku" i ako su zvučnici udaljeni jedan od drugog jedva 1m.
Nisam primetio ni jedan detalj da mogu reci da je u pitanju konvertovani DiVX. (kockice i sl.)
"Posetioci osvajaju Ameriku" (3-ći deo [na II disku:d])traje 90min sa sve "odjavnim špicama" dok je sam film duzine ~85min. Sve u svemu, misljenja sam da "paket" vredi 399 Din, pogotovo ako neko nije odgledao III deo kao što je bio slucaj sa mnom.

Andjeli2 na DvD sto od skoro ima da se kupe, vredi li kopija nesto.

Ja sam uzeo Andjele 2 juce na kiosku i mogu samo da kazem svaka cast za kvalitet slike,i uopste za sadrzaj dvd-a.Stavljene su slike,trejleri i filmic o snimanju filma koji je super odradjen!!!

Odlicni su Anjdeli 2, disk je nekih 6.2 giga, ali slika je stvarno odlicna, znaci najbolja do sad, jos plus ima snimanje filma, sto traje nekih pola sata, reklame, intervjui, stvarno odlican DVD!!

Slika kod Anđela 2 je uglavnom ok, ali na momente (jedno 5-6x) slika je kao kad mobilni telefon radi blizu monitora! I to je prvi film iz Pink Digital Systema koji ima zastitu! Pa neka im je sa srecom :d
Da li je neko uzeo film variola Vera...ja sam probao dve original kopije i ni jednu nisam mogao da pročitam na necu 3500ag!! :mad:

Poslednja izmena:
Scorpio(DDMF)! je napisao(la):
Sorry na Ot-u, ali da li neko zna gde mogu da se nadju Duskovi crtaci sa RTS sinhronizacijom (bilo koji medij)?
POZ:wave:

Е ово и ја гањам дуго времена. Па се и сам придружујем овом питању.

Што је најзанимљивије више ни на РТС не пуштају ниједан цртани из "оног периода"? Плашим се да им није то пропало?

Штета, све што је ново урађено поводом синхронизације на српски је благи ужас, да не кажем потпуна катастрофа...

geiger je napisao(la):
Slika kod Anđela 2 je uglavnom ok, ali na momente (jedno 5-6x) slika je kao kad mobilni telefon radi blizu monitora! I to je prvi film iz Pink Digital Systema koji ima zastitu! Pa neka im je sa srecom :d
Da li je neko uzeo film variola Vera...ja sam probao dve original kopije i ni jednu nisam mogao da pročitam na necu 3500ag!! :mad:
Ta zastita ce sigurno da im mnogo pomogne od piraterije :d :d

mmilovan je napisao(la):
Што је најзанимљивије више ни на РТС не пуштају ниједан цртани из "оног периода"? Плашим се да им није то пропало?
Svi ti crtaći su im se nalazili u zgradi u Takovskoj koja je roknuta za vreme bombardovanja :(

Pa ne mogu da verujem da su samo tu cuvali sve trake.

Andjeli 2 ?!?! Mislite na Mi nismo andjeli 2 ? Izasao originalni DVD? Gde?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Ako je izasao, cudi me da je tako brzo. Ipak, jos se ni u bioskopu "nije 'oladio".

KizaTheDeath je napisao(la):
Andjeli 2 ?!?! Mislite na Mi nismo andjeli 2 ? Izasao originalni DVD? Gde?

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Ako je izasao, cudi me da je tako brzo. Ipak, jos se ni u bioskopu "nije 'oladio".

Nisam ih gledao, jer me ne interesuju. Ali ako tebe zanima, video sam danas u Knez Mihailovoj kod ulicnih kolportera. Original = 250 dindzi! Ili 290, nisam vise siguran...

Izvinjavam se nadovezujuci se na moje prethodno pitanje, jer nisam video da je vec odgovoreno na njega.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Svi ti crtaći su im se nalazili u zgradi u Takovskoj koja je roknuta za vreme bombardovanja :(
Kasnije su demantovali tu vest na forumu RTS-a i navodno dosta je sacuvano ali su problem prava za prikazivanje istih... ja se nadam da to stvarno nije unisteno, shteta je neprocenjiva u tom slucaju.

andjelkoyu je napisao(la):
Kasnije su demantovali tu vest na forumu RTS-a i navodno dosta je sacuvano ali su problem prava za prikazivanje istih... ja se nadam da to stvarno nije unisteno, shteta je neprocenjiva u tom slucaju.

Pa ni ovo ne mogu da progutam, mislim da je ipak nesto drugo u pitanju.

Ali zato ima novca za one glupe Spanske, Brazilske
Meksicke i druge serije za ispiranje mozga ljudima. :mad:

Tek sada vidim da je tema iz 2003 godine, pa zar do sada nisu mogli
da skupe neku kintu da obnove prava za prikazivanje.
Pa i Tijanic je rastao uz te crtane filmove :D

I jel zna sad neko tacno da kaze koja je cena Andjela 2??? Ja ih nigde ovde ne mogu naci!!!

Ovo ce verovatno biti DVD sa najvise reklama.Vec mi se :wc: od njih.
Valjda nece biti one: "Ove nedelje je prodato 10000 kopija."

Poslednja izmena:
Misliš reklama na samom DVD-u? Postoji ceo podmeni sa reklamama sponzora, ali na svu sreću, ne moraš uopšte da ih gledaš. Sam DVD je odrađen fantastično, baš ima mnogo dodatnog sadržaja. 5.1 miks je prilično dobar, a slika je odlična.

Ako vam se iole svideo film, vredi uzeti DVD.

Ja sam danas uzeo film Juznjacka uteha (Southern comfort), jurio sam taj film vec duze vreme i prijatno se iznenadio kad sam ga spazio na trafici.

Ko ne zna o cemu je rec, po meni, jedan od najboljih filmova svih vremena, rezija Walter Hill, muzika Ry Cooder, post vijetnamska paranoja.

Film je uz caposis NEON i kosta 280 din. Film je iz 1981 godine tako da i nije neki snimak, a i format je nekako cudan 2.35:1.

Ali film vredi cheers

Southern comfort je stvarno dobar film, ali jedno gresis, nema veze sa
post vijetnamskom paranojm. Sve se dogadja na vezbi vojnih
obveznika Nacionalne garde, a sam naslov vec kaze gde. U zemlji Red Necks-a.
Steta sto kopija nije najbolja.

Ajd kad kazes, ali men vise podseca na takodjer legendarni film "Oslobadjanje",
a mozda i gresim.

Mislim da bi bilo super kad bi negde neko napravio na webu spisak dvd izdanja koja se dobijaju uz domaće novine sa kratkim opisom kvaliteta snimka istog (i eventualno nivoom napaćenosti reklama) iz iskustva onog ko je već kupio. Bilo bi super da postoji neka centralna stranica negde sa tim informacijama. Istina da te filmove plaćamo 200-300 dinara, ali za SKRNAV snimak i 20 dinara je mnogo. Zaista nema smisla što izdavači prebacuju sa VHSa, trpaju gomilu reklama koje nemogu da se preskoče, a nestavljaju ništa od dodataka. Moje je mišljenje da bolje da je disk i skuplji ali da minimum, dakle ponavljam MINIMUM, bude KVALITETAN snimak, makar i bez dodataka. Stvarno mi je žao kad dam 300 din za dvd , pustim ga kući, a on mutan i skrnaviji od TVa. Prevara. Da ne komentarišem trpanje VHS crtanih kao dodatak (koje neželim da imam) !?.

Evo mog primera:
- Amelija Pulen (DL disk - kvalitet snimka fanomenalan - pohvala, info o događaju u BG iz januara (zastareli sadržaj!!), + crtani koji neželim).
- Varljivo leto 68 (Snimak odličan s obzirom da je stari film - pohvala, Reklame 10 minuta!! bez preskakanja - bruka)
- Pulp Fiction (imam divx koji je manje mutan)

Za sad većina izdanja ima bruka mane -- da to su BRUKA MANE, počevši od skrn snimaka, preko skrn menija, skrn reklama, do skrn "extra" sadržaja.

Ja mogu ponesto da napisem (pisem samo sto mislim da treba naglasiti):

- "Spartanac", OK snimak, BEZ reklama, SL DVD, ali zvuk je samo 2.0

- slicna stvar i za "2 sata kvalitetnog TV programa", s tom razlikom sto ima 10 min reklama za Andjele2 koji se ne preskacu.

Politikina izdanja izbegavajte, ja sam uzeo "Smrt na Nilu", veoma los snimak, crtani iza filma prebacen sa VHS-a.

Nazad
Vrh Dno