Šta je novo?

DVD editing pitanje i pomoc potrebna

BubaJez

Čuven
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
609
Dakle, potreban mi je savet, koji software da upotrebim za editovanje DVD filma, tj. treba da iz filma izvucem insert koji cu kasnije da reprodukujem u okviru neke prezentacije. NPR. izvucem scenu od 30 sekundi, sacuvam je kao .avi fajl itd....
Jako mi je hitno, pa ako nekao zna unapred hvala. :type:

da li se radi o snimku sa digitalne kamere. Lepo uzmes pinnacle studio prebacis uz pomoc firewire na komp i onda mozes da seckas kako hoces.

Ako se pak radi o snimku sa vhs-a, kad prebacis na komp materijal imas puno programa za seckanje. Recimo ako prebacis u mpeg onda imas fin programcic mpeg2cut2(besplatan) i onda mozes da seckas kako hoces. Ako i snimak sa vhs prebacis preko fiewire onda ga uradi kao sto sam ti na pocetku rekao.

Znaci

Pinnacle studio plus 9.3- za prebacivanje materijala sa digitalne kamere na komp

mpeg2cut2- za seckanje mpeg2 fajlova http://www.videohelp.com/tools?tool=Mpg2Cut2

za authoring za dvd- Tmpgenc dvd author ili Ulead movie factory-veoma jednostavni za rad

Za prebacivanje u divx- virtual dub ili dr.divx

pozdrav

Pozdrav, Hvala na odgovoru, ali....
radi se o tome da hocu npr. da isecem scenu iz Saving Private Ryan.
I sada uzeo sam DVD SHrink prebacio na hard i sa XP Cuter-om isekao scenu; prebacio extenziju u .mpg i radi, ali.... Uvek neko alii :S:

Nemam sub - titl na srpskom.... i to mi ne radi posao....

Sad pomozi prijatelju moj cackam net satima ali nemam pojma sta da radim, da li da skidam sa DivX-a ili da ostanem na DVD-ju i kako sa subtitlom da manipulisem????? :wall: :wall: :wall:

Za manipulaciju sa titlom koristi Subtitle Workshop.

postoji i plugin za Wirtual du koji utiskuje sub-ove u sliku... pa sve zajednou koji god format hoces!!!

kazi covece - koji je to plug-in :):):)
pa da kao covek radim. Jer sada prebacujem ceo DVD u DivX sa Fair Use -om dobijam nalepljen titl, pa sa Avi Sppliterom isecem scenu, ali to je 'seljacka' varijanta. Zar ne? No to je jedino sto sam uspeo da namestim da mi radi. Dakle, jos uvek trazim 'kulturniji' nacin.
Pozdrav

BubaJez je napisao(la):
kazi covece - koji je to plug-in :):):)
pa da kao covek radim. Jer sada prebacujem ceo DVD u DivX sa Fair Use -om dobijam nalepljen titl, pa sa Avi Sppliterom isecem scenu, ali to je 'seljacka' varijanta. Zar ne? No to je jedino sto sam uspeo da namestim da mi radi. Dakle, jos uvek trazim 'kulturniji' nacin.
Pozdrav
Ako scena nije dugačka, najlakše je da sam titluješ film recimo u Vegasu...

subtitler za vdub koristi .ssa subtitle, znaci treba nekako izvuci subtitle i konvertovati u odgovarajuci oblik (subrip - mislim da ima u 'save as' da se izabere .ssa).
Ili (nisam licno probao) cini mi se da mozes da izvedes to sa vobsub-om. Negde sam procitao da posle instalacije, cekiras nesto kao 'force load' ili sl. pa se vobsub postavi kao DS filter i u vdub-u imas titl nalepljen na sliku. U podesavanjima vobsub-a biras titl i obrati paznju, .vob fajlove otvara samo vdub-mod. Unapred se izvinjavam ako ovo sa vobsub-om ne upali, kao sto rekoh, nisam licno probao.

Sad se setih, ovo sa vobsub-om pali kod tmpegenc, kod vdub-a mozda ne ide zato sto on koristi VFW (Video For Windows) filtere, a ne DS (direct show)? Hmm, bolje da nista ne pisem dok ne proverim... pozdrav!!

Pozdrav, Hvala na odgovoru, ali....
radi se o tome da hocu npr. da isecem scenu iz Saving Private Ryan.
I sada uzeo sam DVD SHrink prebacio na hard i sa XP Cuter-om isekao scenu; prebacio extenziju u .mpg i radi, ali.... Uvek neko alii

@BubaJez
Kad si već koristio Shrink mogao si i iz njega da isečeš potrebnu scenu.

Re-author, pa zatim izabereš samo film i prebaciš u "DVD Compilation" (prozor levo).
Zatim klikneš na ikonu "set start/end frames" (ikona sa dve strelice) i izabereš deo filma filma koji te interesuje.
Zatim "backup" i ćeš dobiti DVD sa scenom koja te zanima.

Ovako možeš sastaviti i više scena iz više filmova i dobiti DVD.

Ovo ti je lakše od sečenja VOB falja i pravljenja mpg2 ili mpeg4 falja sa korektnim "aspect ratiom"

@Dart
Nije sve bas tako.... Procitaj pazljivo pitanje.... Subtitlovi su odvojen streem i ne moze iz Shrinka da se isece insert sa sub-om Zbog toga i ovaj tread

Vrh Dno