Šta je novo?

DVD -> Divx

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Ljudi, nikad ovo nisam radio... sad mi je pao u ruke film koji bi voleo da sacuvam. Pregledao sam sve sto sam o tome uspeo da nadjem ovde, citao sam i uputstva sa doom9, i opet nista ne znam.
Sta mi treba od softvera?
Koji kodek?
Sta se radi, koji je algoritam?
Pretpostavljam da softver radi sve sam, i da intuitivan...

Objasnite mi u pet recenica, cisto da shvatim proceduru, molim vas?

skini DrDivx i uzivaj pritisnes tri dugmica odaberes kvalitet ili velicinu izlaznog fajla i uzivaj. ako nikad nisi radio tako nesto, a vremeno ces mozda hteti, podesavanja nestandardnih kvaliteta i slicno i nije neki problem. Prema tome ako nemas nameru da se bavis piraterijom :mrgreen: tj da se mnogo upustas u setovanja i sustinu moj savet ti je DrDivx.

PS imas ga na sajtu DivXa a i kodek ti je tu DivX 5.X 😛

ma DrDivX je ok, ali crack bash nije lako naci, a ne verujem da ce da kupi program...

zato ti lepo preporuchujem XMPEG (nadji ga preko googla), koji je mnogo lep a uz to je potpuno dzabe...

OK, skin'o sam Doktora... nisam ga pustao jer kaze da ce mu trebati 4 sata i nesto, toliko vremena nisam imao.
Nego, na kraju cu dobiti fajl od giga i po... cime da ga isecem?

Je l' mogu sa Vdub da secem ono sto je Dr.Divx kompresovao?

mozhe to i na manje, nadji neki bitrejt kalkulator koji ti daje preporucheni bitrejt u odnosu na zadatu duzhinu filma i velichinu (na primer zhelish da film od 2 sata zbudzish na 700 MB, on ti kazhe koristi 700 kbps)...

Pa, dobro, sam film traje dva i po sata... nije cudo sto je giga i po. S druge strane, prvi put ovo radim, tek pipam teren...

Nego, koji bitrate kalkulator da uzmem?

...

Desila mi se jedna interesantna stvar...
Prvi put sam startovao doktora na masini sa win2000 i sve je radilo ko podmazano... sad sam probao na laptopu sa Win XP... prepozna citav lanac *.vob fajlova, i kad treba da ih ucita - drlja, drlja, tako neko vreme, i onda izbaci poruku da ne moze da ih otvori jer 'mozda fali odgovarajuci dekoder'.
Svaki fajl pojedinacno 'oce da ucita... sve zajedno nece.
Posle 5-6 takvih poruka - prihvatio je da ucita. A nisam nikakve kodeke dodavao u medjuvremenu.

Je l' ima neko objasnjenje za ovu pojavu?

za bitrate calculator, probaj ovaj:
http://users.otenet.gr/%7Ethalia1/AVICalc291.zip

a shto se tiche drdivx-a, zaista ti preporuchujem XMPEG (poslednja verzija 5.02)...

Da li mi uz XMPEG treba i neki codec, ili on ima sta mu treba?

minketa, treba ti kodec kojim cesh da pakujesh....Xmpeg je samo shell...morash da imash instaliran recimo 5.05 divx...kazem bash taj zato shto je 5.1 3x sporiji, ne isplati se bash, a nije tolika razlika u kvalitetu....samo stavi 2-pass i slika ce biti savrshena...

Dr.Divx mi je osam sati kompresovao The Pianist, Romana Polanskog, koji traje dva i po sata. Ganc nov laptop... PIV na 2.66, Intelova grafika, pola giga rama, WinXP... i na kraju mi je izbacio poruku da encoding nije uspeo jer nije bilo dovoljno slobodnog prostora na hardu (od 40GB, inace praznom).

Hteo sam guzicu svoju da pojedem.

pa mozhda drdivx prvo dekompresuje ceo film, pa zato jede prostor...

kazhem ti, nabavi xmpeg, onaj bitrate calc i divx 5.05 i vozi...

Mislim da je problem bio u codec-u... ko zna sta je DrDivx pokupio.

Inace, skin'o sam XMPEG... codec 5.05... radi ko sat, a videcemo kliko ce mu trebati vremena za ceo film.

Evo vam detaljno uputstvo i nemoze da se omane...
Koristi DR.DivX, a na ovom sajtu imas program sa krekom...

POZDRAV !

Izgleda da je Veliki Brat bio brzi od mene :mrgreen:

Nesta mi adresa...

Adresa sajta je :
http://www.advancemc.com/html/body_dvix.html

Nazad
Vrh Dno