Šta je novo?

DVD, DivX sa velikim fontom, Radio - da li postoji u ovoj drzavi do 400€ ?

Ćoba

Čuven
Učlanjen(a)
26.02.2002
Poruke
55
Poena
609
Već duže vreme tražim AV uređaj(e) koji će zadovoljiti ove uslove:
1. Reprodukcija DVD-a (ovo se podrazumeva, al' ajde)
2. Reprodukcija DivX-a uz obaveznu podršku za velike titlove
3. Radio sa RDS-om pristojnog kvaliteta
4. Cena do 400€

AKo nekog interesuje evo malog istorijata propalih pokušaja. Prvo sam pazario LG LHT-6340 i vratio ga narednog dana pošto je bučan u reprodukciji svega osim DVD-a, što posebno iritira u večernjim satima kao i zbog toga što je font DivX titlova premali. Pored toga audio sekcija uređaja pripada nižoj klasi sa nemogućnošću podešavanja Bass-a i Treble-a. Posle toga sam počeo da tražim nešto kvalitetnije (i skuplje) i opredelih se za Yamahu AV-Pack 104. Komplet u Mađarskoj košta 400€ a kod nas 565€ (http://www.4audio.co.yu/yamaha) te sam odustao od te ideje. Nedavno pročitam recenziju Shockwave S1 i pomislim 'to je to'. Međutim, odlaskom u radnju vidim da je uređaj deluje vrlo jeftino, što i nije najveći problem. Problem su zvučnici koji stvarno deluju jadno (sama plastika) i Radio prijemnik u istim, za koji su mi prodavci rekli da baš nešto i ne hvata stanice a nema ni RDS. Zadnji pokušaji su bili Pioneer DCS-232 i Sony DAV-DZ100 (ispod 250€), međutim obadva imaju problem sitnih DivX fontova, pri čemu Sony još mora da se flešuje te se tako gubi garancija.

E sad, jel zna neko da li postoji išta što bi zadovoljilo ova 4 uslova?
 
ovako...(daj ih meni ) :)

imas 400 evra hmm - 34800 din

SkyVision ip966 ( cita divx,VELIKI bli titlovi radio ...sve)
iam 5.1 izlaz - 8000 www.tehnomanija.co.yu

ostaje - 26800 i za te pare kupis neki zesci 5.1
 
munja87 je napisao(la):
ovako...(daj ih meni )
Zašto bih to radio !?
BTW, rekao samo PRISTOJAN radio koji IMA RDS. Ostali razlozi zašto ne ovaj uređaj su ovde. Takođe, kad sam rekao do 400€, nisam mislio da uzmem player za 100€ a zvučnike za 300€. Treba uzimati komponente približnog kvaliteta.
 
Hm, malo si nejasan sa svim tim, ali da vidimo:
Kupi neki polovan Yamaha reciever za 250e (koliko znam, oni su u donjoj klasi najbolji izbor), i npr Pioneer 380. Onda, za pocetak neki stereo sistem do 300e.
To, je to. Imaces veoma dobar i zvuk i radio i sliku. Ja bih isao na to da imam kinte. Kada ved imas 400e izbegavaj kineze.
 
Koji deo ti je konkretno nejasan? Meni je nejasan tvoj savet:
Receiver - 250e
Pioneer - 100e
Stereo sistem - 300€ (valjda mislis na zvučnike?)
Ukupno: 650€
Ako grešim ispravi me... Ja tražim do 400€ max.
 
za 400€ neces moci da nadjes nista kvalitetnije od ht sistema koje si vec pomenuo. ako nisi zadovoljan sa tim resenjem skupi barem jos toliko para pa se javi. :)
 
Poslednja izmena:
Pa, ovako, kod tebe su mi nejasne neke stvari. Prvo sto mi je nejasno je to da se odmah hvatas za titlove, kada za vecinu dobrih plejera ima preradjen firmware tako da to uopste nije problem. Ja znam bar 7 plejera koji nemaju nikakve frke sa velicinom
titlovima.

Dalje, bitna ti je audio sekcija, a dobro se zna da ma koliko plejer dobro odradjivao zvuk, izuzetno je bitan 5.1 tj. stereo sistem koji zna dosta da kosta. A svi ti kinezi daju isti zvuk, imao sam prilike da cackam na xvawe9200 audio equilizere, ali ne moze sa tim da se nesto poboljsa zvuk. Evo, vec smo ovde dosli do cifre od nekih 400e.

E sad radio. Na kucnim divx plejerima se neces leba najesti sto se tice kvaliteta prijema , a rds, ja bar mislim da nema ni jedan plejer. Zato sam ti i preporucio av reciever.
Sa njim i pionirovim plejerom i uz zvucnike od 150 evra ces mnogo bolje proci nego sa onim iz tvog prvog posta, a to je sve <500e za sta vredi izdvojiti pare.
Ako vec mozes da platis samo do 400 evra,a trazis sve to, onda brate napravi neki kompromis. Nema ti druge. Evo npr za 400 evra imas Pioneer 585 i Logitech z5500, a za radio se snadji.

Da, kad sam rekao stereo sistem, mislio sam na zvucnike.
Savet je bio takav, da ako hoces sve to i cak jos vise, moras izdvojiti vise novca. Ako ne, nista onda.

Takodje, nejasno mi je sto ne bi uzeo plejer za 100e, a zvucnike za 300e. Nije ti to hi-end kombinacija pa da sve bude vrh. Imas plejere od 100 evra koji ce da zadovolje 90% ljudi, ali za zvucnike se mora uvek izdvojiti vise. Gore spomenuh pioneer 585 i logy5500, a mislim da nikom ne bi smetalo da ima takav sistem kuci, bez obzira sto su zvucnici vise nego duplo skupli.

A s'obzirom kako si dao uljudan odgovor na munjin post, ne znam ni sto sam tupio prste pokusavajuci da napisem bilo sta ovde.
Iskljucujem se iz ovog posta.
 
Bokaco je napisao(la):
A s'obzirom kako si dao uljudan odgovor na munjin post, ne znam ni sto sam tupio prste pokusavajuci da napisem bilo sta ovde.Iskljucujem se iz ovog posta.
Koji deo nije bio uljudan!? Stvarno ni ja ne znam zašto si tupio. Mislim da sam postavio pitanje vrlo jasno i koncizno. Na žalost nekima i ovako tehnički koncipiran forum služi da ubiju vreme i sebi i na žalost drugima iako ovi to nisu ni tražili, pisanjem besmislica.
 
Kakav je Pioneer 380 po pitanju velicine fonta i mogucnosti izbora subtitleova?
 
jaksa je napisao(la):
Kakav je Pioneer 380 po pitanju velicine fonta i mogucnosti izbora subtitleova?
Nisam imao prilike da vidim ali sudeći po postovima po raznim forumima postoji firmware koji omogućava sve što treba: izbor između 4 veličine fonta i učitavanje subtitle-ova raznih formata iz raznih foldera. Najverovatnije da ću danas pazariti ovaj plejer a naknadno ću kad skupim pare kupiti neki AV receiver i zvučnike. Samo jedno 'glupo' pitanje: pretpostavljam da nema problema ako plejer prikačim na TV bez povezivanja na externe zvučnike. Mislim da sam negde pročitao da je u tom slučaju kvalitet izlaznog zvuka nešto lošiji mada nisam siguran da sam dobro zapamtio. Imam solidan Sony TV sa vrlo dobrim zvučnicima, pa mislim da će mi ova kombinacija biti dobra za prvo vreme.
 
Gde kupujes pioneer i koliko ima garancije>?
 
sto se dvd player-a tice mislim da imas dovoljno informacija na forumu , pa malo search-a nebi skodilo ,
a uz to mozes pogledati Neo SW-V61 koji imaju u sebi i radio , i mislim da ima i rds (mada nisam 100 posto siguran )
to bi te sve izaslo oko 300 evra
poz.
 
siki je napisao(la):
sto se dvd player-a tice mislim da imas dovoljno informacija na forumu , pa malo search-a nebi skodilo
Bilo je searcha i previše, budi siguran. Nije problem plejer sam za sebe, nego treba ispuniti sva 4 uslova. BTW, znam za ove zvučnike odavno i ako zanemarim to da su za mene preveliki, ipak mislim da nemaju RDS što je jedan od uslova ;)
 
Nazad
Vrh Dno