Šta je novo?

DVD-Audio + Foobar (i izvlacenje pojedinacnih pesama)

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
439
Imam nekoliko DVD-A albuma (.iso fajl) koji su mi stajali zatureni na HDD-u. Zanima me ima li neko za preporuku neki program sa kojim bi mogao da izvucem pojedinacne pesme koje bi se kasnije pustale u Foobar-u ?

A i cisto za preslusavanje (netaknutog) DVD-A, sta je uopste potrebno da bi u Foobar-u pustio isti ? Imam u components ubacen "foo_input_dvda.dll" fajl, ali Foobar uopste ne prepoznaje DVD-A fajl.

Koji dvd je u pitanju? Mozda nije dekriptovan?

Ne bih znao. Imam ih nekoliko (vecinom Bitlsi, Dire Straits i Pink Floyd), svi dolaze kao .iso, neki kada se otvore izgledaju ovako, tj. ovako - njih mi Foobar prepoznaje i mogu da ih pustam (ali bi i njih zeleo da rasclanim na pojedinacne pesme). A neki izgledaju ovako, i njih mogu tj. falj sa slike mogu da otvorim u npr. VLC plejeru. Zanima me kako takve da konvertujem u lossless i pustam ih u Foobar-u ?

Taj poslednji ti nije dvd format vec avhcd, zato foobar i ne moze da ga pusti. A jel si probao ovako nesto nesto za ripovanje?

AKo je iso probaj mount u Daemon tools npr pa onda da pustis preko foobara.

Za avhcd probaj da preko Isobuster-a iscupas taj stream, pa zatim vidi koji je kodek u pitanju u fajlu preko media info-a ili ga ucitaj u tsmuxer i tu pojedinacno iscupaj te fajlove. Tako ces da dobijes pojedincne fajlove, predpostavljam u dtshdma formatu. Njih mozes da prebacis u flac preko eac3to, on ti nema graficki interfejs vec ide preko komandne linije. Mada mozes i preko njega da izvadis sve fajlove direktno u flac, ne koristeci tsmuxer, samo je malo komplikovanije.

Skini DVD Audio Explorer. ;) Sa njim ces dobiti .wav fajlove, posle lepo kompresujes FLACom i pustas u foobaru. ;)

Ako je DVD-Audio multich moras izvuci 5.1 a ne stereo zvuk. I dalje mislim da ubacis u neku emulator pa pogledas sta se nalazi na virtuelnom disku. Upotrebi Foobar ili cak TotalMedia Theatre za to.

Da, neki su multichannel. Ja ih tako i izvucem preko DVD-Audio Explorer-a, ali ih pustam kao stereo.

Odradio sam par albuma preko navedenog programa, jedan sam cak i preslusao, a evo u attach-u gde sam malo zapeo kod jednog. To je zapravo The Wall album, kako sada da izvucem pojedinacne pesme, posto DVD-Audio Explorer pokazuje da je album podeljen na cetiri dela ?

Sa onim avhcd cu se pozabaviti nesto kasnije :) ..

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    48.2 KB · Pregleda: 44
Kao sto stereo kad se razvuce na 5.1 ne zvuci kako treba tako i 5.1 kad se sabije na 2ch nije bas kako treba. Ostavi te dvd-a za vreme kada (ako) ces imati surround a nabavi sebi stereo verzije toga sto zelis.

DVD Audio Explorer izvlaci i multichannel. ;) Ne znam sta palamudite toliko, program je jednostavan do bola, i besplatan.

OCZ probaj da ucitas drugi .IFO ako ga ima. ;)

Znam da sam probao na jednom DVD Audio koji ima i stereo i 5.1 i normalno mi je radio 5.1 (iako nemam na cemu da slusam :D ).

Poslednja izmena:
Ovi koji su dobro uradjeni zvuce super - poredim sa stereo izdanjima. Sto se tice te neke separacije L/R, zvuci maltene isto kao i stereo izdanje, samo je nekako dinamicnije i ispunjenije.

DVD Audio Explorer izvlaci i multichannel. ;) Ne znam sta palamudite toliko, program je jednostavan do bola, i besplatan.

Ima nekih albuma gde je ponudjen i stereo da se izvuce, umesto npr. 5.1 (album sadrzi oba). Medjutim taj stereo mix mi uopste ne zvuci dobro, sav je nekako prigusen.

Poslednja izmena:
Pa da gde ima i stereo i 5.1, mozes izvuci koji hoces, mislim da treba ucitati drugi .IFO.

A koliko pesama ima? Izvuci to pa probaj.

Pa album ima po 13 pesama na svakom disk-u (dva disk-a).

Izvukao sam tako kako mi je dao, dobijam cetiri dela gde kontam da se nalazi po sest pesama.

-edit- evo i screen sta zapravo imam.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    206.4 KB · Pregleda: 34
Poslednja izmena:
Pa jesi li probao to sto si izvukao? Na jednom DVDu ti Audio Explorer daje 4 tracks a tu treba da imas 13 pesama.
Pomalo cudno, mada je tako uradjen DVD verovatno, nekoliko DVDjeva koje sam do sada ripova sa DVD Audio Explorerom su imali onoliko tracks koliko i pesama, dakle 1 track je jedna pesma.

Probao sta ? Mislis da li sam slusao ? Pa eto vrti se u Sound Forge-u, moze naravno i u Foobar-u da se pusta.

nekoliko DVDjeva koje sam do sada ripova sa DVD Audio Explorerom su imali onoliko tracks koliko i pesama, dakle 1 track je jedna pesma.

Tako izgledaju i ovi ostali koje sam podelio, ali ovaj ima 4 tracks i izgleda po tacno 6 pesama u svakom :trust:

Na jednom DVDu ti Audio Explorer daje 4 tracks a tu treba da imas 13 pesama.

Samo jedan DVD i jeste u pitanju, 4 tracks = 26 pesama ukupno. A sam album u originalu dolazi na dva CD-a sa po 13 pesama.

Poslednja izmena:
4 puta 6 je 24 a ne 26. :D

Da, mislio sam da li si slusao, valjda ces tako najlakse videti sta i kako.

Ajoj ...zaboravi :D

Negde je 6, negde 7, koliko je gde ne znam tacno. Pa jesam slusao (i zadovoljan sam onime sto sam cuo), i slusam jedan fajl sa spojenih 6-7 pesama, moram to nekako da rasclanim.

Pa mozes da izdelis u Sound Forge-u, to je najlakse posto nemas neki .cue fajl. Posle prebacis u .flac, i imas sve na prilicno manje prostora, mozes da slusas u svom omiljenom plejeru. :)

Upravo sada i kopam po Sound Forge-u gde i kako da ih najbolje idelim. Gledam i originalna trajanja pesama (na omotu), posto kada slusas album ne mozes ni da osetis prelaze izmedju pesama, sve se nekako stapa jedno u drugo :)

Postavis marker na prelaz iskopiras ides na New pa Paste i Save As. :)

Al si se zakomplikovao sa dvd explorerom, sta ce biti kada budes trebao onaj avhcd da demuxujes? :D Ovo ti je komanda za eac3to da prebacis iz dtshdma (ako je u tom formatu) u flac: eac3to.exe ulazni_fajl.dtshdma izlazni_fajl.flac

Sredio sam sve koje sam imao u DVD-A formatu, i razdelio sam The Wall album, sutra-prekosutra cu da se pozabavim sa onim avhcd :D

Inace imam jedno usputno pitanje, da li pa makar samo u teoriji) gubim nesto ako prebacim .wave (PCM) u FLAC ? Kada se kompresuje dobije se dosta manja velicina, pesma od 500MB se npr. prepolovi u velicini, ali mi prostor ne predstavlja nikakav problem. Ili da li bi mogao sa necime da editujem tag-ove od .wave ? Koristim inace Audio Transcoder, ali ne radi na .wave.

Ma bre flac all the way, cak mozes i najveci nivo kompresije, ne gubis nista jer je sve lossless. Imas vise nivoa flac encodera, najmanji nivoi najmanje opterecuju dekoder dok najveci malo vise ali zato prave ultra male fajlove, najmanje od svih lossless kodeka. Ali u svakom slucaju nebitno je za dekoder opterecenje jer je to sve mizerno za bilo koji moderan procesor.

Pa kako i moze da ima gubitaka kad je kodek lossless (u prevodu bez gubitaka) pobogu? :)

Nazad
Vrh Dno